Rosendael 1, 6891 DA Rozendaal

Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael is een prachtig kasteel met een mooi aangelegd park er omheen, waar van alles te beleven is. Landgoed Rosendael ligt in Rozendaal, vlakbij Arnhem. 

Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Met een beetje fantasie loop je door het kasteel als ridder of prinses! Voor kinderen fantastisch, want niet alleen het kasteel is indrukwekkend, ook buiten zullen zij zich niet vervelen. Het kasteel is uitsluitend met een kasteeltour te bezichtigen. Op de website vind je alle informatie over een bezoek aan het kasteel. 

Kasteel Rosendael

Het kasteel is van het hele jaar geopend op dinsdag t/m zondag. Regelmatig worden er leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd in het kasteel. Houd de agenda dus in de gaten! Sowieso vinden er alle schoolvakanties leuke activiteiten plaats en vaak ook rondom de feestdagen. 

Je kunt het kasteel van dinsdag tot en met zondag onder begeleiding bezoeken. Alleen op zondag is vrije toegang mogelijk. In de kasteelwinkel kun je je kaartjes kopen of je reserveert ze heel handig alvast online via de website.

Park met de bedriegertjes

Het is mogelijk om naast het kasteel ook het park te bezoeken. Ook een bezoek aan alleen het park is mogelijk. Het park is ook het hele jaar door voor iedereen geopend van dinsdag t/m zondag. 

In het waterrijke park bij het kasteel bevinden zich de beroemde 'bedriegertjes'. In de bodem zitten fonteintjes verborgen die onverwacht aan- en uitgaan en je zo kunnen natspuiten! Behalve de bedriegertjes is er een schelpengalerij, een theekoepel, een rozentuin en een oranjerie. Er is genoeg te zien! 

Park Rosendael Bedriegertjes

Voor kinderen is er de speciale Beleef!plattegrond. Ontdek hoe spannend het park kan zijn. Voordat je het weet spuiten honderden straaltjes water uit de grond en ben je helemaal nat. Ook zijn er waterdiertjes te vinden in de bosvijver en is er een echt blote voetenpad! Leer zelf de geschiedenis van het kasteel kennen en doe mee met de activiteiten beneden in het kasteel. Bij mooi weer kan je oud-Hollandse spelletjes doen.

Wist je dat je het park kunt ontdekken met een echte speurknapzak? Met het schepnetje kun je kleine diertjes vangen in de bosvijver en zo kom je van alles te weten over het park en zijn "bewoners"! Een knapzak koop je bij de kasteelwinkel tegen een kleine vergoeding.

Nieuwsgierig? Lees de blog!

Ben je benieuwd naar onze ervaring? We hebben er een blog over geschreven! 

Bezoek het kasteel

  • Leeftijd 0 - 1
  • Leeftijd 2 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor