Wat is een Codekamp - Game Editie?

Met vriendjes en vriendinnetjes van 8-13 jaar leer je op een Codekamp - Game Editie de basisprincipes van programmeren. Onder begeleiding van onze experts bouw je jouw eigen game en test je games van andere kampgangers. Ook zorgen de begeleiders voor creatieve activiteiten, zowel binnen als buiten. Doordat we per 8 deelnemers een begeleider hebben, hebben we genoeg tijd om jou te helpen bij het bouwen van je game.

Een dag op het Codekamp - Game Editie ziet er ongeveer zo uit:

  • 08:30-09:00 Je komt aan op het Codekamp.
  • 09:00-10:00 We openen samen de dag met een leuke activiteit.
  • 10:00-12:00 Je krijgt een workshop over programmeren.
  • 12:00-13:00 Daarna krijg je van ons een lekkere én gezonde lunch.
  • 13:00-14:30 Tijd voor Workshops en buitenspelen.
  • 14:30-17:00 Bouwen van je eigen website of game.
  • 17:00-17:30 Je ouders komen je weer ophalen.

Je hebt geen ervaring met programmeren nodig om mee te kunnen op het kamp. Mocht je Bomberbot al op school gehad hebben, dan is dat geen probleem: wij hebben uitdagende nieuwe missies klaarstaan! Kan je al programmeren? Laat je ouders dan even contact met ons opnemen om te kijken of het kamp geschikt is.

Wat voor programmeertalen leer je?

Je leert de programmeerconcepten achter elke programmeertaal met onze eigen lesmethode, zoals bijvoorbeeld loops en functies. Meer dan 4.000 leerkrachten hebben al programmeerles gegeven met de lesmethode van Bomberbot.
Op het kamp gaan we echter veel verder dan de programmeerconcepten: je gaat een echte game bouwen in Scratch. Hierbij leer je om met blokken code om te gaan en ook hoe je games van anderen nog beter kan maken. Het kamp draait echt om het zelf creëeren van games, maar natuurlijk zullen we ook elkaars games spelen.

Locatie:

Sparrenbosschool
Kleine Sparrenlaan 7
2121 CJ Bennebroek

Schrijf je nu in via deze link!