Het is weer zover, woensdag 6 november 2019 gaan medewerkers uit alle onderwijssectoren staken. Vervelend voor leraren dat het nog steeds nodig is en vervelend voor ouders die ineens opvang of vrij moeten regelen. Maar laten we er juist daarom met z'n allen het beste van maken! En om jullie daarmee te helpen hebben we een aantal leuke uitjes en activiteiten in de regio voor jullie op een rijtje gezet. 

Natuurgebieden Staatsbosbeheer

Is het mooi weer? Dan kunnen jullie natuurlijk ook even je hoofd helemaal leeg maken tijdens een heerlijke wandeling door een van de prachtige natuurgebieden in regio Nijmegen! Staatsbosbeheer heeft de mooiste routes voor jou en je gezin in kaart gebracht. Kinderen spelen van nature graag buiten. Lekker ravotten, ontdekken en speuren. Al hebben ze soms een zetje nodig om naar buiten te gaan, als ze er eenmaal zijn, dan vermaken ze zich er prima. Om je tocht extra leuk te maken kun je natuurlijk ook de te gekke Natuurbingo van Go-Kids downloaden!

LUX Nijmegen

Bij LUX hebben ze woensdag 6 november diverse kinderfilms gepland, waaronder de juniorpremière van 'Aïlo, het dappere rendier'. Verder draait o.a. 'Kapsalon Romy' en 'Lotte op zoek naar de draken'. Daarnaast is deze dag de junior opening van InScience. In samenwerking met Het Klokhuis wordt de Klokhuis Wetenschapsprijs uitgereikt. Kom en ontmoet jouw favoriete Klokhuis presentator en daarnaast gaat het winnende onderzoek van vorig jaar Rolstoelles voor kinderen die een rolstoel gebruiken in première. Klik hier voor het gehele kinderprogramma bij LUX.

Moeke Mooren in Appeltern

Natuurlijk kun je deze stakingsdag ook terecht bij Moeke Mooren. Bij dit gezellige familiebedrijf kun je natuurlijk een lekker hapje eten, maar er valt daarnaast zowel indoor als outdoor ook nog genoeg te beleven. Een echte aanrader is het bowlen of natuurlijk het indoor-disco-midgetgolven! Voor een leuk prijsje kun je hier de hele dag terecht met je kinderen! En is het mooi weer? Moeke Mooren ligt direct aan de Maas, in het recreatiegebied De Gouden Ham. Een prachtige locatie om je bezoek te combineren met een heerlijke wandeling!

Bibliotheek Gelderland-Zuid

Naast dat het natuurlijk heerlijk is om een paar uurtjes door te brengen in de bibliotheek op zoek naar een leuk boek, kun je tijdens de staking bij Bibliotheek Bemmel ook terecht voor een heel bijzonder (gratis) kindercollege voor kinderen. Nadenken over een moeilijke som, met je grote teen voelen hoe koud het water is of met je tong aan een ijsje likken. Hier hebben we allemaal onze hersenen bij nodig. Maar hoe werkt ons brein nu precies? In het college 'Voelen doen we met onze hersenen' (10+) hoor je allerlei interessante weetjes over ons brein.  

De Meerval in Wijchen

Samen ravotten en spelen in het water, of geniet lekker ontspannen aan de kant en beleef de leukste tijd samen met je kinderen. Zwembad De Meerval in Wijchen is een paradijs voor kinderen. Het is een mooi en kindvriendelijk zwemparadijs met allerlei leuke en uitdagende attracties. Zwemmen is niet alleen leuk om te doen maar ook goed voor je gezondheid. De Meerval heeft een groot recreatiegedeelte (32°C) dat uitermate geschikt is voor kinderen. Het bestaat uit een groot recreatiebad, een kinderbad, watergoten, turbodouche, buitenbadje, stroomversnelling, whirlpool, glijbaan en bubbelbank. En op de woensdagmiddag zwem je van 15.30 tot 17.30 in het recreatiebad voor slechts € 2,50! 

Pathé Nijmegen

Bij Pathé Nijmegen zijn er elke dag leuke kinderfilms te bewonderen. Op 6 november staan er extra veel leuke kinderfilms op de planning. Zo kun je bijvoorbeeld naar Trouble, Shaun het Schaap, De club van lelijke kinderen en nog veel meer! Of kom alvast in de Sinterklaas stemming met 'Waar is het grote boek van Sinterklaas' of 'De brief voor Sinterklaas'. Oftewel, keuze genoeg!

Pannenkoekenhuis De 7 Dwergen in Sint Agatha

Heb je geen vaste plannen, maar vind je het wel leuk om even erop uit te gaan met de kids? Trakteer ze dan op een lekkere pannenkoek bij De 7 Dwergen! Voor kinderen is er natuurlijk ook volop speelmogelijkheid. Buiten vermaken ze zich in het Speelkasteel. Dit is een grote speeltuin met o.a. een ballenbak, touwbrug, springkussen, trampoline, glijbaan, schommel en nog veel meer! Ook is er een midgetgolfbaan van 18 holes. Laat het weer buitenspelen niet toe? Binnen in het restaurant kunnen kids natuurlijk ook heerlijk spelen in het Dwergenhuis. Dit is een binnenspeelhuis met o.a. een ballenbak, klautertoren, boksballen en een klimnet! Oftewel, jullie hoeven je niet te vervelen! 

Je kunt natuurlijk ook de Go-Kids agenda in de gaten houden voor meer leuke activiteiten in de regio! 

Zoals je ziet; er is genoeg te doen. Dus heb je vrij kunnen regelen? Dan is dit dé dag om met de kids op pad te gaan! 

TIP: Wil jij voor elke schoolvakantie de leukste tips uit de regio Nijmegen in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief van Go-Kids regio Nijmegen

Log In