Wat ga je doen in de zomervakantie?  Nederland wil massaal op vakantie en dat is ook niet zo gek na 2 moeilijke jaren. Wordt het dit jaar (weer) Nederland of wil je op vakantie in het buitenland? We hebben bij Go-Kids de afgelopen 2 jaren ontdekt dat Nederland zo veel moois aan vakantieparken, campings, hotels of bijzonder overnachten te bieden heeft. Al deze mooie overnachtingslocaties hebben we in 4 categorieën ingedeeld en deze vind je hieronder terug. Wil je deze vakantie naar het buitenland, dan hebben we de leukste autovakanties en kindvriendelijke campings in Europa volgens de ANWB voor je.

ONZE TIPS:

Camping Het Meuleman - De Lutte

Het Meuleman is de landgoedcamping in Twente waar rust en recreatie op een hele bijzondere plek in de natuur samenkomen. Het landgoed waar  landgoedcamping het Meuleman zicht op bevindt in de Lutte bestaat uit meer dan 300 hectare bossen, cultuurgrond en heidevelden. De camping is 7 hectare groot, waarvan 2 hectare natuurgebied. Ze hebben 113 ruime kampeerplaatsen en vijf vakantiehuisjes. Door de natuurlijke omgeving van de camping in de Lutte liggen de kampeerplekken verspreid in het bos en langs het heideveld. Hier gebruiken ze voor kinderactiviteiten zoveel mogelijk natuurlijke en biologisch afbreekbare materialen en prikkelen ze de creativiteit. 

camping Meuleman

Zo bouwen ze hutten met de snoeiboompjes van het heideveld en oude laken en knijpers. Na afloop bakken ze broodjes en wordt er thee gezet boven het vuurtje in het huttendorp. Of ze leren de kinderen papier maken met bloempjes. 

Er zijn op deze landgoedcamping diverse campingplekken beschikbaar als ook enkele huisjes. Maar uniek zijn de luxe yurt waarbij je 's nachts zicht hebt op de sterrenhemel. En nieuw in seizoen 2022 zijn de ingerichte tipitenten!

camping Meuleman

Meer info & boeken =>

Met Vinea Family naar de Wadden

Met Vinea Family verblijf je niet alleen op een mooie locatie, je krijgt er ook een fantastisch activiteitenprogramma bij. Doordat je samen leuke dingen doet maken jullie herinneringen voor het leven. Bovendien zorgen de andere families die meegaan voor extra gezelligheid. Zo beleeft het hele gezin een topvakantie terwijl je zelf nergens aan hoeft te denken, want dat doet Vinea voor je. Vinea organiseert vakantie zoals vakantie bedoeld is.

vinea vakanties

Family Watersport Ameland

Deze zomer kun je met Vinea Family genieten op de Wadden. Op het mooie Ameland heeft Vinea een knus familycamp vlakbij zee. Hier verblijven jullie in een ingerichte familietent. Elke dag doen jullie met elkaar iets anders leuks, zoals surfen, suppen en speciaal voor de ouders wadlopen. Want ook dat is Vinea Family: lekker tijd om je eigen ding te doen dankzij de reisleiding die zorgt dat de kinderen zich geen moment vervelen.

Vinea Zeilvakantie

Meer info =>

Erfgoed Bossem - Lattrop

In het Twentse Lattrop vind je ons eeuwenoud boerenerf: Erfgoed Bossem. Bij ons beleef je het landleven op zijn best; midden in de natuur op een boerderij.

Kom met je kids logeren bij de boer in een fijne boerderijkamer of luxe suite. Liever echt in de buitenlucht? Dan zijn onze sfeervolle en volledig ingerichte lodgetenten iets voor jou. Deze staan vlak bij de koeien en een meanderende beek met natuurvriendelijke oevers vol flora en fauna. Ga heerlijk op verkenning en spot oer-Hollands grootwild, oftewel Brandrode runderen, weidevogels of waterdiertjes.

Geniet van heerlijk lokaal en vers eten uit onze boerderijkeuken op het terras in de avondzon. In de vakantie kunnen kinderen zich op de woensdag uitleven tijdens de kindermiddag en is er aansluitend een gezellige pizza avond. Ook op andere dagen is er genoeg te beleven; knuffelen met de konijntjes, lekker schommelen onder de oude walnotenboom of op koesafari met het gezin. Al met al een bijzonder verblijf op het platteland waar je elke seconde van de natuur kunt genieten.

 

Meer info =>

Wil je meer van deze superleuke tips? We hebben de meest bijzondere campings, vakantieparken, bijzondere overnachtingen en kindvriendelijke hotels voor je op een rijtje gezet:

Campings

Voor heel veel gezinnen is een vakantie op een camping de ideale vakantie. Lekker buiten zijn met je eigen caravan, tent of vouwwagen. Het aanbod campings is reuze en Nederland scoort heel goed met 5 sterren en top campings. Een camping biedt vaak veel faciliteiten voor gezinnen en kinderen kunnen vaak al op een jonge leeftijd vrij zijn. En ook het in contact komen met vriendjes gaat nergens zo makkelijk als op een camping.

Heb je geen kampeerspullen, dan kun je nog steeds van een camping genieten en een bungalow, chalet, stacaravan of (glamping) tent huren. 

Camping tips =>

Bijzonder overnachten

Logeren op het water, avontuurlijk overnachten in een boomhut of slapen in een hobbit huisje of pipowagen. Niks is meer te gek en het aanbod wordt steeds ruimer. Kleinschalig, maar ook steeds meer vakantieparken en campings bieden volop mogelijkheden zoals glamping in een safaritent of lodge aan. Logeren in een glamping tent bij de boer is voor gezinnen helemaal fantastisch. We geven je graag tips van bijzonder overnachten in eigen land.

Tips voor Bijzonder overnachten =>

Vakantieparken

Nederland kent een zeer ruim aanbod van vakantieparken. Lekker knus  met je gezin in een huisje, bungalow, of chalet die van alle gemakken is voorzien.  Een vakantiepark is natuurlijk ook geschikt voor een minivakantie en weekendje weg.  De vele voorzieningen  zoals een zwembad, sport & fun en horeca op het park zijn ideaal voor gezinnen. De meeste parken bieden voor de kleintjes leuke animatie en voor ouders zijn er vaak wellness mogelijkheden. 

Hotels

Voor een weekendje weg of een minivakantie met luxe is een hotel een prima keuze. Nederland heeft steeds meer leuk en kindvriendelijk aanbod van hotels. De meeste hebben speciale familiekamers of appartementen. En de voorzieningen zijn vaak ruim voor jong en oud. 

Hotel tips =>

Alles op een rijtje per provincie

Naast de thema's hebben we de tips ook per provincie voor je samengevoegd, wel zo makkelijk als je al weet waar je naar toe wilt, maar nog leuke accommodatie zoekt! 

Gezinsvakanties per provincie =>

Autovakanties in Europa

Wil je toch graag naar het buitenland, maar liever niet vliegen? Maak dan van je kind een ontdekkingsreiziger! Stippel samen de route uit en beleef Europa door kinderogen. Leer de belangrijkste hoogtepunten van een land kennen. Kies voor een avontuurlijke gezinsvakantie, waarbij je lekker de hele dag buiten bent. Of reis met je kinderboekenhelden mee. Pharos reizen van ANWB heeft de meest populaire rondreizen voor gezinnen voor Go-Kids op een rijtje gezet.

Autovakantie tips =>

Kindvriendelijke campings in Europa

Dromen mag....wij hebben je al een prachtig overzicht gegeven van kindvriendelijke campings in Nederland, maar ja, soms droom je gewoon van warme landen en andere culturen... Wij hebben daarom de ANWB gevraagd om een top 5 lijstje van kindvriendelijke campings in Europa samen te stellen. Het werden er 9! Gewoon, omdat dromen altijd mag! En wie weet, kan het ook echt!

Campings in Europa =>

Wij wensen je alvast een hele fijne vakantie!