Bij Museon-Omniversum draait alles om onze planeet, de mensheid en een duurzame toekomst!

Stap binnen met slechts één ticket en ontdek zowel het intrigerende museum als de betoverende Dome overdag. Het wordt een dag vol plezier waarin leren en ontdekken hand in hand gaan met het streven naar een betere wereld voor iedereen. Er is voor elk wat wils, jong en oud: meeslepende grootbeeldfilms, boeiende exposities, familie-activiteiten, wetenschapsshows en gaming - allemaal onder één dak.

's Avonds opent alleen de Dome haar deuren voor buitengewone films, inspirerende lezingen en betoverende concerten. Grijp deze kans en reserveer direct je ticket voor een dag vol ontdekkingen en verwondering!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Museon- Omniversum in Den Haag
Meer weten

Museon- Omniversum in Den Haag

Stadhouderslaan 37, Den Haag

Verken de fascinerende wereld van wetenschap en technologie bij Museon- Omniversum in Den Haag Omniv... bekijk

 

One Planet NOW!

In het dynamische One Planet NOW! ontdek je inspirerende oplossingen voor een duurzame toekomst. Innovaties die de wereld eerlijker en leefbaarder maken. Verdeeld over verschillende zones zoals Het Beweegplein, de Bouwplaats en het Future Food Lab, tonen ontwerpers, onderzoekers en ondernemers hun creatieve initiatieven. Van verantwoord winkelen tot planet-proof koken en bio-based bouwen, alles komt aan bod. Ontdek een tiny house, volg een workshop of neem deel aan een debat in het Clubhuis. Voor jong en oud is er van alles te doen!

One Planet Dome!

Stap binnen in de Dome voor een ongeëvenaarde filmervaring. Verlies jezelf in de pracht van onze planeet op het gigantische koepelscherm. Onze Dome is het grootste koepeltheater van de Benelux en uniek in Europa. Met subliem geluid en haarscherp beeld wordt elke film een intense en meeslepende belevenis.

One Planet Expo!

Ben jij een actieve wereldburger? Bij de interactieve One Planet Expo leer je alles over de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, ook bekend als de Sustainable Development Goals (SDG's). De VN streeft ernaar om deze doelen vóór 2030 te bereiken om van de aarde een betere plek te maken. Ontdek hoe je bijdraagt aan een eerlijkere verdeling van voedsel, water en energie, en hoe we samen kunnen leven op deze planeet. Ben jij de actieve wereldburger die het verschil maakt?

Lees hier meer!

Jane Goodall: Reasons for Hope

In de bekroonde film "Jane Goodall: Reasons for Hope", die de speciale juryprijs heeft gewonnen bij de Jackson Wild 2023 Media Awards, neemt Jane je mee op een inspirerende wereldreis. Ze deelt drie hartverwarmende verhalen die hoop en optimisme brengen: de epische migratie van de trekvogel Kaalkopibis over de Alpen, de indrukwekkende herintroductie van de Amerikaanse bizon, en het ambitieuze project om 10 miljoen bomen te planten in Canada. Deze film is een absolute must-see voor iedereen die op zoek is naar hoop en die de Jane Goodall in zichzelf wil ontdekken!

Secrets of the Sea

Duik in het onderwateravontuur van Museon-Omniversum met "Secrets of the Sea", gepresenteerd door Roos Eijmers. Op het immense koepelscherm ontmoet je een scala aan verbazingwekkende zeedieren, van dwergzeepaardjes tot mantaroggen. Leer hoe deze wezens met elkaar en hun omgeving omgaan, en waarom mariene biodiversiteit essentieel is voor gezonde oceanen. De film onthult meer dan 70 verschillende mariene soorten, gefilmd op locaties over de hele wereld. Mis dit niet op het grootste scherm van Nederland!

De Collectie van Museon-Omniversum

In Museon-Omniversum ontdek je de wereld niet alleen via tentoonstellingen, maar ook door de diverse collectie. Met objecten uit de natuur, cultuur en technologie biedt onze collectie een breed perspectief. Hoewel slechts een deel te zien is tijdens je bezoek, kun je online meer dan 90.000 voorwerpen bekijken op onze collectiewebsite. Van zeldzame dieren tot mens- en plantmodellen, je vindt het allemaal daar. Kom langs en ontdek de wereld achter de schermen van Museon-Omniversum!

MuseOnline voor thuis

Ontdek de wereld vanuit je eigen huis! Altijd wat te doen, te ontdekken of te leren, allemaal online. Klik hier voor een heleboel leuke activiteiten!

Op zoek naar een inspirerende museumles, workshop of grootbeeldfilm? Een combinatie hiervan, educatieve tour of een schoolreis? Museon-Omniversum heeft een uitgebreid educatief aanbod voor leerlingen van zowel primair als voortgezet onderwijs. Voor alle niveaus en leerlagen. Een bezoek aan Museon-Omniversum inspireert, prikkelt je denken en brengt je in beweging. Wat je ook gaat zien of doen, het belooft een onvergetelijke ervaring te worden!

Klik hier voor alle info!

Log In