Zo, de eerste schoolweken zitten er alweer op. Zijn jullie al goed in het ritme? Sowieso is het fijn om in het weekend leuke dingen te doen met de kids, dus heb ik er een heel stel lekkere tips voor je. Voor uitjes én voor kinderfeestjes, voor jouw inspiratie!

groetjes, Anneke

PS : Heb jij deze KidsTips niet in je mailbox gezien? Als je ingeschreven staat: check ff je spam of reclamemap en zet de mail op vertrouwd, zodat je ze niet mist. En sta je nog niet ingeschreven? Regel dat dan meteen even!

 

 
Dit weekend & binnenkort
Zaterdag kun je gaan proeven van de vele cursussen voor jong en oud bij FluXus Open in Zaandam. Of je volgt de open dag online, dat kan ook.
Deze zaterdag start de nieuwe 10-weekse Wetenschapscursus van HEMLAB ... het gaat over Kleur: van viltstift tot regenboog. Machtig interessant toch?
 
Volgende week (7 t/m 13 september) is er Proeflesweek bij Culthuurhuis Wherelant, met ook kidslessen. Snel inschrijven om mee te doen!
Zaterdag vanaf 15u bij De Appel op 't Twiske: een heuse coronaproof PannenkoekenHouseParty! De entree is gratis en het is ook leuk voor kids...
 
Op 15 en 17 september beginnen de 9-weekse Ninja-cursussen in Assendelft. Alleen bij De Aanval van de Oni (vanaf groep 3) is nog plek... snel claimen!
Zondag - 13 september - kunnen de kids weer knutselen bij De Fabriek - met natuurlijk aansluitend lekker film kijken. Gauw aanmelden want vol = vol!
Naar de film met de kids
Er draaien eigenlijk altijd wel heel veel leuke kinderfilms... de vier hierboven zijn ze echt niet allemaal. Ga lekker met de kinderen naar de film, bijvoorbeeld bij:
Indoor spelen, zwemmen en springen
Indoor spelen is altijd feest voor de kids, en daarvoor ga je natuurlijk naar Monkey Town Purmerend of Uitgeest. Lekker klimmen, klauteren, springen...
FamilyJump bij Jumpskillz Purmerend!
 
Voor buiten zwemmen is het inmiddels wat koud - dus ga lekker overdekt zwemmen in het mooie Leeghwaterbad in Purmerend of een ander zwembad.
Superleuk indoor uitje: ontsnappen een escaperoom met je kids. Dat kan in Purmerend bij De Hoek en bij Kids Safety Escaperoom - hoe snel zijn jullie vrij?
Buiten-uitjes met je gezin
Zijn jullie al wezen klimmen bij Klimpark Twiske? In dit gloednieuwe klimpark beleven jullie (kids vanaf 1.20m onder begeleiding van jou) een topuitje!
Heerlijk samen fietsen of varen rondom Volendam en Marken... je huurt (water)fietsen bij Rent & Event met 10% korting met de Go-Kids kortingscode!
 
Op 't Twiske kun je een heerlijk dagje buiten beleven. Spelen, wandelen, fietsen, klimmenvaren.. en lekker eten bij Twiske Haven of Pannenkoek De Appel!
Of ga lekker naar het bos. Niet heel veel echt bos in onze regio, maar het Purmerbos komt een heel eind. Mét een tof Kabouterpad dat weer open is!
 
Buiten spelen: heb jij alle leuke speelplekken in de Zaanstreek, Purmerend en Waterland al getest? Ik zette er 16 voor je op een rij...
Of ga gezellig - en gratis - naar één van de vele kinderboerderijen in de regio... heb jij ze alle 10 al eens verkend met je kinderen?
Kinderfeestjes met Circusactiviteiten
Geef een circusfeestje bij Circus Kristal in Amsterdam-Noord - of laat ze bij jou thuis komen om met de kids een feestje te vieren met circus- en goocheltrucs!
In Zaandam vier je een circusfeestje bij Circus Sensation: de kids leren allerlei circuskunsten en gaan daarna lekker chillen in de bioscoop.
 
Of nodig een toffe kindvriendelijke goochelaar bij je thuis uit! Dennis geeft een heerlijke goochelshow, doet een buikspreekact en gaat ballonnen vouwen.
In het circus heb je altijd luchtacrobaten - zo cool om te zien! Wist je dat de kids tijdens een feestje bij Luchtacrobatiek Purmerend ook van die kunsten leren?
Nog veel meer FeestjesTips