Meivakantie 2024: ontdek onze tips voor jou en je gezin!

In de meivakantie is bijna iedereen twee weken vrij. Twee weken de tijd om leuke dingen te doen. Ga eropuit met het gezin. Wij hebben alle toffe tips voor jou verzameld. Of je nu een actief uitje zoekt, een biosmiddag, een sportief of cultureel uitje. Wij hebben alle tips voor jou. En misschien staat er een weekend of midweek weg in de planning? Check dan snel onze toffe overnachtingstips.  

Veel leesplezier en een fijne vakantie!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Bevrijdingsdag in Wageningen
Meer weten

Bevrijdingsdag in Wageningen

Plaats: Wageningen

5 mei 2024 in Wageningen: wat is er te doen voor kinderen? Tijdens het Bevrijdingsfestival in Wageni... bekijk

Van 5 mei 2024 12:00 tot 5 mei 2024 23:00
Speuren en spelen in Park Rosendael tijdens Hemelvaartsdag
Meer weten

Speuren en spelen in Park Rosendael tijdens Hemelvaartsdag

Plaats: Rozendaal
Kasteel en park Rosendael

Speuren en spelen tijdens Hemelvaartsdag Ook op Hemelvaartsdag is Park Rosendael geopend voor bezoek... bekijk

Van 9 mei 2024 11:00 tot 9 mei 2024 17:00
Pinksterkermis in Tiel!
Meer weten

Pinksterkermis in Tiel!

Plaats: Tiel

Pinksterkermis in Tiel! Een kermis met kinderen bezoeken is altijd leuk. In de draaimolen of toch li... bekijk

Van 16 mei 2024 tot 20 mei 2024

Culturele uitjes

Nederlands Pluimveemuseum

In de meivakantie organiseert het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld leuke activiteiten voor kinderen. Zo kun je op dinsdag 30 april gezellig komen knutselen in het museum. En op donderdag 2 mei is er een Kipschilderdag. Schilder je eigen kip! Bezoek natuurlijk ook het museum zelf en knuffel samen met de kinderen de kuikens. Maak de speurtocht en leer alles over pluimvee in de regio. Sluit je bezoek af met spelen in de speeltuin. Wat een fijn uitje voor de meivakantie!

Meivakantie bij Pluimveemuseum

Kinderen verkleed bij het Kijk en Luistermuseum

Een muzikaal én low budget uitje in de meivakantie vind je bij het Kijk en Luistermuseum in Bennekom. Haal je draaiorgeldiploma, maak je eigen muziek én neem plaats in oude schoolklas. Hier steek jij ook nog wat van op. Maak met je gezin een muzikale reis terug in de tijd en ontdek alles over verschillende muziekinstrumenten. Hoe bespeelde men vroeger muziek? Hoe werd er naar muziek geluisterd toen er nog geen elektriciteit was? Bekijk ook de nieuwe tentoonstelling Steengoed Gebouwd en ontdek alles over de ankersteen. Dé voorloper van het welbekende LEGO. Natuurlijk kunnen kinderen ook met ankerstenen spelen in de bouwhoek. 

Steengoed Gebouwd

Kasteel Rosendael Meivakantie

In de meivakantie kun je meedoen aan verschillende leuke activiteiten bij Kasteel en Park Rosendael. Leer deftige manieren tijdens de Prins en Prinsessencursus op 1 mei.  Luister naar het verhaal over De Dappere Dierendag op 2 mei, een toffe kindervoorstelling. Ook op Hemelvaartsdag wat voor sommigen ook nog in de meivakantie valt, kun je lekker komen speuren en spelen in Park Rosendael. Loop over het Blotevoetenpad en ga aan de slag met de opdrachten uit de Speuren en Spelen speurtocht. Leer alles over het park en zijn bewoners en los het raadsel op. Goed oplost? Dan krijg je een speurdiploma en presentje!

Kasteel en Park Rosendael

GeoFort Rising Risk

Bezoek GeoFort in de meivakantie en geniet van een bomvol programma met activiteiten voor jong en oud. Doe mee aan leuke quizzen, ga speuren in de doolhof, bezoek één van de Minecraft workshops, vaar met de trekpont over de slotgracht naar het eiland Rising Risk en nog veel meer. GeoFort heeft een bomvol programma met leuke activiteiten voor jou georganiseerd. In de periode van 20 april tot 12 mei zijn ze dagelijks open, behalve op Koningsdag.

Meivakantie bij GeoFort

In de natuur en buiten uitjes

Buiten Gewoon FEEST

In de meivakantie organiseert Buiten Gewoon FEEST weer twee leuke avonturen in de natuur voor peuters én wat oudere kinderen. Op maandag 29 april kun je meedoen aan een leuke knutselactiviteit: Maak je eigen vilt vacht. Lekker knutselen en je creatie gaat natuurlijk mee naar huis. Leuk voor kids tussen 4 en 12 jaar. Geef je snel op en doe mee. Voor peuters organiseren ze een tof peuteravontuur in de natuur: Ontdek het Kabouterpad. Struin door het bos langs kabouterdorpjes en ontdek alles over die kleine vriendjes. Meld je peuter snel aan voor dit peuteravontuur.

Peuteravonturen Buiten Gewoon FEEST

Waterspeurtocht

Plan jouw bezoek in aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe en maak er een compleet dagje uit van met je gezin. Pak een gratis witte fiets en verken het park op twee wielen. Ga speuren onder de grond bij het Museonder en ontdek of jij en je kinderen kunstzinnige skills hebben bij het Kroller- Muller museum. Wist je dat het Park elke vakantie toffe kinderactiviteiten organiseert? In de meivakantie is er een interessante Waterspeurtocht: Ontdek het water. Deze gave waterspeurtocht neemt kinderen mee door het Park en laat ze de belangrijke rol van water onderzoeken. Meer weten? Ga snel naar de agenda op onze website.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Nationaal Fruitpark Ochten

Het Nationale Fruitpark in Ochten is een toffe bestemming als leuk gezinsuitje in de meivakantie. Ontdek de prachtige bloesem in het park, wandel het blotevoetenpad, ga lekker spelen in de buitenspeeltuin, pluk fruit van de bomen, aai de boerderijdiertjes. Er is zoveel te zien en te doen! Of maak er een heel weekend van en boek een fijne familiekamer.

Fruitpark Ochten

Sportieve en actieve uitjes

Spelen bij Monkey Town Leerdam

Klimmen, klauteren, glijden, in de ballenbak; even lekker actief doen kun je prima bij Monkey Town in Leerdam. Natuurlijk zijn ze de gehele meivakantie geopend. Is het even geen lekker weer? Geen probleem, want bij Monkey Town zit je altijd goed! Extra leuk is om dit actieve uitje te combineren met een potje bowlen. Oók leuk voor de papa's en mama's. Of ga lekker lasergamen, ook top voor een gezinsuitje! Plan snel jouw bezoek aan Monkey Town en gooi die energie eruit. 

Monkey Town Leerdam

Zap Team outdoor

Zijn jouw kids gek op de buitenlucht en spelen ze graag in de natuur? Check! Boek dan snel een gezinsuitje bij Zap Team Outdoor. Hier kun je een lekker potje lasergamen met het hele gezin. Deze 2000m2 grote en speciaal ingerichte lasergame arena is gelegen in Wolfheze en biedt een spannende locatie vol kisten, legertenten, olietanks en kleine forten. Neem je eigen eten en drinken mee en nuttig ze bij de overdekte picknickplek. Een top uitje!

Zap Team Outdoor

Feestweek Optisport zwembad Doelum

Yes! Zwembad Doelum in Renkum gaat eindelijk weer open!  Optisport organiseert een toffe feestweek van 1 tot en met 5 mei. Dit alles vanwege de heropening van het zwembad per 1 mei. Dat betekent dat je hier ook in de meivakantie kun je prima terecht kunt. Check de agenda voor een compleet overzicht.  Wist je dat ze elke laatste vrijdag avond de maand een Blitzkids avond organiseren? Speciaal op deze avond gaat de muziek aan, wordt het licht gedimd én is er extra veel speelmateriaal in het zwembad. Als dat geen topavond wordt!

Zwembad Doelum

Onze overnachtingstips

Vakantieoord Het Lorkenbos

Het Lorkenbos in Otterlo organiseert leuke activiteiten voor haar gasten in de meivakantie.  Lekker knutselen en spelletjes spelen. Laat je schminken of doe mee aan het recreatieprogramma. Er zijn nog een paar huisjes vrij. Boek snel mét korting online! En wees verzekerd van een fijne vakantiewoning op een fantastische plek dichtbij het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Het Lorkenbos

Fruitpark Hotel & Spa

Combineer jouw bezoek aan het Nationaal Fruitpark Ochten met een verblijf in dit kindvriendelijke hotel Fruitpark Hotel & Spa. Ze hebben mooie familiekamers, luxe ingericht en de afsluitbare kinderkamer is ingericht met een speelhuis/ stapelbed. Klinkt goed toch? 

Fruitpark Hotel & Spa

Zwerfhut De Wije Werelt

EuroParcs De Wije Werelt is een prachtig kindvriendelijk vakantiepark in Otterlo naast het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Op dit park zijn bijzondere zwerfhutten te huur. Uiteraard zijn er veel meer toffe overnachtingsopties op dit park. Liever kamperen? Ook dat kan, want De Wije Werelt biedt ook kampeerplaatsen aan. Wist je dat ze veel leuke activiteiten voor gasten organiseren? Ze hebben ook een dierenweide, zwembad en een toffe binnenspeeltuin. Boek snel jouw gezinsvriendelijke vakantie. Misschien een lastminute tip voor de meivakantie?

Resort De Wije Werelt

Onze eettips

De Blaauwe Kamer

Ook in de meivakantie kun je prima terecht bij Panorama restaurant De Blaauwe Kamer in Wageningen. Ze hebben een toffe speelzone op de 1e verdieping en je geniet van lekkere buffetten. Een win-win vinden wij. Kids heerlijk spelen en jullie genieten van lekker eten. Reserveer snel een tafeltje!

De Blaauwe Kamer

Restaurant 7 Continenten

Twee weken lekker vrij in de meivakantie. Tijd om lekker een keer samen te eten met het gezin. Of misschien wel met opa en oma erbij? Dan zit je helemaal goed bij Wereldrestaurant 7 Continenten in Ede. Hier komen lekker spelen en werelds eten samen. Maak een reis over de hele wereld en proef wereldse gerechten. Of je nu van Oosters, tapas, Italiaans of vis houdt. Hier zit je goed. Elke vrijdagavond is er een schminkkunstenares aanwezig en voorziet kinderen van mooie creaties. Op woensdag en zondagavond loop je maar zo mascotte Happy tegen het lijf! En vergeet niet te spelen in de grote speelruimte. Jullie komen tijd te kort.

7 Continenten

restaurant Wereldpan

Geniet van pannenkoeken in het sfeervolle restaurant de WereldPan op het historische forteiland. Bij mooi weer is het genieten op het grote terras, waar kinderen zich uit kunnen leven met schaken, bamboe bouwen en klimmen en klauteren in de avontuurlijke speurtuin. De lunch of het diner in het restaurant kan gecombineerd worden met bootje varen in de fortgracht of het bezoeken van het interactieve kindermuseum GeoFort waar alles om de aarde draait!

De Wereldpan

De Houtzagerij

Restaurant De Houtzagerij ligt op Europarcs Resort De Wije Werelt (waar je heel leuk vakantie kan vieren met kinderen!) maar is toegankelijk voor iedereen. De mix van natuurlijke materialen, zoals hout in combinatie met staal én beton op de vloer zorgt voor een unieke en warme sfeer. Je kan hier heerlijk eten en aan de kinderen is natuurlijk ook gedacht met een uitgebreid kindermenu.  Bij dit gezellige familierestaurant voelt iedereen zich welkom en kinderen hoeven zich hier geen moment te vervelen. Er is een buitenspeeltuin en een indoor speeltuin (gratis voor kinderen als je komt dineren). Kom jij lekker eten en spelen bij De Houtzagerij?

De Houtzagerij

Pannekoekenbakker Buren

Middenin het mooie stadje Buren in de Betuwe ligt dit mooie en kindvriendelijke restaurant. De ideale plek om lekker te eten na een dagje uit in de Betuwe. De Pannekoekenbakker Buren heeft verschillende restaurantruimtes met allemaal een eigen karakter en sfeer. Ouders met kinderen willen graag in de buurt van de binnenspeeltuin zitten. Kom lekker smullen en genieten van een heerlijke pannenkoek in de meivakantie.

Pannekoekenbakker Buren

Winactie Farmcamps. Maak kans op een minivakantie!

Farmcamps

Bij Farmcamps ben je er echt helemaal even uit en beleef je het boerenleven op de best mogelijke manier! En weet je wat? Wij mogen een minivakantie op één van de Farmcamp locaties weggeven ter waarde van €450! 

Zo maak je kans:

https://go-kids.nl/arnhem-betuwe-vallei/deals/win-een-farmcamps-vakantie-met-het-hele-gezin

Koningsdag 2024 in en om Arnhem en in de Betuwe

Koningsdag 2024

Naast alle leuke meivakantietips zijn er ook nog feestdagen in de vakantie. Op 27 april vieren we Koningsdag. Natuurlijk wordt hier in verschillende steden in onze regio uitgebreid bij stilgestaan. Wij hebben een overzicht van de leukste feesten voor jou en je gezin gemaakt. Bekijk snel ons overzicht:

- Koningsdag in en rondom Arnhem

- Koningsdag in Ede, Wageningen, Barneveld en omliggende dorpen

- Koningsdag in Tiel, Geldermalsen, Culemborg en omliggende dorpen

5 mei: vier jij onze vrijheid? 

5 mei

 Ook is er op 5 mei in Wageningen traditiegetrouw weer veel te doen. Of ga Dauwtrappen op Hemelvaartsdag. Je vindt alle informatie over de activiteiten terug in onze agenda op de website. 

Een fijne meivakantie! Doe inspiratie op met onze leuke uitjestips!

Log In