Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag

Verken de fascinerende wereld van wetenschap en technologie bij Museon- Omniversum in Den Haag

Omniversum

Het Omniversum is een grootbeeldfilmtheater dat zich richt op educatieve en wetenschappelijke films die worden geprojecteerd op een enorm koepelscherm dat een oppervlakte van 840 vierkante meter beslaat. Het scherm staat bol van de indrukwekkende beelden en de surround sound zorgt voor een overweldigende ervaring die kijkers het gevoel geeft dat je midden in de actie zit.

De films die in het Omniversum worden getoond, behandelen vaak onderwerpen zoals natuur, wetenschap, technologie en cultuur. Bezoekers kunnen kiezen uit een selectie van films die regelmatig worden bijgewerkt en aangepast aan de tijd van het jaar en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie

.Still uit de film 'Recombination'

Museon

Het Museon is een museum voor cultuur en wetenschap dat zich richt op het bevorderen van begrip en kennis van de wereld om ons heen. Het museum heeft interactieve exposities die gericht zijn op verschillende thema's, zoals energie, duurzaamheid, klimaatverandering, evolutie, menselijke anatomie en nog veel meer. De exposities zijn gericht op bezoekers van alle leeftijden en zijn ontworpen om een ‚Äč‚Äčleuke en educatieve ervaring te bieden.

Naast de exposities biedt het Museon ook educatieve programma's voor scholen en groepen. Het museum organiseert ook regelmatig evenementen en workshops voor bezoekers van alle leeftijden.

Internationale Zone

Beide instellingen liggen naast elkaar in het mooie Statenkwartier van Den Haag en maken deel uit van een groter cultureel complex genaamd de "Internationale Zone". Dit gebied omvat ook het World Forum Convention Center en verschillende ambassades. Het is een populaire bestemming voor toeristen en inwoners van Den Haag die op zoek zijn naar een educatieve en verrijkende culturele ervaring.

 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor