In regio Den Bosch en Nijmegen vind je kindvriendelijke theaters, kastelen en musea in overvloed. Een cultureel uitje is dan ook echt een aanrader. Wil jij tijdens jullie vakantie genieten van een leuk én leerzaam gezinsuitje? Ontdek dan een van de vele theatervoorstellingen of ga op speurtocht door het kasteel of museum!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kasteel Heeswijk
Meer weten

Kasteel Heeswijk

Kasteel 4, Heeswijk-Dinther

Op ontdekkingstocht door Kasteel Heeswijk 1000 jaar geschiedenis, weet jij hoeveel dat is? Voor kind... bekijk

 
Theater aan de Parade
Meer weten

Theater aan de Parade

Parade 23, Den Bosch

Theater aan de Parade Den Bosch Groot spektakel en een portie klein geluk. Laat jezelf én je gezin v... bekijk

 
Het Oertijdmuseum (Dinosaurusmuseum!)
Meer weten

Het Oertijdmuseum (Dinosaurusmuseum!)

Bosscheweg 80, Boxtel

In Boxtel vind je het grootste Oertijd en Dinosaurus museum van Nederland. Wil je alles komen te wet... bekijk

 
Kasteel Ammersoyen
Meer weten

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1, Ammerzoden

WAUW! Wat een indrukwekkend kasteel! Ammersoyen is 700 jaar oud, het kasteel heeft vier torens, een ... bekijk

 
preHistorisch Dorp Eindhoven
Meer weten

preHistorisch Dorp Eindhoven

Boutenslaan 161B, Eindhoven

Het preHistorisch Dorp, beleef het verleden van dichtbij Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In het p... bekijk

 
Kasteel Hernen
Meer weten

Kasteel Hernen

Dorpsstraat 40, Hernen

In de omgeving van Wijchen ligt Hernen. Een dorpje met een afwisselend en waterrijk buitengebied. Er ... bekijk

 
Theater De Lievekamp
Meer weten

Theater De Lievekamp

Raadhuislaan 14, Oss

Hét theater voor Oss en regio, dat is theater De Lievekamp. Al ruim 50 jaar bouwen ze aan hun reputa... bekijk

 
Museumpark Orientalis
Meer weten

Museumpark Orientalis

Profetenlaan 2, Heilig Landstichting

In Museumpark Orientalis waan je je in een andere wereld. Je ontdekt de kleurrijke wereld van versch... bekijk

 
De Bastei, museum voor natuur en cultuurhistorie
Meer weten

De Bastei, museum voor natuur en cultuurhistorie

Lange Baan 4, Nijmegen

De Bastei vertelt het verhaal van rivier de Waal. Duik het museum in en ga op reis door verleden, he... bekijk

 

Deze meivakantie worden er weer ontzettend veel gezinsactiviteiten georganiseerd, goed voor uren familiepret! In theaters, musea en kastelen zijn er ontzettend veel leuke dingen te doen met kinderen. Ontdek onze tips!

Theater aan de Parade in Den Bosch

Groot spektakel en een portie klein geluk. Laat jezelf én je gezin verwonderen in het spiksplinternieuwe Theater aan de Parade. 

➤ Meer over Theater aan de Parade

voorstelling theater aan de parade

Er staan deze vakantie ontzettend veel familievoorstellingen op het programma bij Theater aan de Parade! Gaan jullie voor spanning en avontuur met Checkpoint en Mees Kees? Of willen liever uit volle borst meezingen met Nijntje, Fenna Ramos en Rapunzel? Er is voor ieder wat wils!

Programma Theater aan de Parade

Theater De Lievekamp in Oss

Theater De Lievekamp in Oss is bij uitstek geschikt voor een dagje weg samen met de kinderen. Zo kunnen de kinderen voor aanvang en na afloop van de familievoorstellingen naar hartenlust spelen in het Theatercafé terwijl je zelf geniet van een drankje. 

➤ Meer over Theater De Lievekamp

podium met lampen

Hoewel er deze vakantie geen theatervoorstellingen plaatsvinden voor kinderen bij Theater De Lievekamp, staat er wel iets heeeeeel leuks te gebeuren en dat moet zeker gedeeld worden. Op maandag 13 mei staat namelijk de Seizoenspresentatie op de agenda. Deze avond wordt dus het nieuwe programma voor 2024-2025 bekend gemaakt. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig welke familie- en kindervoorstellingen er op de planning staan? Je hoort het zo snel mogelijk van ons!

Seizoenspresentatie De Lievekamp

Museum De Bastei in Nijmegen

De Bastei vertelt het verhaal van rivier de Waal. Duik met je kinderen dit kindvriendelijke museum in en ga op reis door verleden, heden en toekomst. 

➤ Meer over De Bastei

letterkunst

Vier jouw meivakantie met kinderen in De Bastei! Doe een speurtocht door het museum, kruip in de huid van een middeleeuwse schrijver, trek je stoutste schoenen aan voor een avontuurlijke tocht door de Stadswaard, ontdek het dakterras van het museum met een leuke activiteit en geniet van de familietentoonstelling De Waal Over.

Programma De Bastei

Museumpark Orientalis in Heilig Land Stichting

In Museumpark Orientalis waan je je in een andere wereld. Je ontdekt de kleurrijke wereld van verschillende religies en denkbeelden en je geniet van de ruimte en de bijzondere natuur. 

➤ Meer over Museumpark Orientalis

meneer met toverdrank

Museumpark Orientalis presenteert dit jaar een expositie over de mystieke dichter Rumi. Aansluitend op deze expositie vinden er deze meivakantie ook leuke activiteiten plaats voor kinderen bij dit kindvriendelijke museum! Doe mee met een van de leuke knutselactiviteiten, leer toverdrank maken of bezoek de ambachtenmartk! 

Programma Museumpark Orientalis

PreHistorisch Dorp in Eindhoven

Reis 15.000 jaar terug in de tijd! In het preHistorisch Dorp beleef je het verleden door zelf op ontdekkingstocht te gaan.

➤ Meer over pre-Historisch Dorp Eindhoven

kinderen spelen

Heb je ooit gedroomd van een tijdmachine? Deze meivakantie is je kans om die droom werkelijkheid te laten worden in het preHistorisch Dorp! In dit openluchtmuseum brengt elke stap je bij een andere periode uit de geschiedenis. Laat je verrassen door de historische bewoners, leef je uit met verschillende activiteiten uit het verleden of kijk je ogen uit in de eeuwenoude hoeves. 

Programma preHistorisch Dorp

Het Oertijdmuseum in Boxtel

In Boxtel vind je het grootste Oertijd en Dinosaurus museum van Nederland. In dit kindvriendelijke museum kun je heerlijk ontdekken en spelen, zowel binnen als buiten.

➤ Meer over Het Oertijdmuseum

activiteiten oertijdmuseum

Coming soon! Op 2-3 & 10-11 mei gaat er iets leuks plaatsvinden bij Het Oertijdmuseum. Het is echter voor iedereen nog een verrassing. 

Activiteiten Oertijdmuseum

Kasteel Heeswijk in Heeswijk-Dinther

Voor kinderen is Kasteel Heeswijk een echte ontdekking. zoek de geheime trappen en gangen, beklim de toren, probeer een ridderhelm. Ontdek de bijzondere kasteelverhalen!

➤ Meer over Kasteel Heeswijk

living history kasteel heeswijk

Ontdek een meivakantie vol avontuur bij Kasteel Heeswijk! Samen met je kinderen kunnen jullie de magie van dit historische kasteel ontdekken met speciale kinderactiviteiten. Ga mee met een spannende speurtocht, luister naar prachtige verhalen en ontmoet heuse ridders! 

Programma Kasteel Heeswijk

Kasteel Hernen

Ontdek kasteel Hernen met als gids een 'pratende' lamp. Nadat je het kasteel bezocht hebt kan je ook nog met je familie op eigen gelegenheid een speurtocht buiten rondom het kasteel doen. 

➤ Meer over Kasteel Hernen

draken rondom kasteel hernen

In de meivakantie staan draken centraal in kasteel Hernen. Er zijn twee drakenkamers waar ze van alles kunnen zien, doen en leren over draken. Volg ook de cursus Drakologie! Dwaal deze vakantie door het kasteel met de pratende lantaarn, beleef het geheimzinnige verhaal van de verdwenen toren op zolder, zie de middeleeuwse ambachtslieden in actie, kom boogschieten, geniet van een lekker ijsje of koffie met appeltaart, of doe een gezellig spelletje met je gezin. Sluit je dag af met een leuk souvenir uit de kasteelwinkel.

Programma Kasteel Hernen

Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden

Voor kinderen is er van alles te beleven bij Kasteel Ammersoyen. Het is zelfs mogelijk om in de wapenkamer onderdelen van een harnas te passen. Je kunt het kasteel bekijken met een rondleiding. 

➤ Meer over Kasteel Ammersoyen

kind gevangen

Stap deze vakantie even terug in de tijd en ervaar bij Kasteel Ammersoyen hoe het is om een echte ridder of jonkvrouw te zijn! Kinderen worden eerst uitgenodigd om zich te verkleden als jonkvrouw of ridder om vervolgens met de gids op een tour door het kasteel te gaan. Of ontwerp deze vakantie je eigen wapenschild! Ontdek tijdens een korte rondleiding de fascinerende wereld van familiewapens op oude schilderijen. Daarna is het jouw beurt om aan de slag te gaan! 

Programma Kasteel Ammersoyen

Ervaar het ultieme cultuur uitje voor het hele gezin!

Log In