Kidsuitje met Pasen bij Maaspodium!

Maas is een landelijk gezelschap met een eigen podium in Rotterdam, geleid door René Geerlings. We maken en programmeren voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen, waarbij ontmoeting centraal staat. Onze voorstellingen variëren van dans tot theater en alles daartussenin, waarbij we vertrekken vanuit beweging. We streven naar toegankelijke, uitbundige en fysieke verhalen die overal te zien zijn, van Rotterdam tot steden in Nederland, België en daarbuiten.

Het Maaspodium in Rotterdam wil jonge Rotterdammers laten kennismaken met professioneel theater. Rotterdam, een diverse en groeiende stad, inspireert ons en we streven naar goede gesprekken, samenwerkingen en verhalen. Ons publiek is jong in de breedste zin van het woord, van peuters tot jongvolwassenen en iedereen die jong van geest is. Het podium beschikt over twee theaterzalen, een foyer, horeca en een terras.

Lees hier meer!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Vier je kinderfeestje bij Maaspodium
Meer weten

Vier je kinderfeestje bij Maaspodium

St.Jobsweg 3, Rotterdam

Zoek jij nog een leuk kinderfeestje? Maak er een theaterfeestje van! Ontdek een scala aan voorstelli... bekijk

 
Jeugdvoorstellingen in Rotterdam bij het Maaspodium
Meer weten

Jeugdvoorstellingen in Rotterdam bij het Maaspodium

St.Jobsweg 3, Rotterdam

Stap binnen in de wereld van Maas, waar theater en dans samenkomen om toffe avonturen te beleven! Ki... bekijk

 

Voorstellingen tijdens het Paasweekend!

Bij Maaspodium vieren ze het Paasweekend met leuke voorstellingen voor het hele gezin! Kom langs voor gezelligheid en geniet van theater en dans. Er is voor ieder wat wils, dus vier Pasen met ons en maak er een onvergetelijk weekend van!

1e Paasdag 31 maart 15:00 - Een kleine anatomie / 4+ 

"Stel je voor: mijn armen zijn langer dan de jouwe, dus ik kan jou van verder weg aanraken. Jij met die kleine vingers, kunt mijn veters zo handig losfriemelen. En jouw mond is zo groot, er past gewoon een hele boterham in! Maar dan jouw hoofd, zo klein dat het helemaal in mijn oksel past. Hoe zit dat eigenlijk van binnen? En als vrolijkheid een kleur had, zou die dan bij iedereen anders zijn?

In Een Kleine Anatomie nemen vier spelers je mee op een avontuurlijke reis door ons lichaam. Met dans en live muziek ontdekken we alle ledematen, sensaties en gevoelens die bij ons lichaam horen. Het begint rustig, maar al snel krijgt de speelse ontdekkingsdrang de overhand. Voeten vliegen van de vloer, duimen dansen in het rond en spelers klimmen op elkaars schouders. Ook onze stemmen doen mee: we zingen, grommen, niezen en af en toe wordt er wat gepraat.

Samen met ons publiek ontdekken we dat onze lichamen allemaal anders zijn. Soms passen ze perfect in elkaar, en soms zit er net een grote teen in de weg!

Na de voorstelling kunnen de jonge toeschouwers zelf nog even verder wiebelen en kriebelen...

Paasweekend 31 maart & 1 april 11:00 - Gezocht: Konijn / 3+ 

In "Gezocht: konijn" gaan drie politieagenten op zoek naar een ondeugend konijn dat uit de gevangenis is ontsnapt. Konijnen blijken namelijk eigenwijs te zijn en regels aan hun oren te laten voorbijgaan. Ze graven overal holen zonder toestemming, eten wortels zonder te betalen en laten overal hun keutels achter. Help ons om dit konijn te vangen terwijl het door de miniatuurstad glipt. Dit knotsgekke avontuur laat je lachen en meeleven terwijl we proberen deze zaak op te lossen!

"Gezocht: konijn" is al sinds 2011 een hit in theaters en festivals in Nederland, België, Engeland, Schotland, Oostenrijk en Turkije. Mis deze terugkeer naar Nederlandse theaters in 2023 niet!

Onze ervaring bij Gezocht: Konijn / 3+

Zaterdag was het dan zo ver, Melle en ik (papa) gingen samen naar de voorstelling Gezocht: Konijn in het Maaspodium in Rotterdam. Melle was al eens bij het Maaspodium geweest met mama, maar ikzelf nog nooit. Dus ik vond het wel een beetje spannend. Gelukkig had ik mijn kleine grote vriend bij
me. We parkeerden voor de deur bij het Maaspodium, gingen naar binnen en onze kaarten lagen keurig voor ons klaar. We waren wat later dan gepland bij het Maaspodium aangekomen, dus wij hadden niet heel veel tijd vooraf voor wat te drinken en knutselen. Maar normaal gesproken kan je dus knutselen en schilderen vooraf en natuurlijk wat eten en drinken. Het Maaspodium is een heel fijn, kleinschalig theater, met een hele fijne sfeer. 

Voordat de voorstelling begon werden er nog even wat belangrijke huisregels gedeeld. Zo was hetbijvoorbeeld niet helemaal de bedoeling om tijdens de voorstelling foto’s te maken….Sorry! Maar, werd ook vooral benadrukt dat de voorste rijen in de zaal voor de kids zijn en dat papa’s en mama’s wat verder boven in konden gaan zitten. Maar ja, Melle wilde heel graag bij papa zitten dus we zochten mooie plekjes uit. De acteurs waren wat met elkaar aan het praten en soms ook met het publiek en toen begon de voorstelling! De titel van de voorstelling leek niet te kloppen, want dit ging over de politie en we moesten zelfs een eed afleggen dat we altijd goed zouden zijn voor de politie, respect zouden hebben en natuurlijk zouden luisteren. Maar toe kwam het konijn uit de spreekwoordelijke hoge hoed! De drie politieagenten vertelden wat er aan de hand was. Er was sprake van ‘overlast’ van konijnen in de stad. Zo had één konijn een moestuin vernield, een ander kabels doorgebeten en een ander wortels opgegeten. Melle en ik moesten heel hard lachen toen één van de agenten ons ging laten zien hoe het konijn eruit zou zien, maar hij tekende eerste een olifant én toen ook nog een kat. Dat was natuurlijk niet goed. Maar toen was het duidelijk hoe het konijn eruit moest zien: een kop, twee ogen, een neus, snorharen, twee
opvallende oren, vier pootjes en een klein staartje! Het konijn popte steeds ergens anders in de miniatuurstad omhoog en toen ging de politie er steeds
weer met loeiende sirene achteraan. Maar ja, de politie was iedere keer net te laat. Of waren de konijnen de politie juist te slim af? Melle vond de agenten heel grappig en moest vooral lachen om de hoofdagent, dat was wel een beetje een sufkont. De voorstelling was heel boeiend om te volgen, voor jong en oud, en we hebben een hoop gelachen. 

Ik ga niet verklappen hoe het allemaal verder ging, want ik vind dat je gewoon lekker zelf naar één van de voorstellingen van Gezocht: Konijn moet gaan van Maas theater en dans! Maar dat het een garantie voor een hoop lol is met je kleine, dát is zeker. De voorstelling duurt iets van 45-50 minuten, dus dat is ook niet te lang! Na afloop mochten we nog even op het podium kijken bij alle rekwisieten, kreeg Melle nog konijnenoren op en mocht hij nog op de foto met de acteurs. Melle (en ik ook!) vond het een hele
leuke ochtend!

2e Paasdag 1 april 15:00 in Den Bosch - Stuntkont / 6+ 

In "STUNTKONT" voelen de jongens van 155 (eenvijfvijf) de druk om volwassen te worden, terwijl ze amper hun eigen veters kunnen strikken. Terwijl iedereen om hen heen kinderen krijgt, lijkt de wereld hen te dwingen om serieus te worden. Maar kunnen ze echt stoppen met lachen om poep- en plasgrappen, zomaar dingen kapot maken en doelloos rondhangen? Moeten ze zich nu echt verdiepen in hypotheken en belastingen?

155 besluit iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voordat het te laat is. Met hun infantiele gedrag maken ze zelfs 6-jarigen aan het lachen. In een hilarische show trotseren ze het opgroeien en negeren ze alle volwassen regels.

 

Klik hier voor alle info!

Log In