De 15+ leukste uitjes met kinderen in Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie om er met kinderen even helemaal uit te zijn! De meeste mensen denken bij Drenthe aan de hunebedden en bossen. En terecht, want die zijn er zeker! Kinderen kunnen zich heerlijk uitleven in een van de vele speelbossen, of een wandelroute volgen van de mammoet of de sabeltandtijger van meer dan vierhonderduizend jaar geleden.   
En er is natuurlijk nog veel meer te beleven voor gezinnen met kinderen. De leukste uitjes vind je hieronder! 

WILDLANDS

WILDLANDS

Reis de hele wereld over in één dag bij WILDLANDS, door de jungle, de savanne en het poolgebied. Nortica is de wereld van de ijzige kou. Je ziet ijsberen, pinguins, zeeleeuwen en meer. Ontdek de noordpool vanuit de Arctic 1, een spannende 4D-attractie. Vlieg over de ijsbergen en duik de ijskoude oceaan in. Serenga is de wereld van de savanne met neushoorns, giraffen, zebra’s en bavianen. Tussendoor kun je even gillen in de spannende achtbaar Tweestryd! Jungola is de wereld van de tropische jungle. Je begint in de vlindertempel waar honderden exotische vlinders vliegen. En daarna kom je bij de olifantenkudde! Met een bootje kun je over de Rimbula River, daar zie je dieren van dichtbij, bijvoorbeeld de ringstaartmaki en de slingeraap. Animazia is de wereld voor de jongste avonturiers, een mega overdekt speelparadijs! Lekker klimmen, klauteren, glijden en graven. 

DX Adventurepark

DX Adventurepark
Op wateravontuur kan deze zomer bij het waterpark DX Adventurepark! DX Adventurepark is het grootste open waterpark van Nederland in Gasselte, aan de oever van recreatieplas 't Gasselterveld. Wat een avontuur, een obstakelparcours in het water, hoge schansen, of lekker de plas verkennen per sup of kano.  Kinderen zonder zwemdiploma kunnen zich heerlijk uitleven op de obstacle playground op het strand. In deze uitdagende speeltuin kun je slingeren, klimmen, klauteren en spelen in het zand.

Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe

De Drentse Koe

Een van de leukste uitjes van Drenthe is Speel- en IJsboerderij De Drentse Koe. Een echte boerderij met dieren en daarbij ook een grote speeltuin, een binnenspeelschuur en horeca. In de zomermaanden is een maïsdoolhof. Buiten zijn traptrekkers, springkussens, skelters, klimtoestellen, een kabelbaan, glijbaan, dierenweide en boerenbiljart. En terwijl de kinderen spelen kunnen de ouders op het terras lekker een kop koffie drinken. Bij slecht weer kun je naar binnen, spelen in de grote speelschuur met glijbaan, een spel en een overdekt springkussen. 

Meer amusementsparken in Drenthe

Plopsa Indoor Coevorden is fantastisch indoor attractiepark voor kids die fan zijn van Studio 100. Je vindt er alle Studio 100 helden zoals K3, Bumba, Bobo, Maya de Bij, Kabouter Plop, Wickie de Viking, en meer! Ook buiten zijn leuke attracties. 

Bij Drouwenerzand heb je met het hele gezin een dag vol plezier in de verschillende attracties en speeltoestellen. 

Kabouterland is een kleinschalig park met speeltuintjes en dieren in het hart van het Drentse dorpje Exloo. 

 

Sabeltandtijgerspoor

Sabeltandtijgerspoor De Hondsrug

Een avontuurlijke wandeling in natuurgebied De Hondsrug van 2,2 kilometer. Je volgt het Sabeltandtijgerspoor met behulp van een gave app die jou laat zien hoe het landschap eruit zag in de ijstijd. Onderweg kom je hindernissen tegen en een kabelbaan, ben jij slimmer, sterker en behendiger dan de sabeltandtijger?

Meer wandelingen met kids in Drenthe

Wandelen in Drenthe met kids

Drenthe heeft verschillende prachtige natuurgebieden zoals de Hondsrug, het Dwingelderveld, het Holtingerveld en het Drents-Friese Wold. In deze nationale parken zijn wandelroutes uitgestippeld die heel leuk zijn om met kinderen te lopen. Bekijk onze blog met wandeltips

Naar het museum

Gevangenismuseum

Wil je graag weten hoe een echte gevangenis er van binnen uitziet? Dat kan bij het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Er zijn leuke activiteiten voor kinderen te doen! 

Drents Museum

In het Drents Museum vind je kunst, geschiedenis, oude en moderne prachtstukken. Bij al de grote tentoonstellingen maakt het Drents Museum speciale Familieroutes vol kijk-, spel-, doe-, en denkopdrachten voor jong en oud. 

Hunebedcentrum

De expositie in het Hunebedcentrum laat u ervaren hoe de Hunebedbouwers duizenden jaren geleden leefden en woonden. Het Hunebed centrum is gelegen in Borger. Het centrum van Nederland op het gebied van Hunebedden. 

Industrieel Smalspoormuseum

In het bijzondere Industrieel Smalspoormuseum in Erica kun je wel 100 locomotieven bezichtigen! De vele vrijwilligers vertellen er graag van alles over. Je kan ook echt een ritje maken met de trein! 

Bioscoop 

Is het weer voor een middagje bioscoop? Dat kan bij DNK Assen! Bekijk de agenda voor het actuele filmaanbod en de regels i.v.m. corona. 

Zwemplassen in Drenthe

Zwemmen in de natuur
Lekker zwemmen in de natuur! In deze blog staan de fijnste zwemplassen in Drenthe

Leukste steden en dorpen om te bezoeken in Drenthe

De grootste steden in Drenthe zijn Assen, Emmen, Hoogeveen en Meppel. Altijd leuk om te bekijken en even te winkelen of koffie te drinken.  Meppel heeft een mooie oude binnenstad met grachten en pleinen.

In Drenthe zijn ook prachtige monumentale esdorpen en brinkdorpen te bewonderen. De moeite waard om te bezoeken is Dwingeloo met de prachtige brink, maar ook Ruinen en Lhee zijn mooie dorpen. 

Orvelte is een museumdorp waar veel activiteiten worden georganiseerd. In dit monumentale dorpje krijg je het gevoel 100 jaar terug in de tijd te zijn. Mensen wonen en werken in een authentieke omgeving met mooie oude boerderijen. Vaak zijn deze geopend om te bezoeken. 

Orevelte

 

 

Log In