Actieve uitjes in Rotterdam en omstreken

Actieve uitjes met kids in de regio Rotterdam

Zin in een actief uitje met de kids! Dat kan zeker, en sterker nog er zijn heel veel mogelijkheden! Je kan natuurlijk gaan zwemmen, schaatsen, springen, jumpen, klimmen en dansen. Alles is mogelijk! Wij hebben wat leuke uitjes en workshops voor je verzameld.

Jumpen en Springen doe je bij Jump XL Spijkenisse of Jump Square Gouda.

Jump XL Spijkenisse

Ga op avontuur in Klimbos Dordrecht

Klimmen Dordrecht

Jumpen bij Jump 010 ? Zo hoog mogelijk springen en doe de leukste tricks. 

Jumpen bij Jump 010

Er zijn heel veel leuke zwem activiteiten die je kan doen. Zwemmen met de hele familie, zwemmen als ondersteuning van de zwemles, disco zwemmen, zeemeerminzwemmen. Genoeg opties dus! Onze favoriete zwembaden zijn: 

Bouncen bij het grootste Springkussenpark van Nederland kan natuurlijk ook! Ga naar Bounce Valley Rotterdam!

Luchtkussenpark Rotterdam

Wil je lekker schaatsen? Disco schaatsen, ijshockey, je kunsten oefenen op de funbaan? Het kan allemaal op de schaatsbaan van Optisport Dordrecht.

Ga spelen bij binnenspeeltuin Monkey Town Sliedrecht of ga naar Monkey Town Rotterdam.

Binnenspeeltuin Monkey Town Sliedrecht

Zin om te klimmen en te klauteren? Kom naar Adventure City Rotterdam! 

Kinderfeestjes bij Adventure City

Kun jij de spanning aan? Escaperoom Prison Island in Rotterdam is een leuk interactief uitje in een voormalige gevangenis. 

--1870

Wandelen met kinderen

Een gratis uitje, dat gezond is en nog leuk ook! Om jullie wandeling nog leuker te maken hebben we allerlei tips. Hoe je het beste je route kiest, welke apps leuk zijn om te downloaden voordat je gaat en uitleg van Geo-cachen met kinderen. Dat en meer lees je op onze pagina's over wandelen met kinderen. > Naar de pagina's over wandelen. 

Moestuinieren met kinderen

Kinderen vinden het vaak erg leuk om te zien hoe planten groeien maar ook hoe kruiden en groenten groeien. Een moestuin aanleggen is een leuk project om samen met kinderen te doen.  Het kan in de achtertuin maar ook op het balkon en het is makkelijker dan je denkt!  Kijk hier


Wat is het belang van actieve uitje met je kids?

Als ouder wil je het beste voor je kinderen. Je wilt dat ze gezond zijn, zich goed voelen en zich ontwikkelen tot gelukkige, zelfverzekerde volwassenen. Een van de beste manieren om dit te bereiken is door regelmatig actieve uitjes te doen met je kinderen. Activiteiten zoals zwemmen, klimmen en springen zijn niet alleen leuk, maar ook waardevol voor hun gezondheid en ontwikkeling.

Laten we beginnen met de voordelen van deze activiteiten voor de gezondheid van je kinderen. Zwemmen, klimmen en springen zijn allemaal vormen van lichaamsbeweging, en regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor een goede gezondheid. Door actief te zijn, versterken kinderen hun spieren en botten, verbeteren ze hun conditie en verminderen ze het risico op overgewicht en gezondheidsproblemen zoals diabetes en hartziekte. Bovendien kan lichaamsbeweging bijdragen aan een betere nachtrust, waardoor kinderen zich de volgende dag meer uitgerust voelen en beter kunnen presteren op school.

Maar actieve uitjes zijn niet alleen goed voor de gezondheid van je kinderen; ze zijn ook goed voor hun ontwikkeling. Door te zwemmen, klimmen en springen ontwikkelen kinderen hun motorische vaardigheden, coördinatie en evenwicht. Ze leren ook hun grenzen te verleggen, uitdagingen aan te gaan en zichzelf te overwinnen. Dit kan hun zelfvertrouwen vergroten en hun vermogen om met stress en uitdagingen om te gaan verbeteren.

Bovendien zijn actieve uitjes een geweldige manier om quality time door te brengen met je kinderen. Samen een nieuwe activiteit uitproberen, elkaar aanmoedigen en samen plezier hebben kan de band tussen ouder en kind versterken. Dit kan op zijn beurt leiden tot een betere communicatie, meer begrip en een gezondere relatie.

Dus, als je op zoek bent naar manieren om je kinderen gezond en gelukkig te houden, overweeg dan om regelmatig actieve uitjes te plannen. Ga zwemmen in een zwembad of in de zee, klim in een klimpark of ga springen op een trampolinepark. Je zult zien dat deze activiteiten niet alleen leuk zijn, maar ook waardevol voor de gezondheid en ontwikkeling van je kinderen. En wie weet, misschien ontdek je zelf ook een nieuwe passie voor een actieve levensstijl!

Wat ga jij doen vandaag?

Actieve uitjes vind je bij Go-Kids Rotterdam

 

Log In