Plantage Kerklaan 61, 1018 CX Amsterdam

Het Verzetsmuseum in Amsterdam heeft een speciaal kindermuseum: Verzetsmuseum Junior. Het museum neemt je mee in de tijd van toen. Ontdek hoe kinderen in die tijd de oorlog beleefde. De kinderen Jan, Nelly, Henk en Eva nemen jou aan de hand van hun verhalen mee!

Het Verzetsmuseum Junior in Amsterdam

Maak kennis met de aangrijpende verhalen uit de oorlog. Een belangrijke tijd uit de Nederlandse geschiedenis. Bij de balie ontvang je een speurboekje om actief mee aan de slag te gaan. Je gaat op pad en ontdekt de waargebeurde verhalen. Bekijk de originele voorwerpen, foto's, documenten, audiofragmenten en interactieve spellen. 
 

Wat is er te doen in het Verzetsmuseum Junior?

Ontdek de verhalen van kinderen uit Nederlands-Indië, Suriname, de Nederlandse Antillen en de rest van de wereld vanuit de cockpit van een vliegtuig. Of speel één van de spellen en ontdek de geheime berichten van het verzet of het vervalsen van persoonsbewijzen. Moet je nu wel of niet onderduiken? 
 

Voor welke leeftijd is het Verzetsmuseum Junior?

Het Verzetsmuseum Junior wordt geadviseerd vanaf 9 jaar. Vanaf deze leeftijd begrijpen de kinderen goed wat er te zien is, is het goed uit te leggen. Voor hele jonge kinderen kan een bezoek misschien te veel impact geven. 
 

Bezoek het Verzetsmuseum Junior virtueel!

Ben je niet in de gelegenheid om te komen? Je kunt het Verzetsmuseum Junior nu ook online bezoeken! Ook hier kom je ook alles te weten over de Tweede Wereldoorlog en leer de kinderen Henk, Eva, Jan en Nelly kennen.

Bestel je tickets!

Koffie of thee met gebak bij Restaurant Plancius

Na afloop kan je nog even nakletsen bij Restaurant Plancius. Op vertoon van je entreebewijs aan het Verzetsmuseum kan je voor €4,25 een kop koffie, thee en appeltaartje halen. Voor de kinderen zijn er leuke kleurplaten en een junior menukaart.

 

-----------------------------------------------

Meer (weekend) tips ontvangen?

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief
en ontvang de leukste activiteiten, uitjes en kinderfeestjes
in de regio's in Noord-Holland!
(Noordkop, Alkmaar, Westfriesland, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam en Gooi & Vechtstreek)

Aanmelden Go-KidsTips

Volg ook op social media

Go-Kids Amsterdam - Socials

 

  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor