De leukste tips voor een hele gezellige meivakantie!

De meeste scholen in de regio Utrecht & Amersfoort hebben twee weken vakantie. En wat voor weken, Koningsdag valt er ook in. Wij hebben weer zin om eropuit te gaan en hebben de leukste tips weer op een rijtje gezet. 
Houd ook onze AGENDA en natuurlijk de WEBSITE in de gaten voor de speciale vakantieactiviteiten. Ook hebben we inspirerende BLOGS op de website, zoals herdenken met kinderen

We wensen jullie een fijne tijd met elkaar!
Kindvriendelijke groet, Lianne 
Regiomanager Utrecht & Amersfoort

Kampen 2024

Winactie Farmcamps

Bij Farmcamps ben je er echt helemaal even uit en beleef je het boerenleven op de best mogelijke manier! En weet je wat? Wij mogen een minivakantie op één van de Farmcamp locaties weggeven ter waarde van €450! 
Doe mee en win! >

Farmcamps Winactie

Koningsdag

We kunnen weer volop Koningsdag vieren! In veel plaatsen is er een gevarieerd programma! Natuurlijk kun je terecht voor kleedjesmarkten, springkussens en andere leuke kinderactiviteiten. Ga bijvoorbeeld naar Utrecht, Driebergen, Doorn, Soest of Harmelen. Hebben jullie een vaste traditie op koningsdag? Wij eten graag een oranje tompouce!
Koningsdag >

Veel te doen in de meivakantie

Lego bouwdagen 2e Young Engineers

Is je kind gek op Lego en techniek? Denk dan eens aan een Lego Bouwdag van e2 Young Engineers. vakantieactiviteiten zijn een mix van plezier en educatie. Tijdens de Lego bouwdagen laten ze de kinderen op een unieke en toffe manier kennismaken met Wetenschap & Techniek. Elke dag gaan ze spannende gemotoriseerde Lego-modellen bouwen en ontdekken. Deze vakantie (ook in de zomervakantie!) in Utrecht en Leidsche Rijn.
Inschrijven >

Bounce Valley Houten

Maak je klaar voor een onvergetelijke ervaring bij het grootste luchtkussenpark/airpark van Nederland: Bounce Valley. Binnenkort opent er een vestiging in Houten. Hier wordt elk kind blij van: lekker springen en tricks uitproberen op de springkussens. 
Bounce Valley Houten >

Monkey Town Maarssen

Lekker spelen in een binnenspeeltuin, veel kinderen zijn er gek op. Bij Monkey Town Maarsen zijn er ook altijd extra activiteiten gepland in de vakantie. En op Koningsdag is Monkey Town Maarssen ook geopend.
Monkey Town Maarssen > 
Monkey Town Maarssen Meivakantie 2024

Kinepolis 

Ontsnap aan de dagelijkse sleur en duik in de wereld van de bioscoop. Kinepolis biedt een breed scala aan films voor alle leeftijden en interesses, dus er is voor elk wat wils! Van spannende actiefilms tot leuke animatiefilms en hartverwarmende familiefilms, je vind altijd iets om van te genieten. Bekijk in de meivakantie bijvoorbeeld de kinderfilm Garfield of Soul. Ook draait de film Het Muizenhuis Sam en Julia nog in de kleuterbios. 
Meivakantie bij Kinepolis >
Kleuterbios >

Workshop Gooien met Verf

Wij hebben met ons gezin deelgenomen aan de workshop 'Gooien met verf' bij de Pretfabriek in Woerden. Wat een ontzettend leuke ervaring was dat! De workshop 'Gooien met verf' bij de Pretfabriek in Woerden is een fantastische manier om je creatieve kant te ontdekken. Of je nu een ervaren schilder bent of nog nooit een kwast hebt aangeraakt, deze workshop is voor iedereen geschikt. Ben je benieuwd? Lees de blog en ontdek hoe leuk wij het vonden!
Gooien met verf >
Gooien met verf

Go!Gaming Utrecht

Bij Go!Gaming speel je samen met vriendjes of familieleden jullie favoriete games! Zowel op de tofste gaming pc’s als de nieuwste consoles. Ben jij nog niet zo bekend met de gaming wereld maar wil je het gamen wel leren, dan is Go!Gaming de ideale plaats om daarmee kennis te maken.
Ze hebben de hele maand april een actie: 1 uur racen met 2 personen voor €15,- in plaats van €30,- bij Go!Gaming. 
Go!Gaming Utrecht >

Kindertheater de Toverknol

Kindertheater De Toverknol in Utrecht heeft weer een nieuwe voorstelling; Op zoek naar Kaketoe! Opwinding in het rijk van de insecten: De kenmerkende stippen van het lieveheersbeestje Treesje zijn spoorloos verdwenen terwijl ze sliep! En wat zijn lieveheersbeestjes zonder hun kenmerkende stippen... Deze typische Toverknolse voorstelling speelt van 24 april 2024 tot en met 2 juni 2024. 
Op zoek naar Kaketoe >
Kaketoe

Nature game in de regio

Lossen jullie alle raadsels op? Herkennen jullie de vogels, insecten en andere dieren?  En hebben jullie goed opgelet onderweg en weten jullie hoeveel hekjes je bent tegengekomen?  Verzamel zo veel mogelijk punten en bereik de top van de nationale ranglijst! Maak een leuke wandeling al gamend door de mooie natuur met deze Nature Game! 
Nature game >

DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

Beleef deze meivakantie de wildste avonturen in dé dierentuin voor kinderen. In DierenPark Amersfoort klim en klauter je onder, boven en tussen de dieren. Glijd langs de hyena’s, vaar tussen de ringstaartmaki’s en duik met de prairiehondjes onder grond. Ga met de Dinoranger mee op avontuur in het Dinobos en klim samen met de brilberen naar de hoogste boomtoppen. In DierenPark Amersfoort sta je wel héél dicht bij en soms zelfs tussen de dieren. Ontdek deze meivakantie de natuur in een bos vol avontuur! DierenPark Amersfoort vind je midden in het land, midden in het bos.
DinoDeal: bestel nú je tickets en krijg tot € 9,50 korting met code ADVENTURES2024.
DinoAdventures >

DinoAdventures

Play-in Utrecht

Uniek in de regio is Play-in. Daar heb je verschillende concepten onder een dak; Kids Paradise, Urban Crazy Mini Golf, het Trampolinepark, de Climb Walls, de Arcadehal, VR Experience en Escaperoom. Play-in is alle dagen in de vakantie (muv 27-4-2024) geopend. Reserveren is aanbevolen! Klik op de link en bekijk meteen de leuke kortingsacties! Kom je op moederdag, 12 mei 2024? Dan krijgen alle moeders ene gratis kopje koffie of thee bij Kids Paradise. 
In de vakantie is de VR Vakantiedeal weer geldig. Je speelt 4 spellen VR voor € 27,50 (duur 50 minuten).
VR vakantiedeal >
Play-in Utrecht >

Pathé Utrecht

Pathé biedt ook in de meivakantie tal van leuke kinderfilms aan. Wat is er magischer dan met je gezin genieten van een avontuur op het grote doek? Bezoek Pathe voor bijvoorbeeld de films: Katak, de dappera beloega, Kung fu Panda 4 of Luca.
Meivakantie bij Pathe >

WoerdenSport

Bij Batenstein in Woerden kun je terecht voor een dagje zwemmen en spelen. In de meivakantie is er een leuk programma in het zwembad en bij mooi weer is het goed vertoeven in de speeltuin van BatensteinBuiten met het spraypark en de midgetgolf. 
Bij Zwembad H2O Harmelen en Batenstein Woerden kun je lekker zwemmen in de vakantie tijdens recreatiezwemmen.
Zwembad H2O Harmelen >
BatensteinBuiten >
Zwembad Batenstein Woerden >

Midgetgolf BatensteinBuiten

Jumpen en spelen 

Houden jouw kids van Jumpen en spelen? Bij de Pretfabriek in Woerden kunnen de kinderen urenlang genieten van de uitgebreide speelmogelijkheden. In de vakantie werken ze met tijsdblokken, dus vergeet niet te reserveren.
Bij JumpXL in Amersfoort en Jumpsquare in Nieuwegein kunnen ze springen naar hartelust!
Bij Monkey Town Amersfoort Noord beleven de kinderen uren speelplezier.

Pretfabriek Woerden >
JumpXL Amersfoort >
Jumpsquare Nieuwegein >
MonkeyTown Amersfoort Noord >

OKKIE dagen bij Play-in

Een heerlijke dag vol leuke activiteiten voor je kind? Daar hebben wij een leuk idee voor: de OKKIEdagen bij Play-in in Utrecht op woensdag 1 mei 2024!
Je maakt gebruik van de faciliteiten van Play-in: Kids Paradise, Arcadehal, Climb walls en Trampolinepark tijdens deze leuke dagen!
Aanmelden OKKIE dag >
Okkiedag

Freerunnen bij JUMP Freerun

Is je kind op zoek naar een coole sport? Dan kun je bij JUMP Freerun in Houten, Utrecht, Woerden en De Bilt terecht voor gave freerunlessen. 
JUMP Freerun >

Naar de kermis

Naar de kermis: veel kinderen zijn er gek op. Touwtje trekken, botsauto's of in de spin... Het kermisseizoen is weer begonnen.
Tip: vaak wordt er harde muziek gedraaid op de kermis, vooral de kleintjes vinden dat vaak teveel. Wij keken naar handige gehoorbescherming

Mijn schoolbox

Zet vast in de agenda

Voorstellingen TivoliVredenburg

Er staan nog verschillende familievoorstellingen gepland tot de zomervakantie:
20 mei 2024 | Famili Vermi-Celli 5+
26 mei 2024 | KennisKentters Kinder Wetenschapsfestival
9 juni 2024 | Kriebel 2+
15 juni 2024 | Snaartjes Kinderfestival
Bekijk de agenda >
Kennis Knetters Kinderwetenschapsfestival

Summercamp en Juniorcamp

SummerCamp is een heerlijk zomerkamp waar de kinderen een week lang allerlei leuke dingen doen, veel plezier hebben én enorm vooruit gaan in hun Engelse taal. Tijdens het kamp is alle communicatie in het Engels, zo krijgen de kinderen zelfvertrouwen en leren ze de taal heel snel en goed gebruiken. De kampen zijn in meerdere plaatsen in onze regio. 
Locaties en inschrijven >
Summercamp Juniorcamp

Naar een festival met de kinderen

Het sfeertje is goed, er is een hoop gezelligheid en genoeg te doen: festivals! Er zijn ook kindvriendelijke festivals in de regio de komende tijd. Wat dacht je van deze leuke festivals:

Lepeltje Lepeltje Festivals

Hoppaaa! Foodtruckfestivals

Overnachten in Nederland

Net buiten de regio

Lammetjesdagen Flierefluiter Raalte

In de meivakantie van 27 april t/m 31 mei organiseert de Flierefluiter weer lammetjesdagen! Op deze dagen zijn er namelijk allerlei leuke dingen te doen op De Flierefluiter zoals sminken, ritjes met de fuifkar en superveel lammetjes knuffelen! Bekijk alle activiteiten in de agenda!
Lammetjesdagen >
Lammetjesdagen Flierefluiter

Klimbos

Een bezoek aan Klimbos Lage Vuursche (Baarn) is een leuk dagje uit voor jong en oud. Je vindt hier uitdagende bruggen, netten, stevige lianen en hele gave tokkelbanen.
Klimbos Lage Vuursche >

Klimbos Lage Vuursche

Kinderfeestjes

Vieren jullie voor de zomervakantie nog een kinderfeestje? Op onze kinderfeestjespagina vind je veel inspiratie. Wist je dat als je je inschrijft voor onze gratis Kidstips en je de geboortemaand van je kind achterlaat, je automatisch een paar weken voor de verjaardag de kinderfeestjestips in je mail ontvangt? 
Stuur mij de gratis KidsTips >

Hieronder vind je leuke tips voor het vieren van een kinderfeestje

  1. Dansfeestje bij DANSJA IJsselstein >
  2. Freestyle voetbal kinderfeestje StreetSkills Utrecht >
  3. Slaapfeestje met Tipi Tentjes bij je thuis >
  4. Feestje FC Utrecht >
  5. Graffitifeestje bij Graffitifun >
  6. Huur een springkussen bij Sensation Air >
  7. Creatief kinderfeestje bij Mondriaanhuis > 

Mondriaanhuis

Wij wensen jullie een mooie tijd tijdens Koningsdag en de meivakantie!