Wat ga jij doen vandaag? Wij hebben de leukste uitjes voor de Kerstvakantie van 2023 op de Veluwe voor je verzameld en voor jou op een rijtje gezet!

Wanneer is de kerstvakantie op de Veluwe?

De Kerstvakantie is dit jaar van 22 december 2023 tot en met 7 januari 2024. Twee weken de tijd om heel veel leuke dingen te doen dus! Onze agenda is goed gevuld. Zie jij zelf nog wat leuks mail ons!

» Eropuit op de Veluwe Kerstvakantie «

 

Overnachten op de Veluwe tijdens de Kerstvakantie

Mocht je nou wat verder weg wonen, kijk dan eens bij onze overnachtingstips. Wij hebben hele leuke adresjes voor een ideale kindvriendelijke vakantie. Zo kun je nog langer genieten van meer Winterse uitjes! Wij vinden Landal Heideheuvel in Beekbergen of De Boshoek in Voorthuizen echt super leuke parken. 
Vakantieparken op de Veluwe ➤

 

» Kerstvakantie uitjes met kinderen «

 

De leukste uitjes op de Veluwe met Kerst

Wij hebben een mooi overzicht voor je gemaakt met de leukste uitjes op de Veluwe. Wij beginnen elke dag met geen wekker zetten, lekker uitslapen en boekjes lezen of lekker stoeien in bed.  Een uitgebreide ontbijttafel met allerlei lekkere dingen of ontbijt op bed geeft natuurlijk ook puur vakantiegevoel!

  • Handschoenen aan, muts op en veel plezier met de leukste buiten uitjes 
  • Welk kindvriendelijk museum ga jij deze kerstvakantie bezoeken?
  • Binnen spelen: Leef je uit in een binnenspeeltuin, trampolinepark of zwembad
  • Geniet samen van heerlijke kerstdiners op de Veluwe

Kerstvakantie op de VeluweCadeau tip: Koop nu een Jaarabonnement 2024! 

 

Buiten uitjes op de Veluwe in de kerstvakantie

De leukste buiten uitjes met Kerst op de Veluwe

Uitjes in de natuur zijn in de winter super leuk met kinderen. Vergeet niet je handschoenen aan te trekken. Muts op en veel plezier met de leukste buiten uitjes.

1. Lichtjes wandeling Bezoekerscentrum Nunspeet

Kerstvakantie uitje in Nunspeet op de Veluwe
Wandel samen deze toffe kerstwandeling. Via het kabouterpad loop je een prachtige wandeling. Zeer geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar, maar eigenlijk voor iedereen die nog in kabouters geloofd (dus wij ook! ) Na die tijd kun je je lekker opwarmen bij het kampvuur met broodje worst.
Geloof jij nog? ➤

2. Kabouter winterweken bij Bezoekerscentrum Nunspeet

Kabouter winterweken op de Veluwe
Help jij Kabouter Daan de kerstboom te versieren? Een leuke kerstwandeling met opdrachten. De wandeling gaat over het kabouterpad en is geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar en voor alle kinderen die nog in kabouters geloven. De kinderen krijgen een rode puntmuts op (die ze mogen houden) en na afloop een lekker broodje worst.
Leuk winters uitje! ➤

3. Uilenballen pluizen op de Hoge Veluwe

Kerstvakantie Hoge Veluwe
Tijdens de kerstvakantie kunnen kinderen op nationaal Park de Hoge Veluwe een spannende uilenspeurtocht doen en daarna uilenballen pluizen. 
Meer weten? ➤

4. Kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe

Kinderboerderij Koperen Ezel met Kerst in Epe
Bij kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe een dagje erop uit is ook in de winter voor kinderen een echt feest. Kleed je lekker warm aan en kom kijken bij alle dieren, racen op de skelterbaan en spelen in de speeltuin. 
Meer weten? ➤

5. Beklim een uitkijktoren op de Veluwe

Uitkijktorens wandelen met kerst
Gelderland heeft prachtige uitkijktorens. Midden in de stad, maar vooral ook midden in de natuur. Wij zochten dit jaar de 30 mooiste uitkijktorens op, geniet je mee? De meeste torens kun je gratis bezoeken, voor sommigen moet je een kleine bijdrage betalen. In de winter is het uitzicht zo veel anders dan in de zomer en een voordeel: Al is het koud, na deze beklimming heb je het zeker warm!
Durf jij? ➤

6. Sportief uitje in de Kerstvakantie op de Veluwe

actief eropuit met kerst op de veluwe
Schaatsen met kinderen op de Veluwe is echt heel erg leuk om te doen. Er worden in de regio steeds meer tijdelijke, zogenaamde kunstijsbanen neer gezet. Wij zochten de leukste voor je uit.
Schaatsen op de Veluwe! ➤

7. Beleef warme winteravonden

Kerstvakantie eropuit met kinderen op de Veluwe
Deze Kerstvakantie is het Amersfoortse bos tussen 15.00 en 20.00 uur omgetoverd tot een magisch Winterwoud. Laat je betoveren in een wonderlijk winterland. Dierenpark Amersfoort is versierd met duizenden lichtjes, kerstbomen en zelfs sneeuw. Swing je warm op live muziek, geniet van marshmallows en oliebollen en ontdek samen met je gezin de magie van de winterse dierenwereld.
Een magisch uitje! ➤


Nog meer leuke buiten tips:

<< Terug naar overzicht!

 

Museum uitjes in de Kerstvakantie op de Veluwe

Welk museum ga jij deze Kerstvakantie bezoeken op de Veluwe?

Elke vakantie zou je toch in ieder geval wel een museum moeten bezoeken. Tegenwoordig zijn museums echt super leuk voor kinderen. Met speurtochten, workshops en meer leuke activiteiten speciaal voor kinderen.

1. Jachthuis Sint Hubertus op de Hoge Veluwe

Museum bezoek in de Kerstvakantie op de Veluwe
Bezoek Jachthuis Sint Hubertus op de Hoge Veluwe waar ze de geschiedenis tot leven laten komen, wanneer je tijdens de speciale kinderrondleiding ineens oog in oog staat met de butler.
Speciaal voor kinderen! ➤

2. Oude Ambachten & Speelgoed Museum Terschuur

Kerstvakantie op de Veluwe
Dit leuke museum is echt heel tof voor de kerstvakantie. Loop een toffe speurtocht door het museum, speel ouderwetse spelletjes, geniet van de enthousiaste vrijwilligers of schilder een klompje samen met een echte kunstenares. De laatste weken van de Fisher Price tentoonstelling zijn ook ingegaan. Kom gauw nog even kijken!
Meer weten? ➤

3. Bezoek het mooist verlichte Paleis van Nederland

Herfstvakantie in Apeldoorn bij Paleis Het Loo
Ontdek de magie van licht. Binnen én buiten. Er is deze vakantie genoeg te beleven bij Paleis Het Loo. Zowel binnen als buiten zijn er bijzondere activiteiten. Binnen is het paleis aangekleed met wintergroen, de tafels zijn feestelijk gedekt en er zijn leuke winterse activiteiten voor kinderen.Meer weten? ➤

4. Kerstvakantie bij CODA Apeldoorn

CODA_kerstvakantie_Veluwe
Er is deze vakantie ook weer van alles te doen bij CODA Museum Apeldoorn. Bezoek de familie dag. Kom gamen met VR, ga aan de slag met Makersspace of Werkplaats woensdag. Je hoeft je hier niet te vervelen. Doe ook mee met de actie Poëzie voor ’n poesie.

De tentoonstelling Craft! Now in CODA Museum onderzoekt van 19 november 2023 tot en met 14 april 2024 met het werk van tien hedendaagse kunstenaars wat de betekenis is van handwerk en vakmanschap in de beeldende kunst. Laat je inspireren door de materialen en technieken en ervaar het plezier van maken in CODA Atelier of in de maakplaats in de tentoonstelling!

Kerstvakantie in Apeldoorn
Speciaal voor families ontdek je in CODA Museum Apeldoorn de expositie Het Huis van Hopper. Wie kent schrijfster Yvonne Jagtenberg nou niet. Ontdek haar geweldige expositie voor kinderen bij CODA. Net als in haar boek Het huis voor Hopper ontdek je wat beroemde kunstenaars als Vincent Van Gogh, Frida Kahlo en Picasso maakten in hun huis en atelier.
Meer weten! ➤

5. Kerst op Kasteel Cannenburch in Vaassen

Kerst op Kasteel Cannenburch in Vaassen
Kom genieten van het kasteel in warme kerstsferen. Ontdek tijdens deze winterse dagen de feestelijk en sfeervol ingerichte vertrekken van het kasteel. Er zijn zelfs speciale avondopenstellingen. Laat je meevoeren naar het leven van een adellijke familie in de 18e eeuw. Wandel met je (klein) kinderen door de prachtige vertrekken van dit kasteel.
Meer weten? ➤

6. Museum Elburg in de Kerstvakantie

Kerstvakantie op de Veluwe
Leuke activiteiten voor kinderen in de Kerstvakantie bij Museum Elburg. Wandel 3 en 4 januari mee met de lichtjestour. 
Of kom op bezoek bij Hansje. Hansje is een echte scheepsmuis. Hij vaart over alle grote zeeën en als hij niet vaart dan slaapt hij in Museum Elburg. Hansje is soms een beetje slordig en vergeet nog wel eens wat op te ruimen én hij is gek op kaas! Kom jij meespeuren naar de spulletjes van Hansje? De entree voor kinderen is gratis. 
Meer weten? ➤

7. Zandsculpturen Garderen

Kerstvakantie in Garderen
Hebben jullie al les gehad van Meester Schijtbeen of Juffrouw Knotsebol? Tot en met 6 januari 2024 geven zij "Oud-Hollandse" les in het nostalgische klaslokaal bij de zandsculpturen. Het thema was dit jaar de Vaderlandsche Geschiedenis. Nog een paar weekjes geopend voordat ze gaan slopen.
Dit is tof! ➤

Nog meer leuke museum tips:

 

<< Terug naar overzicht!

Binnen spelen in de Kerstvakantie op de Veluwe

De 12 leukste binnenuitjes met Kerst op de Veluwe

Bowlen, karten, lasergamen, zwemmen, klimmen en klauteren of trampoline springen. In de winter is er binnen genoeg sportiefs te doen. Wat kies jij?

1. Kok Experience in Harderwijk

Kerstvakantie uitje in Harderwijk op de Veluwe
Beleef een spectaculair dagje weg bij Kok Experience in Harderwijk. Ze zijn zelfs op nieuwjaarsdag geopend!

  • Avontuurlijk indoor en outdoor speelparadijs
  • Speel een potje lasergame of virtuel reality
  • Ontsnap uit een escaperoom
  • Bekijk samen je lievelingsfilm bij Kok CinemaxX

Helemaal uitgespeeld en hongerig? Dan kun je gewoon hier blijven eten. Ze hebben namelijk ook een heel gezellig restaurant en terwijl jij lekker door blijft tafelen, kunnen je kinderen zich uitleven in het speelparadijs.
Zo leuk hier! ➤

2. Spannende activiteiten bij ZERO55 in Apeldoorn

Kerstvakantie in Apeldoorn
Kom ook naar ZERO55 in Apeldoorn. Futuristisch karten, bowlen, lasergamen en meer stoere activiteiten voor kinderen. Mijn kinderen vinden de spannende mini escape rooms, de digitale escaperoom X-Cube, een virtual reality arena, een interactieve klimwand en diverse arcade games ook super leuk.
Kom spelen! ➤

2. Lekker binnen spelen bij Heggies Speelschuur in Emst

Heggies Speelschuur in Emst
Wij vinden dit een perfecte binnen speeltuin, omdat je vanaf het zitgedeelte een perfect overzicht hebt over de hele speelhal. Je kinderen komen regelmatig langs lopen als ze weer van de glijbaan, het klimweb of de rodelbaan naar beneden zijn geroetstjt. 

Tip: Schaf deze maand een jaarkaart aan voor 2024, mag je in december ook al gratis naar binnen!
Met een lekker bakje warme chocomelk houd jij het hier wel een paar uur uit, eerder krijg je namelijk echt je kinderen niet mee naar huis. 
Meer weten? ➤

4. Speelboerderij De Happyfarm in Terschuur

Happy Farm Terschuur speelboerderij
Wees welkom bij de gezelligste speelboerderij van de Veluwe. Kom lekker spelen! Bouwen met mega legoblokken, klimmen in de klimtoren, lekker springen op het springkussen en glijden van een van de vele glijbanen. Er is een horeca gedeelte vanuit waar je zowel de jongere kinderen als de oudere kinderen prima in de gaten kunt houden.
Meer weten? ➤

5. Trampoline Springen bij Street Jump Apeldoorn

Kerstvakantie uitjes op de Veluwe
Hoe is het met jouw springkunsten? Mijn kinderen vragen altijd of ik ook even mee wil springen als we hier zijn. En stiekem vind ik dat heerlijk: even vliegen. Na een of twee uurtjes jumpen zijn mijn kinderen flink vermoeid. Street Jump Apeldoorn heeft een ontzettend uitgebreid trampolinepark. Er zijn zoveel verschillende onderdelen om uit te proberen. Wat dacht je van het gave airkussen. Dit vind je nergens anders.
Kom springen! ➤

6. Ontdek de nieuwe Monkey Town in Harderwijk

Kerstvakantie in Harderwijk op de Veluwe
Monkey Town is altijd een goed idee. En Monkey Town in Harderwijk is helemaal leuk. Met ruim 2.500 vierkante meter en een groot en modern speeltoestel, met onze favoriet de vulkaan zijn je kinderen wel een paar uur ziet. Ze hebben echt een hele toffe klimtoren met mega snelle glijbaan. In de vakantie is er nog een spetterende disco show en een glitterparade.
Kom kijken! ➤

7. Zwemmen bij Bosbad Putten

Zwemmen bij Bosbad Putten Kerstvakantie
Een dagje zwemmen bij het subtropisch Bosbad in Putten betekent een dag vol waterplezier! Heerlijk ontspannen zwemmen, wie houdt daar niet van. In het Bosbad is veel te doen. Duik in het subtropische zwembad, of ga van de wildwaterbaan. Deze is ook in de winter geopend, gewoon lekker warm! 
Meer weten? ➤

8. Klimmen en klauteren bij Monkey Town Apeldoorn

Monkey Town Apeldoorn
Bij Monkey Town in Apeldoorn kun je altijd terecht als het wat minder mooi weer is. Een regendagje, natte sneeuw, ijskoude wind. Deze vakantie krijgen jouw kinderen bij Monkey Town nog beweging genoeg. Lekker klimmen en klauteren. Je ziet ze niet meer terug. En met gratis WiFi is dat ook helemaal niet erg, kun jij nog even werken. Of duik heerlijk in een fijn boek, terwijl jouw kinderen door de ballenbak heen rollen.
Meer weten? ➤

9. Dagje uit bij Events op de Veluwe

Events op de Veluwe met Kerst
Sfeervol bowlen tijdens deze vakantie? Breng een bezoekje aan de grot van Bedrock Bowling in Voorthuizen. Ga tijdens de feestdagen met elkaar de uitdaging aan op de bowlingbaan. Het bowlen is hier extra uitdagend door de interactieve spellen. 
Meer weten? ➤

10. Lasergamen, Escaperoom of Glowgolf bij Multi Fun Bussloo

Kerstvakantie op de Veluwe
Een beetje actie tijdens de kerstdagen, klinkt goed toch? En als je dat ook nog eens kunt combineren met een ontspannen omgeving én heel veel gezelligheid, dan ben je bij Multi Fun Bussloo aan het juiste adres! Deze vakantie hebben zij meer dan 20 in- en outdoor activiteiten beschikbaar en ze zijn allemaal even leuk!
Geniet van spectaculaire activiteiten, ga sportieve uitdagingen aan of speel een relaxed spelletje. Ontdek de leukste uitjes voor een dagje weg met je gezin. Ontsnap deze vakantie bijvoorbeeld samen uit een escaperoom of speel een potje glowgolf. Maar ook buiten is genoeg te doen. Je speelt jezelf zo warm!
Let's have some fun! ➤

11. Trampoline springen bij Fun Zone Apeldoorn

Kerstvakantie uitje in Apeldoorn op de Veluwe
Ben je op zoek naar een actief uitje voor het hele gezin? Ga dan naar  Trampoline Park FunZone in Apeldoorn! Cadeautip voor de feestmaanden: FunZone Cadeaubon! FunZone biedt de complete “experience" voor beginnende tot gevorderde trampoline springers, begeleiders én toeschouwers.
Meer weten! ➤ 

12. Lekker zwemmen

Zwemmen in de Kerstvakantie in Vaassen op de Veluwe
Een dagje zwemmen bij zwembad de Koekoek in Vaassen is groot feest. Roetsj van de glijbaan, maak een bommetje van de duikplank, geniet van de bubbels in de whirlpool of speel met je peuter of kleuter in één van de ondiepe badjes van Zwembad De Koekoek. Naast diverse warme recreatiebaden (32 graden Celcius) beschikt het zwembad ook over een wedstrijdbad, stoomcabine en sauna. 
Tip: 22 december kun je zwemmen in het donker met heel veel leuke spelletjes en uitdagende activiteiten. En woensdag 3 januari is er een toffe Drijf in Bios.
Duik er maar in! ➤

<< Terug naar overzicht!

Uit eten met Kerst op de Veluwe

Kindvriendelijk uit eten in de Kerstvakantie op de Veluwe

Lekker uit eten na een heerlijk dagje uit is altijd een mooie afsluiting. Maar een etentje alleen kan ook al een feestelijk uitje zijn voor je kind. Thuis een lekkere film kijken en daarna samen uit eten. Echt een aanrader hoor.

1. Uit eten bij Kok Experience in Harderwijk

Kerst uit eten met kinderen in Harderwijk op de Veluwe
Kom Kerst vieren bij Kok Experience. Heerlijk lang tafelen aan het kerstdiner, á la carte dineren of een kerstproeverij en ondertussen kunnen je kinderen heerlijk spelen in het speelparadijs. Ook op nieuwsjaarsdag zijn ze geopend!
Meer weten! ➤

2. Dat wordt smullen in Hoog Soeren

Uit eten op de Veluwe in de Kerstvakantie met kinderen in Hoog Soeren
Pannenkoekenrestaurant Berg en Dal in Hoog Soeren is een sfeervol restaurant met pannenkoeken om je vingers bij af te likken. Voor jong en oud hebben zij met hun uitgebreide menukaart voor ieder wat wils. Of je nu zin hebt in pannenkoeken, huisgemaakte hamburgers of fish and chips, ze hebben het allemaal. Kom langs en ontdek de veelzijdigheid van het menu. Check vooral ook de toetjes even...
Meer weten! ➤

3. Pannenkoekenhuis de Honingpot in Epe

Uit eten in Epe op de Veluwe met Kerst
Ook Pannenkoekenhuis de Honingpot in Epe is geopend op 1e en 2e kerstdag. In de vakantie echt een aanrader. Die pannenkoeken hier zijn zo lekker! Bewaar zeker ook wat ruimte voor het nagerecht. Bijvoorbeeld Oma’s lekkernij 😍 ~ 1 bol Malaga ijs, bonbon gevuld met advocaat, espresso en slagroom. Zo lekker om mee af te sluiten.
Kom smullen! ➤

4. Italiaans restaurant La Foresta in Ermelo

Kerstvakantie in Ermelo op de Veluwe
De chefs van La Foresta hebben een heerlijk kerstmenu samengesteld om met elkaar van te genieten. Kijk dat hoofdgerecht dan, mmm... Daarnaast is het ook mogelijk om de hele vakantie te komen dineren met de verrassende menukaart.
Echt genieten! ➤

 

5. Lekker eten bij De Vrolijke Boer in Epe

Kerstvakantie uit eten met kinderen in Epe
Je kunt natuurlijk buiten spelen bij ezelboerderij en Speelparadijs De Koperen Ezel, maar wist je dat je hier ook de heerlijkste pannenkoeken kunt eten? Of lekker lunchen en daarna een rondje langs de dieren. Want ook in de koude wintermaanden kun je in het restaurant lekker warm genieten. De medewerkers maken de lekkerste omelet, uitsmijter of tosti vers voor je klaar. Kom jij binnenkort ook langs?
Meer weten? ➤

6. Lekkere marshmallows roosteren op de Hoge Veluwe

Uit eten met kinderen op de Veluwe in de Kerstvakantie
Nog een leuke kerstvakantietip: kom gezellig samen met je ouders, familie of vrienden marshmallows roosteren bij het restaurant Park Paviljoen, middenin het Nationale Park De Hoge Veluwe. Lekker samen smullen en genieten. Kun je gelijk even lekker opwarmen bij het vuurtje en bijkomen van alle andere toffe kinderactiviteiten die je op het park kunt doen.
Dat wordt smullen! ➤

7. Geniet van een kinder high tea in Garderen

Lunchen in de Kerstvakantie op de Veluwe met kinderen met een high tea
Kom genieten in Garderen bij lunchroom de Rozentuin. Een bijzondere werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Het beste personeel wat je je maar kunt wensen. Zij genieten ervan om je in de watten te leggen en de heerlijkste gerechten voor te schotelen. En doen dat elke dag weer met een grote glimlach. Ze hebben nu een heerlijke kinder high tea in de aanbieding. Wij gaan hem zeker uit proberen deze vakantie!
Dat wordt smullen! ➤

8. Pannenkoekenrestaurant de Boskabouter

Pannenkoekenrestaurant in Vaassen, Nunspeet en Wezep
Met maar liefst 3 locaties is Nico altijd wel in de buurt en staat hij voor je klaar met een heerlijke pannenkoek. Op Tweede Kerstdag komt hij zelfs samen met een ballonartiest langs je tafel met de mooiste ballonkunsten. En op 6 januari is er in Nunspeet weer een Mega Magic Goochelsshow te zien.
Dat wordt genieten! ➤

 

 

<< Terug naar overzicht!

» Kerstvakantie Veluwe «

 

Geniet van een fijne kerstvakantie!

Liefs Judith

Kerst op de Veluwe Kerstvakantie uitjes