Wat is er fijner dan genieten van een lekker hapje en drankje op het terras terwijl de kinderen lekker spelen in de speeltuin. In deze regio (het zuiden van Gelderland) zijn er heel wat leuke plekjes te vinden en wij hebben ze voor je op een rij gezet. 

Pannenkoeken eten en spelen

Pannenkoeken eten vinden bijna alle kinderen een groot feest. Gelukkig is er in deze regio geen tekort aan pannenkoekenhuizen. Een paar tips:

Bij GeoFort in de Betuwe vind je een heel gave speeltuin. In deze speurtuin is van alles te doen en ook voor oudere kinderen zijn er uitdagende speeltoestellen te vinden. Naast de speeltuin vind je een leuk pannenkoekenrestaurant met heerlijk terras. 

Bij de Pannekoekenbakker in Buren kan je de heerlijkste pannenkoeken krijgen. Binnen is een leuke binnenspeeltuin maar ook buiten kan er worden gespeeld in de zandbak. Kinderen die hier pannenkoeken hebben gegeten mogen wat leuks uitzoeken in de cadeauwinkel. In Slijk-Ewijk zit een vestiging van de Pannekoekenbakker. Hier kunnen kinderen heerlijk buiten en binnen spelen. 

Bij Pannenkoekenhuis De Panoramahoeve in Bennekom kan je heerlijk op het terras zitten terwijl je uitzicht hebt op de kinderen die in de lager gelegen speeltuin spelen of lekker voetballen op het grasveld. Ook kunnen ze naar de kleine kinderboerderij of lekker hard op de kabelbaan heen en weer. 

Pannenkoekenhuis Het Uilenbos in Lunteren is een leuk pannenkoekenhuis met een heel gave nieuwe speeltuin! Hier kunnen kinderen zich eindeloos vermaken! 

Er zijn nog veel meer leuke pannenkoekenhuizen te vinden in de regio. Zo vind je in Arnhem 't Pannenkoekhuis Schaarsbergen , in Ede vind je Pannenkoekenboerderij Kernhem en in Hemmen Pannenkoekenboerderij aan de Linge

Lekker lunchen en dineren met kinderen

Bij verschillende restaurants in de regio kan je heerlijk eten met kinderen. Vaak staat er van alles op de kaart. En zijn de kinderen klaar? Dan kan je zelf nog lekker natafelen terwijl de kinderen spelen in de speeltuin. 

Restaurant De Houtzagerij in Otterlo heeft een terras dat pal aan de speeltuin ligt. Je kan de kinderen dus prima in de gaten houden terwijl je zelf geniet van een lekkere lunch of een heerlijk diner. En zijn de kinderen buiten uitgespeeld dan kunnen ze verder spelen in de binnenspeeltuin. 

Bij Nationaal Fruitpark Ochten kan je genieten op het mooie terras van het hotel. Er is hier heel veel lekkers te krijgen en het Fruitpark zelf is ook echt een dagje weg. Er is een leuke speeltuin, een blotevoetenpad en je kan er midgetgolfen! En dit alles tussen de fruitbomen in de Betuwe. 

Familierestaurant Bij Ons in Ede ligt op een vakantiepark midden in de natuur en is een heerlijke plek om na een wandeling wat lekkers te eten. Binnen en buiten kan er worden gespeeld. 

Roadhouse in Arnhem is een prachtig restaurant in Amerikaanse stijl met een fijn terras. Buiten is een leuke speeltuin voor de kinderen en binnen is een stoere speelruimte met bioscoop!

Boerderijcafé De Hooijmaat ligt op het terrein van Stadsboerderij De Korenmaat in Arnhem. Naast de kinderboerderij ligt een leuke speeltuin dus kinderen zullen zich hier zeker niet vervelen. 

In de natuur

De koffiekamer bij Boerderij Hoekelum ligt op Landgoed Hoekelum in Bennekom en je kan hier heerlijk wandelen. Er is hier ook een kort kabouterpad te vinden. Je kan hier heel veel lekkers krijgen en voor de kinderen is er genoeg plek om lekker te spelen. 

Verscholen op de Veluwe ligt Theeschenkerij Mossel. Deze plek is alleen bereikbaar met de fiets of lopend maar dan ben je ook op een prachtige plek. Ook hier is een leuke speeltuin voor kinderen. 

Op de Hoge Veluwe vind je in het centrum van het park een prachtige speeltuin met direct daarnaast gelegen een fijn terras. Je kan hier met de auto komen maar ook op de bekende witte fietsen. 

In het Renkums Beekdal is van alles te doen voor kinderen. Er is een kabouterpad en een leuke waterspeelplaats. Vanaf het terras van lunchroom De Beken kan je genieten van de mooie omgeving. 

Ben je op zoek naar nog meer leuke en kindvriendelijke plekken om lekker te eten met het hele gezin? Op de website staan nog meer leuke tips!

Wij hebben nog meer blogs geschreven met handige tips. Zo hebben wij heel veel kindvriendelijke wandeltips voor je. Ook hebben we de leukste speelbossen en natuurspeeltuinen in het zuiden van Gelderland voor je op een rij gezet. 

In deze coronatijd kan het zijn dat er bij de horecagelegenheden extra maatregelen zijn zoals tijdsloten, reserveren etc. Check dus altijd voor vertrek de website van je bestemming om teleurstellingen te voorkomen.