Wist je dat hier in de buurt kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook wel eens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!

Kaboutersporen zoeken op het Kabouterpad

Kabouters wonen meestal in holletjes in de grond of in een holle boom. Maar soms ook in een verlaten schuurtje of een hutje gebouwd van takken. Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en natuurlijk dol op hun kabouterkindertjes. Ze zijn erg ijverig en behulpzaam en de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen...

Kabouterpad Purmerbos in Purmerend

Met een puntmuts op en een kabouterpin op je shirt loop je samen met je ouders (of opa, oma, of wie dan ook) over het speciale kabouterpad door het Purmerbos. Het pad is ongeveer 1 kilometer lang en geschikt voor kinderen van 3 t/m 6 jaar.

Voor onderweg krijg je allerlei leuke kabouteropdrachtjes mee, die per seizoen verschillen. Je kunt dus ieder seizoen wat nieuws verwachten! En de muts en de pin, die mag je houden!

Hoe kom je aan de Kabouterspullen?

Bij het VVV/de museumwinkel aan de Peperstraat 35 in Purmerend kun je voor € 3,50 een tasje met een puntmuts, kabouterpin en route- en opdrachtkaart ophalen. Ieder kind extra uit het gezin krijgt voor € 1,50 extra ook een puntmuts en een kabouterpin.

Zie je buiten die houten kabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

Dol op leuke gezinsuitjes en kinderfeestjes?
Vraag onze gratis mails met KidsTips in Zaanstreek-Waterland aan!

GRATIS KidsTips!