De leukste Paas uitjes met de kids 2024

De paasdagen komen er weer aan,een prachtige tijd van het jaar om met kinderen in Rotterdam en omgeving op pad te gaan. Er zijn tal van activiteiten te vinden die zowel leuk als educatief zijn. Zo kan je natuurlijk opzoek naar paaseieren in verschillende parken en tuinen. Kinderen kunnen zich vermaken door op zoek te gaan naar verstopte eieren en ondertussen genieten van de lentezon. Wij hebben de leukste dagjes weg met de Pasen voor je opgezocht.

OERRR Paasexpeditie op Tiengemeten

Wat dachten jullie van een avontuurlijke ontdekkingstocht op het eiland Tiengemeten? Samen met de boswachter gaan jullie op pad om het nieuwe leven op het natuureiland te ontdekken. Vergeet dus niet om je verrekijker mee te nemen en je stoere schoenen aan te trekken!
Na ongeveer anderhalf uur zijn jullie weer terug bij het beginpunt en kunnen jullie nog even bijkomen bij het paasvuur in Speelnatuur. En als jullie nog langer willen blijven, zijn er nog allerlei leuke paasactiviteiten speciaal voor kinderen in het Rien Poortvliet Museum & het Landbouw Museum! Lees hier meer!

Pasen op Tiengemeten

Pasen bij de Vreemde Vogel in Vlaardingen

Op 1e en 2e Paasdag is er een Paasbrunch en lunch bij De Vreemde Vogel. Genieten van allerlei lekkernijen tijdens een brunch/lunch of kom vanaf 15.00 uur borrelen, reserveer tijdig een tafeltje!

De kinderen kunnen op zoek naar de verstopte paaseieren! Voor ieder gevonden plastic ei, krijgen de kids 3 chocolade eieren mee naar huis! Vind je het gouden ei? Dan krijg je een heel groot paasei!!

Pasen met kids in Vlaardingen

Pasen bij op Avonturenboerderij Molenwaard

Ga paaseieren zoeken samen met jouw gezin bij Avonturenboerderij Molenwaard! Op eerste Paasdag zondag 9 april en op tweede Paasdag maandag 10 april kunnen jij en jouw kinderen op zoek gaan naar chocolade-eieren, die verspreid zijn over het hele park. Bovendien zijn er drie speciale eieren verstopt - een gouden, zilveren en bronzen ei. Als jij of jouw kinderen een van deze eieren vinden, kunnen ze deze inleveren bij de kassa en een mooie prijs ontvangen. De zoektocht begint zodra het park opent en gaat door totdat alle paaseieren zijn gevonden. Lees hier meer over Avonturenboerderij Molenwaard.

Pasen op Avonturenboerderij Molenwaard

Villa zebra Rotterdam

Op 1e paasdag is Villa Zebra op eerst Paasdag open van 10u tot 17u. Villa Zebra, het kindermuseum van Rotterdam waar creativiteit en verbeelding tot leven komen! De interactieve tentoonstellingen zijn speciaal ontworpen voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar oud en bieden een unieke ervaring waarbij kunst en spel samenkomen. Met prikkelende workshops en activiteiten leren kinderen op een speelse manier over kunst, wetenschap en technologie. Bezoekers kunnen de magie van Villa Zebra ontdekken en zich laten onderdompelen in de wereld van creativiteit en verbeelding. Lees hier meer.

pasen in Rotterdam met kids

Het Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht

Op Tweede Paasdag kun je genieten van een heerlijke en luxe paasbrunch in het Nationaal Onderwijsmuseum. Laat je volledig in de watten leggen en geniet van de uitgebreide brunch die voor je wordt verzorgd. Het museumcafé De Holland. Bezoek aansluitend het museum voor een perfecte Tweede Paasdag. Lees hier alle informatie.

Pasen met kids in Dordrecht

Jeugdtheater Hofplein

Elke zondagochtend en ook op pasen spelen Stip en Stippel superleuke sprookjes voor kleine theaterfans! Het wordt heel gezellig, want de verhalen worden muzikaal en interactief verteld. Je gaat samen naar een betoverende wereld vol sprookjes. De verhalen uit de hoge hoed met Stip en Stippen zijn leuk voor iedereen vanaf 3 jaar. Kom je ook? Het wordt zo leuk! Kijk hier voor alle informatie.

Jeugdtheater Hofplein met Pasen

Maaspodium Rotterdam - Bully Bully

In het Maaspodium Rotterdam kunnen bezoekers dit weekend niet alleen voorstellingen bijwonen, maar ook paaseitjes (of propjes, als ze op eerste paasdag komen met peuters en kleuters) zoeken. Bovendien is het M Café geopend en is het zonnige terras met speelruimte beschikbaar bij mooi weer.

Je kan dit weekend naar BULLY BULLY, wij zijn al naar deze te gekke voorstelling geweest. Lees hier onze ervaring! Ook kan je naar de voorstelling Geen oog dicht (+8). Lees hier meer.

Jeugdvoorstelling met Pasen in Rotterdam

De Rotterdamse kinderboerderijen

Op verschillende Rotterdamse kinderboerderijen worden er leuke activiteiten georganiseerd! En er zijn natuurlijk heel veel jongen dieren te bewonderen en te knuffelen! Voor een overzicht van alle kinderboerderijen kijk je hier, je kan ook in onze agenda kijken voor de activiteiten!

Pasen met kids in Rotterdam

Actieve uitjes met de Pasen

Wil je er lekker actief op uit met de Pasen check dan deze toffe uitjes! 

💜 BOUNCE VALLEY ROTTERDAM
💜 JUMP XL
💜 KLIMBOS DORDRECHT
💜 OPTISPORT DE KUIL BODEGRAVEN
💜 H2O WOERDEN
💜 JUMP SQUARE GOUDA
💜 OPTISPORT DE LANSINGH KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
💜 BATENSTEIN WOERDEN
💜 OPTISPORT BOULEVARD DORDRECHT

Aactieve uitjes in Rotterdam

Lees hier meer over actieve uitjes in de regio Rotterdam! 

Geniet van een smakelijk Paas buffet en ontbijt in Hotel New York!"

Klaar om te smullen van een overheerlijk Paasfestijn bij Hotel New York? Je kan genieten van een Paasontbijt en een Paasbrunch! Lees hier meer.

Binnenspeeltuinen in Rotterdam en omgeving

Een binnenspeeltuin is altijd een goed idee! Ook met Pasen zijn de binnenspeeltuinen open. Vaak zijn er met Pasen ook extra activiteiten en kan je bijvoorbeeld Paasknutselen of eieren zoeken.

💜 FUNZONE OUD-BEIJERLAND
💜 MONKEY TOWN SLIEDRECHT
💜 BALLORIG GOUDA
💜 FUNZONE BARENDRECHT

binnenspeeltuinen in Rotterdam en omgeving

Lees hier meer over deze toffe binnenspeeltuinen in Rotterdam en omgeving.

Buitenspeeltuinen

Er zijn natuurlijk ook heel veel leuke buitenspelentuinen die dit voorjaar hun deuren weer hebben geopend! Denk bijvoorbeeld aan de Oranje Speeltuin in Barendrecht of de Speeldernis in Rotterdam,  en Speeltuin IJsselmonde!
Kijk hier voor een overzicht van buitenspeeltuinen

Boerderij het Lansingerland Bergschenhoek

Op boerderij het Lansingerland kan je met Pasen eieren zoeken, brunchen en een leuke fietstoer doen! Genoeg te beleven op een mooie locatie! Kijk hier voor alle informatie.

Kijk bij de boer

Op 2e paasdag ben je van harte welkom bij een aantal agrarische bedrijven op Goeree-Overflakkee. Kom kijken, beleven en proeven wat deze sector allemaal te bieden heeft! 

Port Zélande

Center Parcs Port Zélande is altijd een goed idee. Je kan hier niet alleen lekker op vakantie vieren maar ook een dagje gaan zwemmen, klimmen, midget golfen. En je kan gratis mee doen met het entertainment programma,  met onder andere een Kids Disco, de Knotsgekke spelshow en Orry & Vrienden shows! Wist je dat de Paashaas zijn eigen cottage heeft op Port Zélande? Je kan dus ook de Paashaas ontmoeten en misschien vind je wel een paasei! Lees hier meer! 

Pasen dagje weg Port Zélande Ouddorp

Check onze agenda voor nog meer leuke uitjes

We hebben nog heel veel leuke uitjes in onze agenda staan! Bekijk onze agenda hier!

Overnachten in het Paasweekend

Wil het Paasweekend gebruiken om lekker een weekendje weg te gaan? Wij hebben onze favoriete locaties voor je in gedeeld in verschillende categorieën om je zo een goed overzicht te geven van alle mogelijkheden!
Onze tips in de regio:
💜 De Vreemde Vogel in Vlaardingen, lees meer.
💜 Vakantiepark Molenwaard, lees meer.

Vakantiehuisjes: de tofste vakantieparken voor kinderen! Lees meer.
Kampeervakantie: de leukste campings met kinderen! Lees meer.
Hotels: kindvriendelijke hotels in heel Nederland! Lees meer.
Bijzonder overnachten: Bijzondere overnachting tips met kinderen! Lees meer.

Kindvriendelijk overnachten met Pasen 2023

Paas knutselen

Bij Pasen horen natuurlijk ook Paas knutsels, geverfde eieren en een mooie Paastafel! Wij hebben wat leuke tips voor je uitgewerkt! 

Genieten van de Paasdagen en maak mooie herinneringen met elkaar!

Pasen met kids in Rotterdam en omgeving

 

Log In