Het Nederlands Openluchtmuseum
Hoeferlaan 4, 6816 SG Arnhem

Het Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum neemt je mee in de geschiedenis van Nederland van de afgelopen eeuwen. De authentieke gebouwen, aanwezige ambachtslieden en tal van activiteiten brengen het museum volledig tot leven. Het Openluchtmuseum is een uniek Nederlands museum vol met originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, melkfabriek en ophaalbrug. Je vindt er zelfs een oude rijdende tram.

Kinderen maken een reis door de tijd in het Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum is vol van verhalen. Verhalen van nu en verhalen van vroeger. Ze komen tot leven tijdens een bezoek aan het museum. We geven onze niet-te-missen tips voor een onvergetelijke dag met kinderen in het Nederlands Openluchtmuseum.

Het is echt een groot feest om met kids een dagje naar het Openluchtmuseum te gaan. Er is zo veel te zien, te doen en te beleven dat de kids aan het einde van de dag waarschijnlijk nog niet naar huis willen.

In het Openluchtmuseum komen oude ambachten weer tot leven. In de wasserij en blekerij kan de wasvrouw wel wat hulp gebruiken. Ze spreidt de gewassen lakens uit op het bleekveld en gooit er daarna water op. Echte 'raddraaiers' mogen misschien de raddraaier wel helpen met het maken van een houten wiel. Spannend is een kijkje in de smederij; hier smeedt de smid het ijzer als het heet is. Vergeet niet de touwslager een bezoek te brengen en ontdek het werk dat Michiel de Ruyter vroeger deed.

Dieren kijken 

Jonge kinderen kunnen op het Kindererf van dichtbij zien hoe de dieren in het museum leven. Kalfjes, lammetjes, geitjes, kippen en konijnen zijn hier allemaal te bewonderen.

 

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Outdoor