Drutens Bosje in Druten

Van Heemstraweg 52, 6651 KH Druten

Het Drutens Bosje ligt op de grens van Druten en Afferden. Enkele jaren geleden is een verwilderd bos omgetoverd tot een gebied van 13 ha waar rust en recreatie samen gaan.

Een spannend speelbos met toestellen, boomstambruggetjes, een kabelbaan, een groot klim- en klautertoestel waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren. Een grasveld om heerlijk te picknicken of een balletje te trappen.

Ook zijn er struinpaden, trimtoestellen, een Cooper pad (tijdsduurloop-route), wandel- en fietspaden. Bij een goede winter kan er geschaatst worden op een natuurijsbaan. En tijdens feestdagen wordt er met regelmaat gebruik gemaakt van het Drutens Bosje als evenementenlocatie. Denk hierbij aan een spelmiddag tijdens Sinterklaas.

Maar het is ook een gebied met natuur, rust en restanten van een bedrijvig leven. Een super locatie om mooie foto's te maken van 2 verliefde zwanen. Heerlijk om te wandelen en te genieten. 

Je vind de ingang van het Drutens Bosje aan de linkerzijde van de brandweerkazerne, recht tegenover het Pax Christi College.