Voor kinderen is er natuurlijk niets leuker dan buitenspelen. Een heerlijke frisse neus halen terwijl ze naar hartenlust mogen klimmen, klauteren, rennen en ravotten. In een speeltuin kunnen kinderen hun energie kwijt terwijl jij kunt toekijken (soms zelfs vanaf het terras) en genieten van die blije gezichtjes. Hierdoor is het bezoeken van een speeltuin bij veel gezinnen een favoriet uitje. Om het jullie iets gemakkelijker te maken hebben we bij Go-Kids leuke gratis én goedkope* speeltuinen verzameld in onder andere Nijmegen, Wijchen, Lent, Malden, Cuijk, Mill, Beers, Groesbeek, Slijk-Ewijk, Elst, Appeltern, Beneden-Leeuwen en meer. 

Gratis speeltuinen

Veel dorpen en steden hebben leuke lokale speeltuinen die vrij toegankelijk zijn. Vaak zijn deze speeltuinen al geschikt voor uren speelplezier! Daarnaast vind je op heel veel locaties te gekke natuurspeeltuinen en speelbossen. Hier kunnen kinderen in de natuur zich heerlijk uitleven op speeltoestellen van natuurlijke materialen, hutten bouwen of spelen met zand en water. Go-Kids Den Bosch & Nijmegen heeft in samenwerking met de omliggende regio's een overzicht gemaakt van de leukste natuurspeeltuinen en speelbossen in Zuid-Gelderland en Brabant.

Een andere optie is het bezoeken van een kinderboerderij. Op een kinderboerderij valt er namelijk van alles te beleven. Je vindt er natuurlijk dieren, maar veel kinderboerderijen beschikken ook over een leuke speeltuin. Daarnaast worden er regelmatig leuke activiteiten, workshops en evenementen georganiseerd. Dit alles gratis of voor een klein prijsje. Ontdek hier de leukste kinderboerderijen in regio Den Bosch & Nijmegen.

Het is soms even goed zoeken, maar er zijn ook leuke recreatieplassen die gratis toegankelijk zijn én waar ze leuke speeltoestellen hebben voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan De Kraaijenbergse Plassen tussen Mill en Grave of Het Strandpark Slijk-Ewijk.

Low budget speeltuinen

Buitenspeeltuinen zijn vaak een betaalbare optie voor een leuk uitje, omdat er maar een kleine toegangsprijs wordt gevraagd. En hebben jullie een favoriet gezinsuitje en willen jullie hier vaker naartoe? Check dan altijd of het voordeliger is om een abonnement te nemen. Koop je deze direct na een bezoek aan jullie uitstapje? Dan krijg je vaak de entreeprijs van dit bezoek terug. Daarnaast mag je bij veel speeltuinen je eigen drinken en eten meenemen. Maak bijvoorbeeld thuis alvast wat lekkers en neem een kleedje mee voor een gezellige picknick. 

Speeltuin Brakkefort in Nijmegen

Brakkefort is een buitenspeeltuin in een woonwijk. De speeltuin is overzichtelijk, met veel gras en zonder hoogteverschillen. Om het hele terrein staat een hek. Ze hebben eigenlijk alles wat je in een normale speeltuin mag verwachten, maar er is zelfs nog meer! Zo is er ook een scooterbaan, twee trampolines, een familieschommel, een piratenschip, een groot speelkasteel, een zand- en waterspeelplek en een zwembad!

Brakkefort

Speeltuin De Leemkuil in Nijmegen

De Leemkuil in Nijmegen is een grote omheinde buitenspeeltuin in het bos met hoogteverschillen op het terrein. Ze zijn zelfs de grootste speeltuin in de regio... De Leemkuil is een buitenspeeltuin, maar tijdens een regenbui kun je even schuilen in het horecagebouw. Ze zorgen dan voor wat kleurplaten en stiften. Duurt de bui wat langer? Dan kunnen je op een groot scherm een leuke film kijken die ze draaien.

De Leemkuil

Spelen bij De 7 Dwergen in Sint Agatha (bij Cuijk)

Bij pannenkoekenrestaurant De 7 Dwergen kun natuurlijk heerlijk uit eten, maar wist je dat je hier ook fantastisch kunt spelen. Je hoeft alleen maar een consumptie te nuttigen waardoor een bezoek zeker goed betaalbaar is. Naast de grote buitenspeeltuin heb je hier ook een indoor speelhoek en je kunt zelfs met het hele gezin tegen een kleine vergoeding midgetgolfen. 

speeltuin, de 7 dwergen, cuijk, spelen, buitenspelen, uitje

De 7 Dwergen

Recreatieboerderij het Hof van Kaatje in Wijchen

Het Hof van Kaatje is een recreatieboerderij voor kinderen tot 8 jaar. Behalve spelen, rondrijden op tractors en fietsjes en het uitleven op het springkussen, kunnen kinderen hier kennis maken met het boerenleven.

Het Hof van Kaatje

Speeltuin De Blije Dries in Wijchen

De Blije Dries is een buitenspeeltuin in Wijchen met ruim 40 speeltoestellen en is uitdagend voor kinderen van alle leeftijden. In het afgesloten dreumes- en peuterpark 't Blije Drieske spelen de allerkleinsten in een veilige omgeving. Ondertussen kunnen de grotere kinderen zich uitleven op de speeltoestellen die voor hen geschikt zijn. Op mooie zomerse dagen is het overzichtelijke kinderbad van de Blije Dries een heerlijke plek om af te koelen. Of geniet met z'n allen van een potje midgetgolf. 

Speeltuin De Blije Dries, Wijchen, buitenspelen, buitenspeeltuin, uitje, gezinsuitje, eropuit, kinderen, spelen, buiten, outdoor

De Blije Dries

Speeltuin de Doornenburg in Doornenburg

Speeltuin Doornenburg ligt achter het mooie middeleeuwse Kasteel Doornenburg.  Deze buitenspeeltuin is toegankelijk gemaakt voor alle kinderen. Ook zijn er voor de mindervaliden speeltoestellen aanwezig. Het terrein is goed toegankelijk met rolstoel, buggy of rollator. De speeltuin beschikt ook over een multifunctioneel speelplein waarop je kunt voetballen, basketballen, skeeleren, skaten. Er is zelfs een schans aanwezig. Naast de speeltuin ligt ook een groot grasveld met doelen waarop gespeeld kan worden. 

De Doornenburg

Maisdoolhof Malden in Malden

Bij Maisdoolhof Malden valt veel te beleven voor kinderen.  Naast spelen in het doolhof kun je hier lasergamen, spelen in het stro en zandschilderen. Ook zijn er leuke speeltoestellen zoals een grote airtrampoline, uitkijktoren, skelterbaan en zelfs pony's. 

Maisdoolhof Malden

Speelboerderij De Tienmorgen in Beers

Kinderen kunnen bij De Tienmorgen heerlijk spelen in de speeltuin. Hier vind je o.a. een zandbak met waterpomp, klimrekken, een wip en een nest-schommel. In de zomer is er ook een zwembad op De Tienmorgen waar je als daggast/bezoeker ook gebruik van mag maken. Daarnaast vind je hier een kinderboerderij, 

de tienmorgen, beers, speeltuin, buitenspeeltuin, buitenspelen, spelen, eropuit, uitje, gezinsuitje

De Tienmorgen

Speeltuin Hulhuizen in Gendt

Bij Speeltuin Hulhuizen kunnen kinderen zich uren vermaken. Er zijn veel leuke speeltoestellen te vinden voor groot en klein, zoals schommels, glijbanen en klimrekken. Maar kinderen kunnen ook lekker met water en zand spelen dankzij de waterbaan. Er is ook een skelterbaan en hier kunnen kinderen gebruik van maken als er een vrijwilliger aanwezig is. 

Hulhuizen

Missen jullie nog een leuke (natuur)speeltuin in ons overzicht dan horen we dit graag! Je mag altijd tips mailen naar nijmegen@go-kids.nl

* Goedkoop is natuurlijk een relatief begrip! We kunnen niet in iemands portemonnee kijken en wat voor de één goedkoop is, is voor de ander nog onbetaalbaar. Hier zijn wij ons zeker van bewust, maar we hopen jullie toch op deze manier van een aantal leuke tips te kunnen voorzien. 

** Check voordat je op pad gaat altijd de website van de bestemming. Het kan zijn dat locaties duurder zijn geworden of dat voor bepaalde activiteiten extra moet worden betaald. Ook kunnen openingstijden veranderen, zeker in vakantieperiodes.