Kasteel Heeswijk
Kasteel 4, 5473 VA Heeswijk-Dinther

Op ontdekkingstocht door Kasteel Heeswijk 

1000 jaar geschiedenis, weet jij hoeveel dat is? 

Voor kinderen is het kasteel een echte ontdekking. zoek de geheime trappen en gangen, beklim de toren, probeer een ridderhelm. Ontdek de bijzondere kasteelverhalen tijdens je ontdekkingstocht door het kasteel!

kasteel heeswijk, beklim de toren, uitje, gezinsuitje, eropuit

Leuke activiteiten voor kinderen deze zomer bij Kasteel Heeswijk

Deze zomer staat in het teken van het bezoek van Koning Lodewijk XIV aan Kasteel Heeswijk 350 jaar geleden! Kinderen kunnen deze zomer meedoen met een super leuke speurtocht en verschillende andere leuke activiteiten! 

HELP, DE KONING KOMT LOGEREN! Tot 7 jaar

Heb je het al gehoord? De koning komt logeren! En niet zomaar een koning, het is Lodewijk de Veertiende, de Zonnekoning. Laten we samen kijken of het kasteel al

helemaal klaar is voor deze logeerpartij. Kijk je mee?

speurtocht kasteel heeswijk, eropuit, uitje, gezinsuitje

HET KOFFERTJE VAN DE KONING v.a. 7 jaar

Belangrijk bezoek Kasteel Heeswijk! 350 jaar geleden kwam Koning Lodewijk de 14e het kasteel bezoeken. Ontdek waarom en wat zijn lievelingseten was en weet jij hoe oud hij was toen hij koning werd? Kijk goed rond tijdens je rondgang door het kasteel en ontdek de antwoorden.

Voor thuis: beplak het koffertje met de stickers en maak er een echte reiskoffer van. Maak met het knutselsetje je eigen zonnewijzer! Volg de instructies en je leert, net als de Zonnekoning, kloklezen met hulp van de zon, hoe cool is dat!

speurtocht kasteel heeswijk, eropuit, uitje, gezinsuitje

DE VERHALENKETEL

In deze Verhalenketel leert Kok jullie alles wat je moet weten als er een koning op bezoek komt! Kok heeft al een aantal Koningen te gast gehad: Juliana, Willem 2, de Zonnekoning. Maar hoe word je eigenlijk Koning? Hoe begroet je een Koning? En wat eet de Koning? Kom luisteren naar de Verhalenketel en leer van Kok alles wat je moet weten! Klik op de button "Bekijk onze agenda!" voor alle data en tijden. 

verhalenketel kasteel heeswijk, eropuit, gezinsuitje, uitje

Wandelen en fietsen bij Kasteel Heeswijk

Het kasteel is een Brabantse Natuurpoort. Vanaf hier maak je mooie wandelingen en fietstochten door de bossen, de lanen en velden van het landgoed, doorsneden door de kronkelende Aa. Speciaal voor kinderen zijn er rondom Kasteel Heeswijk verschillende routethema's te vinden. Download hiervoor de app Vossenstreken, de wandelapp voor kleine én grote avonturiers! Of bezoek de uitkijktoren Heeskijk langs de N279 bij Heeswijk-Dinther. Vanaf boven kijk je uit over een prachtig bosrijk gebied en als je geluk hebt kun je mooie vogels en andere wilde dieren spotten!

uitkijktoren, kasteel heeswijk, heeswijk-dinther, wandelen, eropuit

Leuke (vakantie)activiteiten bij Kasteel Heeswijk 

In de vakantieperiodes en rondom de Feestdagen kunnen kinderen en gezinnen bij Kasteel Heeswijk terecht voor super leuke thema activiteiten en evenementen. Check onze complete agenda of klik op "Bekijk onze agenda!" voor een compleet overzicht van alle geplande activiteiten bij Kasteel Heeswijk.

Eten bij Kasteel Heeswijk

Wat is er nu leuker dan uit eten in een echt kasteel? Bij Kasteel Heeswijk kan dat! 'Bij de Barones' in Het Koetshuis is dé plek voor bezoekers van het kasteel en landgoed om te genieten van een hapje en drankje. En wist je dat je hier ook een heerlijke en goed gevulde picknickmand kunt halen? Super leuk om ook de natuur rondom het kasteel te ontdekken!

  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor