Weer een wandel weekje!

Op vrijdagavond kregen we te horen dat de winkels en de sportscholen weer open mochten. Maar helaas blijft er nog veel dicht :(. En om de drukte te vermijden hebben we even snel nieuwe plannen gemaakt voor dit weekend. Toch nog maar even de natuur want in de stad en bij de winkels zal het wel  druk worden. 

De zaterdag is voor het Elzenbos in Dordrecht

De Biesbosch is voor ons nog een te ontdekken gebied. Melle is net 3 jaar en voor hem is een wandeling van max 4 kilometer goed te doen. (Hoewel papa z'n nek toch wel heel handig is ;)). 
Zo gingen we dus zaterdagochtend vroeg op pad op zoek naar de elfenhuisjes in De Elzen. Dit was een speurtocht die zelfs te moeilijk was voor papa en mama. Het was erg mistig en modderig en hoe goed we ons best ook deden er was geen elfenhuisje te vinden. We hadden al gelezen dat de elfen aan het verhuizen waren maar dat er nog wel een paar zouden zijn, helaas voor ons, konden we er geen een meer vinden. Dus wie weet waar ze naar toe zijn verhuisd?
In de Elzen zit ook een leuk speelbos! Dat ziet er super tof uit, maar na onze zoektocht in de modder nog naar een modderige speeltuin was te veel voor ons alle 4.

Elzenbos Dordrecht Go-Kids Rotterdam

 

Maeslantkering Nieuwe Waterweg

De Maeslantkering en dan ook een bezoek aan het Keringshuis staat al een tijdje op ons to-do lijstje. Helaas is het keringshuis gesloten. Bij het Keringshuis vindt je de waterspeelplaats, deze speelplaats lijkt mij echt iets voor Julia en Melle. Maar voor nu blijft het nu bij de uitkijkplaats bij de Maeslantkering! Vooral de hoogte en de wind maken indruk op de kids. En het bezoek aan het keringshuis komt er zeker!

Maeslantkering met boot Go Kids Rotterdam

Dechi Beach - Hoek van Holland

Nadat we even gestopt waren bij de Maeslantkering zijn we doorgereden naar Hoek van Holland. 99 van de 100 keer dan we hier komen gaan we naar Dechi Beach, zomer of winter, wandelen of neerploffen we komen altijd bij Dechi. Waarom we zo'n fan zijn van Dechi? De kaart is prima, denk aan een boterham met beleg naar keuze voor de kids en je kan alles met een QR code bestellen, echt super relaxt! Er zijn speeltoestellen en er is een bak met strandspeelgoed waar iedereen gebruik van mag maken. Je kan zelf heerlijk zitten, terwijl je goed overzicht hebt over waar de kids aan het spelen zijn. En tijdens de lockdown is er altijd een to-go en niet onbelangrijk een toilet waar je gebruik van mag maken! 
Als wij hier dan ook aankomen gaan Julia en Melle meteen spelen en wij bestellen wat bij de to-go!

Dechi Beach Hoek van Holland - Go-Kids Rotterdam

 

Staelduinsebos - 's Gravenzande

Door de weeks is altijd een drukke bedoeling, want naast werk, opvang en school hebben we natuurlijk ook zwemles, dansles en tennisles! Het is heel fijn dat DNA dansstudio weer gewoon lessen mag geven en volgende week begint ook de tennis weer!
Woensdag zijn we naar het Staelduinsebos geweest, tussen Maassluis en Hoek van Holland in, een gebied dat we goed kennen maar we waren nog nooit in dit bos geweest. Er zijn in het bos 3 verschillende wandelroutes alle drie prima te doen met kids. En ook erg leuk want er zijn uitkijktorens, bunkers uit de tweede wereldoorlog en er is een speelpoel, maar daar krijg je natte voeten van en daar is het echt te koud voor nu. Wij hebben de Oude Koestalroute gewandeld (ongeveer 3 km) er is ook een Vleesmuisroute er zijn namelijk 6 verschillende soorten vleermuizen in het bos. Super leuk, dus we gaan zeker terug om op zoek te gaan naar Vleermuizen! Wil je hier ook naar toe? Kijk dan hier!

Staelduinsebos wandelen Maassluis en Hoek van Holland

Bounce Valley & Jump XL

Dit weekend gaan we weer een wandelroute testen! Het blijft toch leuk om lekker buiten met de kids te zijn en te zien hoeveel ze hiervan leren! We hebben de Oerrr verzamelkist gemaakt en gaan eens kijken of we die met mooie schatten kunnen vullen. En we gaan bouncen bij Bounce Valley. Het is misschien nog niet bij iedereen bekend maar de trampoline en airparken zijn weer open! Melle is al eens geweest en kan niet wachten tot het zondag is! Wil je meer info kijken dan hier! 

Hebben jullie nog plannen het weekend? Toevallig ook naar Bounce Valley of Jump XL?
Je tips delen vinden wij altijd leuk!

Fijn weekend!
Liefs,
Karin