Dit vind je misschien ook interessant

Een dagje uit naar Center Parcs Port Zélande
Meer weten

Een dagje uit naar Center Parcs Port Zélande

Port Zélande 2, Ouddorp

Dé plek voor een te gek dagje uit met kinderen; Center Parcs Port Zélande Degenen die ooit hebben ov... bekijk

 
Avonturenboerderij Molenwaard
Meer weten

Avonturenboerderij Molenwaard

Wilgenweg 3, Groot-Ammers

Avonturenboerderij Molenwaard! Op deze plek heeft het hele gezin het naar de zin! De Avonturenboerd... bekijk

 
Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht
Meer weten

Nationaal Onderwijsmuseum Dordrecht

Burgemeester de Raadtsingel 97, Dordrecht

Een leuk gezinsuitje bij het Nationaal Onderwijsmuseum in Dordrecht. Breng eens een bezoekje aan het ... bekijk

 
Gezinsuitje - Familiepark Plaswijckpark
Meer weten

Gezinsuitje - Familiepark Plaswijckpark

Ringdijk 20, Rotterdam

Als je zoekt naar een dagje vermaak in de omgeving van Rotterdam, dan zit je hier goed. Spelen, ontd... bekijk

 
Museon- Omniversum in Den Haag
Meer weten

Museon- Omniversum in Den Haag

Stadhouderslaan 37, Den Haag

Verken de fascinerende wereld van wetenschap en technologie bij Museon- Omniversum in Den Haag Omniv... bekijk

 

Meivakantie 2024, eropuit met het hele gezin!

Op zoek naar leuke ideeën voor dagjes weg tijdens de meivakantie met de kids? Ontdek onze handige tips en maak er samen een onvergetelijke tijd van! Van speeltuinen en dierentuinen tot musea en pretparken, er is voor elk wat wils. Bekijk nu onze suggesties en plan een avontuurlijke en leerzame vakantie voor het hele gezin.

Vier Koningsdag in Rotterdam en omgeving!

Koningsdag is een geweldige dag om samen met de kids te vieren en te genieten van de feestelijke sfeer. Er zijn tal van activiteiten en evenementen om aan deel te nemen en het is een geweldige gelegenheid om gezellig met het gezin eropuit te gaan! Wij hebben leuke koningsdagactiviteiten voor je verzameld. Lees ze hier in dit overzicht!

Koningsdag Rotterdam en omstreken

Natuureiland Tiengemeten!

Ken je Natuureiland Tiengemeten al? Je gaat hier met een pontje naar toe, een feestje op zich, en eenmaal aan de overkant ontdek je het hele eiland. Er zijn excursies en speurtochten er is een natuurspeeltuin en je kunt hier ook eten en drinken. Alle ingredienten voor een gezellig dagje weg! Lees hier meer.

Tiengemeten

Spelen in een binnenspeeltuin doe je deze meivakantie hier:

Binnenspeeltuin Monkey Town Sliedrecht! Meer info ►
Funzone Oud-Beijerland! Meer info ►
Indoor speelparadijs Ballorig Gouda! Meer info ►
Funzone Barendrecht! Meer info ►

Monkey Town Rotterdam Meer info ►

Lees hier meer over deze toffe binnenspeeltuinen in Rotterdam en omgeving.

FunZone

Ken jij Faunapark Flakkee? Dit prachtige dierenpark ligt net iets onder Rotterdam bij Oude Tonge, lees hier alles over Faunapark Flakkee.

Dierenuitje in Zuid-Holland

Go!Gaming

Is jouw kind ook gek op gamen, maar jij wilt liever naar buiten, maak er dan een combi van! Ga naar Go!Gaming, zo ben je niet de hele dag thuis en kan er toch gegamed worden maar dan natuurlijk op een veel toffere manier! Omdat Go!Gaming midden in het centrum van Rotterdam zit is het natuurlijk super tof om te combineren met een bezoek aan de Pathé of iets anders in het centrum. 

Bij Go!Gaming Rotterdam draait alles om de ultieme gaming-ervaring. Of je nu jong bent of oud, een beginner of een pro, bij Go!Gaming vind je alles wat je nodig hebt voor eindeloos plezier. De state-of-the-art gaming-apparatuur staat tot je beschikking, zodat je kunt genieten van vloeiende gameplay en ongeëvenaarde graphics. Lees hier verder!

In april is er een toffe actie bij Go!Gaming

Go!Gaming actie april

Plaswijckpark Rotterdam

Als je zoekt naar een dagje vermaak in de omgeving van Rotterdam, dan zit je hier goed. Spelen, ontdekken en doen, dat is Plaswijckpark. Plaswijckpark heeft alle ingedriënten voor een dag plezier met het gezin zowel bij mooi als bij minder mooi weer. Het park omvat 15 hectare en is verdeeld in weer verschillende wijcken. 

Speelwijck - je kunt hier oneindig spelen
Dierenwijck- ontmoet de dieren die hier wonen
Wandelwijck- lekker buiten in de natuur wandelen en ontdekken

Lees hier meer over Plaswijckpark Rotterdam

Plaswijckpark x Go-Kids Rotterdam

Spelen bij natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam

Natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam is geen gewone speeltuin, want er zijn nauwelijks speeltoestellen. Op een oppervlak van ongeveer één hectare kunnen kinderen spelen in een bijzonder landschap met heuvels, dalen, paadjes en inheemse beplanting. Kinderen kunnen hier eindeloos spelen in de natuur en  er is zowel een speelgedeelte voor de kleinere kinderen als voor kinderen vanaf 7 jaar. De Speeldernis is genieten voor jong en oud. Lees hier verder.

Speeldernis Rotterdam

Leer alles over de Tweede Kamer tijdens een familietoer

Ga jij deze vakantie naar de Tweede Kamer, ja dat kan gewoon. Bij ProDemos kun je een familietoer doen door de Tweede Kamer, je leert meer over het doel van de Tweede Kamer wie er werken en nog veel meer. Wat je normaal op tv ziet, kun je nu in het echt bewonderen. Een hele toffe ervaring voor het hele gezin. Lees hier meer over de rondleiding. 

Familierondleiding in de Tweede Kamer

CORPUS 'reis door de mens'

Ontdek het menselijk lichaam bij CORPUS! In slechts 55 minuten neemt onze 'Reis door de Mens' je mee van de knie tot de hersenen. Na afloop verken je 'Mijn CORPUS', vol interactieve tentoonstellingen en games. Lees hier onze ervaring bij CORPUS!

CORPUS

Het Nationaal Onderwijsmuseum in de Meivakantie!

In de meivakantie is het Nationaal Onderwijsmuseum dé plek om met je kinderen te bezoeken! Ontdek de schooltijd van vroeger, maak kunstwerken op het schoolbord en geniet van het Letterbos en de ideale schoolbibliotheek. Speciaal voor de vakantie is elke dag het LetterLAB open, waar kinderen kunnen spelen en knutselen. Ook deze vakantie zijn er weer extra workshops en op vrijdag is er Kampvuurlezen waarna je iets kan knutselen in het thema van het boek. Voor elke leeftijd is er iets te doen! Vergeet niet een geldig entreebewijs mee te nemen voor toegang tot het LetterLAB en de workshops. Klik hier voor meer info!

Meivakantie bij Museon-Omniversum

Jane Goodall in de hoofdrol bij Museon Omniversum

In "Jane Goodall: Reasons for Hope", bekroond met de speciale juryprijs bij de Jackson Wild 2023 Media Awards, neemt Jane je mee op een inspirerende reis rond de wereld. Ze deelt drie hoopvolle verhalen in deze grootbeeld film. Daarnaast kun je ook naar een prachtige fototentoonstelling over Jane Goodall. Daarnaast zijn er in de vakantie allerlei leuke activiteiten. lees hier meer >


Bekijk ons blog over het Museon-Omniversum!

Gezinsuitje Museon Omniversum Go-Kids Rotterdam

Creatieve meivakantie bij Jeugdtheater Hofplein

Ontdek je theatertalent deze meivakantie bij Jeugdtheater Hofplein! Doe mee met de workshops en laat je creativiteit de vrije loop. Elke dag werk je toe naar een spetterende presentatie voor je ouders en vrienden. Kies zelf hoeveel dagen je meedoet en schrijf je snel in! Lees hier verder!

Kidsuitje bij Dino Experience in Gouda!

Ontmoet meer dan 70 indrukwekkende dino's, doe mee aan een uitdagende speurtocht en ontdek de grootste adventure golfbaan van Nederland. Mis de Dino Speeltuin, Dino Jeepsafari, Jurassic Mining Goudzoekersdorp en andere attracties niet! Kom en geniet van een dag vol plezier en ontdekkingen! Lees hier meer.

Dino experience Gouda

Meivakantie met Fien & Teun!

Vier de meivakantie met Fien & Teun bij Avonturenboerderij Molenwaard! Ontdek de Hollandse polder, maak een ponyritje, knuffel met dieren en geniet van parkshows. Beleef extra plezier tijdens Fien & Teun's Zomerfestijn met lekkere pannenkoeken. Klik hier voor alle info!

Samen spelletjes spelen met je kids!

Houdt jouw kind van spelletjes? Dan hebben we wel wat voor je. We hebben namelijk een overzicht met wel 20 leuke spelletjes om binnen te spelen, met of zonder ouders. > Bekijk de 20 leuke binnenspelletjes hier. 

Ook hebben we een uitgebreid overzicht met de leukste gezelschapsspellen om met kinderen te spelen. Ga je voor 30 Seconds Junior, Cluedo, of misschien wel Virus...? > Bekijk het overzicht met bord- en gezelschapsspellen. 

Glowgolf Schiedam en Capelle aan den IJssel

Ga een gezellig middagje Glow Golfen met het hele gezin in Capelle. Glowgolf is altijd een leuk idee, of het nou goed of slecht weer is het maakt niet uit. Bij GlowGolf Capelle zorgen ze ervoor dat je het nooit warm of koud zult krijgen.

Bij Midgetgolfen is het de bedoeling dat je de bal met zo min mogelijk slagen in de hole te krijgen. Alle banen hebben hun eigen unieke hindernissen, wat het spel leuk en uitdagend maakt. Wie heeft de minste slagen nodig? Lees hier meer!

GlowGolf Schiedam

Villa Zebra

Beleef deze meivakantie creatieve avonturen bij Kindermuseum Villa Zebra in Rotterdam! Laat kinderen tussen 2 en 6 jaar hun fantasie de vrije loop laten terwijl ze nieuwe boswezens bedenken, planten ontwerpen en boomhutten bouwen. Ervaren begeleiders helpen hen stap voor stap, zodat elk kind met een uniek kunstwerk naar huis gaat! Lees hier meer!

Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp!

Ontdek het gevarieerde programma en geniet van het Kindertheater en het Kindermuziekfestival. Doe mee aan activiteiten zoals boogschieten, archery tag, en visvangst. Op Outdoor Duin vind je meer Outdoor avontuur! Lees hier verder.

Houten Kaap

Meivakantie in Ouddorp Duin!

Ga voor een gezinsuitje vol avontuur. Laat de kids zich uitleven in de binnenspeeltuin of op het strandplein. Van BMX'en tot surflessen, er is genoeg te beleven! Ontdek het nieuwe sportparadijs met de pump trackbaan en het multifunctionele sportveld. Volop plezier voor jong en oud! Lees hier meer.

Wat nog meer te doen in Ouddorp Duin?

✔ Cadeau en speelgoed winkel De Houten Aap
✔ Natural High Surfschool
✔ Landal Strand Resort Ouddorp Duin
✔ Restaurant By Marc
✔ IJssalon By Marc
✔ Strandtheater Houten Kaap
✔ Sportbos Ouddorp Duin
✔ Outdoor Duin Ouddorp
✔ Minigolf Ouddorp Duin
✔ Familiecamping De Ridderstee
✔ Familiecamping de Klepperstee

Meivakantie bij bij het Hollywood Event Center

Geniet met het hele gezin van spannende activiteiten zoals Duckpin Bowling, Lucky Putt Minigolf en de X-Cube escape room. Voor racefanaten zijn er ook simulatoren beschikbaar. Na al dat plezier kun je lekker eten en drinken in onze horecagelegenheden. Lees hier verder.

Hollywood Event Center

Buitenspeeltuinen in Rotterdam en omgeving!

Er zijn natuurlijk ook heel veel leuke buitenspelentuinen die dit voorjaar hun deuren weer hebben geopend! Denk bijvoorbeeld aan de Oranje Speeltuin in Barendrecht of de Speeldernis in Rotterdam,  en Speeltuin IJsselmonde! Klik hier voor een overzicht van buitenspeeltuinen!

Center Parcs Port Zélande met de kids!

Ervaar een onvergetelijke meivakantie bij Center Parcs Port Zélande! Geniet van het Funny Yummy Breakfast, Kids Safari, Paintball, de High Adventure Experience en nog veel meer leuke activiteiten voor het hele gezin. Kom langs voor een dag vol avontuur en plezier! Klik hier voor meer!

Bounce bij Bounce Valley!

Kom tijdens de meivakantie naar Bounce Valley en ervaar een onvergetelijke bouncende ervaring! Ontdek een luchtkussenpark van meer dan 1500 vierkante meter, vol met hindernissen, spellen en avonturen. De gehele meivakantie open. Kom langs en leef je uit! Lees hier meer.

Bounce Valley

Uitje met de kids bij De Vreemde Vogel!

Tijdens de meivakantie zijn er dagelijks leuke activiteiten voor kinderen bij De Vreemde Vogel in Vlaardingen! Het Tuincafé is gezellig open van 10.00 tot 18.00 uur, en op zaterdagavond zelfs tot 20.00 uur voor lekkere hapjes. Daarnaast is er de Ducklingbaan, een gezinsactiviteit waarbij je met grote badeenden als stenen schuift op een kunststofbaan. Perfect voor uren plezier met het hele gezin! Lees hier verder!

De Vreemde Vogel

Actieve uitjes in de meivakantie!

Wil je er lekker actief op uit met de meivakantie? Check dan deze toffe uitjes! 

💜 JUMP XL SPIJKENISSE 
💜 KLIMBOS DORDRECHT
💜 OPTISPORT DE KUIL BODEGRAVEN
💜 H2O & BATENSTEIN WOERDEN
💜 JUMP SQUARE GOUDA
💜 OPTISPORT DE LANSINGH KRIMPEN AAN DEN IJSSEL
💜 OPTISPORT BOULEVARD DORDRECHT
💜 JUMP 010
💜 PRISON ISLAND

Dagje weg in de vakantie kinderfeestjes

Bezoek een jeugdvoorstelling!

Wij hebben de tofste jeugdtheatervoorstellingen in de meivakantie voor je verzameld! Van Freek Vonk Live tot aan Ernst en Bobbie er zijn enorm veel voorstellingen deze vakantie bekijken. Bij veel voorstellingen is er ook een leuk voor- of na programma en zijn er extra activiteiten zoals een rondleiding of een meet en greet. Klik hier voor meer info!

Jeugdvoorstellingen meivakantie Rotterdam

Wil je deze vakantie naar de bioscoop, bekijk dan hier welke films er draaien bij Pathé bioscopen in Zuid-Holland

Films kijken in de meivakantie bij Pathe

Ook bij de Kinepolis bioscopen draaien er weer leuke kinderfilms tijdens de meivakantie. Hier vind je Kinepolis bioscopen.
Kinepolis Leidschendam
Kinepolis Zoetermeer
Kinepolis Dordrecht
Kinepolis Spijkenisse

Bekijk hier het filmaanbon in de meivakantie bij Kinepolis

Wandelen met kinderen

Een gratis uitje, dat gezond is en nog leuk ook! Om jullie wandeling nog leuker te maken hebben we allerlei tips. Hoe je het beste je route kiest, welke apps leuk zijn om te downloaden voordat je gaat en uitleg van Geo-cachen met kinderen. Dat en meer lees je op onze pagina's over wandelen met kids. > Naar de pagina's over wandelen. 

Overnachten in de Meivakantie!

Wil je de meivakantie gebruiken om lekker een weekendje weg te gaan? Wij hebben onze favoriete locaties voor je in gedeeld in verschillende categorieën om je zo een goed overzicht te geven van alle mogelijkheden!
Onze tips in de regio:
💜 De Vreemde Vogel in Vlaardingen, lees meer.
💜 Vakantiepark Molenwaard, lees meer.

Vakantiehuisjes: de tofste vakantieparken voor kinderen! Lees meer.
Kampeervakantie: de leukste campings met kinderen! Lees meer.
Hotels: kindvriendelijke hotels in heel Nederland! Lees meer.
Bijzonder overnachten: Bijzondere overnachting tips met kinderen! Lees meer.

Geniet van je meivakantie en maak mooie herinneringen met elkaar!

Nog meer te doen in groot Rotterdam met kinderen!

Natuurlijk is nog véél meer leuks dat je kunt gaan doen, bekijk vooral...

Log In