De tofste vakanties beleef je op de Veluwe

Als het lekker warm weer is staan wij graag op een camping. Maar in een koud najaar en in de winter gaan wij liever op vakantie naar een vakantiepark. Heerlijk even een weekendje weg of zelfs een hele week. En dat hoeft helemaal niet ver weg. De Veluwe is echt prachtig, ook op koude dagen. Met mijn tips ontdek je de mooiste plekjes voor een heerlijke en onbezorgde vakantie met kids op de Veluwe!

Ontdek de mooiste vakantieparken van de Veluwe

Vakantie op de Veluwe betekent genieten van beroemde musea, historische stadjes en een veelzijdig aanbod aan activiteiten. Geniet van een afwisselende vakantie in Nederland. Wandelen, fietsen, klimmen, paardrijden, winkelen, musea bezoeken... het kan allemaal op de Veluwe! 

Een vakantie vol rust, plezier en leuke uitjes samen met elkaar. Heerlijke dagen samen lummelen in je huisje of op het vakantie park. Maar ook actief erop uit, door bijvoorbeeld met een goedgevulde rugzak en een lekkere warme jas te gaan wandelen, lekker slenteren door mooie oude dorpjes, uitgebreid winkelen, genieten van prachtige tentoonstellingen in de mooiste musea of lekker zwemmen. En als je kinderen genieten, dan geniet je zelf ook! In onze agenda vind je de leukste uitjes, hieronder de beste vakantieparken voor een onbezorgde vakantie met kinderen op de Veluwe.


Europarcs Resort Veluwemeer in Nunspeet

Europarcs Veluwemeer
Op dit mooie park vind je prachtige chalets, schattige tinyhouses en luxe villa's. Tijdens de (school)vakanties biedt het park voor alle leeftijden de tofste animatieactiviteiten aan: sportieve activiteiten maar ook geweldige shows en creatieve knutselactiviteiten. 
In de omgeving vind je talloze gezellige en historische dorpjes die elk hun eigen verhaal hebben: Nunspeet het kunstenaarsdorp en Vierhouten dé culinaire parel met zijn Wilddagen in oktober. Bezoek de bijzondere Hanzesteden zoals Harderwijk, ga gezellig een dagje naar het Dolfinarium of bezoek het pittoreske Elburg. Een bijzonder Hanzestadje met geplaveide straatjes, beroemde Vischpoort en mooie haven. Ben je verzadigd met cultuur en natuur en heb je behoefte aan wat adrenaline? Ga dan naar Walibi Holland in Biddingshuizen, waar je eindeloos veel spannende achtbaanritten kunt maken! Een vakantie op EuroParcs Resort Veluwemeer is adembenemend.
Meer info en boeken! ➤


Landal Heideheuvel in Beekbergen

Vakantiepark op de Veluwe met kinderen
Landal Heideheuvel ligt midden in de prachtige natuur van Gelderland. Vlakbij vind je de betoverende Vrijenbergerspreng, de grootste waterval van Nederland. Dit vakantiepark is ideaal voor natuurliefhebbers en biedt daarnaast volop faciliteiten! Neem een duik in het overdekt zwembad of gooi een strike op de bowlingbaan. Of ga je liever de omgeving verkennen met de boswachter? Omringd door bos en woud is Landal Heideheuvel het ideale uitgangspunt voor wandel- en fietstochten. Sta je vroeg op, dan kun je zo maar oog in oog komen te staan met een everzwijn of een edelhert.
Café-Bistro Woods is een sfeervol restaurant waar je terecht kunt voor een drankje bij de openhaard, een lunch of diner. Er zijn verschillende kinderactiviteiten te beleven in het park.
Meer info en boeken! ➤


Recreatiepark de Boshoek Voorthuizen 

Vakantieparken op de Veluwe
Boek een vakantie op recreatiepark de Boshoek en je kan je helemaal ontspannen. Op het park vind je heerlijke, goed uitgeruste vakantiehuizen met een privé sauna of jacuzzi, sommige huisjes hebben zelfs allebei, maar ook simpele trekkershutten of gezellige chalets. De Boshoek heeft zelfs een familie Hotelkamer! Ideaal om even een nachtje met z’n allen weg te gaan. 
Aan plezier maken is op De Boshoek geen gebrek! In en rond de Kidsclub worden veel leuke activiteiten georganiseerd. Naast de diverse sport en spel mogelijkheden worden de kinderen ook uitgedaagd en gestimuleerd door wisselende activiteiten voor verschillende leeftijden. Voor de allerkleinsten wordt er heerlijk geknutseld, liedjes gezongen en theatervoorstellingen gegeven. Er worden stoere sportactiviteiten gedaan. De toffe liedjes in de MiniDisco, de voorstellingen in het schatertheater; aan alles is gedacht! Zelfs voor de volwassenen is er een activiteitenprogramma aanwezig.
Eetcafé Western Plaza zorgt voor de culinaire voldoening. Tevens stel je je eigen actieve en smakelijke arrangementen samen via het activiteitenplatform Events op de Veluwe. Van stoere buggy’s tot dinershows, bowlen en Oud Hollandse tafelspelen. Wat wil je nog meer?
Meer info en boeken! ➤


Recreatiepark De Paalberg in Ermelo

Vakantiepark op de Veluwe
Recreatiepark de Paalberg beschikt over prachtige accommodaties. Luxe lodges, gezellige chalets en prachtige bungalows. Op het recreatiepark is van alles te beleven. Van een voetbalveld, tennisbaan tot een binnenzwembad met kinderbad. In bijna alle schoolvakanties is er een professioneel animatieteam aanwezig. Hou je van een uitdaging? Ontdek dan het eigen Klimbos. Voor kinderen is De Paalberg een feestje! Ook voor jou, want op het Recreatiepark is het puur genieten. Lekker een boekje lezen, wandelen over de Ermelosche heide of gezellig een hapje en een drankje in het restaurant. Krijg jij al vakantiekriebels?
Meer info en boeken! ➤


Landal Rabbit Hill vlakbij Apeldoorn

Landal Rabbit Hill
Op Landal Rabbit Hill hoef je de deuren van uw bungalow maar te openen en je ziet konijntjes huppelen en eekhoorntjes van boom naar boom springen. Dit ruim opgezette vakantiepark ligt midden op de Veluwe, in het plaatsje Nieuw Milligen vlakbij het dorp Uddel.
Landal Rabbit Hill is de perfecte uitvalsbasis om er met de fiets op uit te trekken of bijvoorbeeld kinderpretpark de Julianatoren in Apeldoorn te bezoeken. De kinderen staan te springen om naar het overdekt zwembad of het indoorspeelparadijs te mogen gaan. Voor de sportieve parkbezoekers is er o.a. een tafeltennistafel, tennisbaan, Sports Arena en een heuse tokkelbaan (onder begeleiding).
Meer info en boeken! ➤


Landal Miggelenberg in Hoenderloo

Dit ruim opgezette vakantiepark ligt midden op de Veluwe, in het plaatsje Hoenderloo. De perfecte uitvalsbasis voor vele (dag)attracties in de omgeving van Apeldoorn. Ook je kinderen staan te springen om naar het overdekt zwembad of avonturenhof te mogen gaan. Ook ligt hier een 100 meter lange tokkelbaan. Daar wilt iedereen toch vanaf Roetsjen??
Meer info en boeken! ➤


Vakantiepark De Berkenhorst in Kootwijk

Midden in de Veluwse bossen bij Apeldoorn, verstopt tussen het groen, vind je Vakantiepark De Berkenhorst in Kootwijk. Dit autovrije bungalowpark biedt plezier voor het hele gezin. Op het vakantiepark De Berkenhorst in Kootwijk ligt het Zwembad De Berkenhorst. Het is een echt zwemparadijs met stroomversnellingen, een spectaculaire glijbaan, hot whirlpool, een Turks stoombad en aprt kleuterbad. Dit zwembad is mooi overzichtelijk waardoor het perfect is voor gezinnen.
Meer info en boeken! ➤


Landal Heihaas in Putten

Vlakbij het gezellige Putten ligt Landal Heihaas. De omgeving van Landal Heihaas biedt oneindig veel mogelijkheden, of je nu houdt van fietsen of wandelen. Vanaf het park wandel je de bossen in, fietst je naar de stad of het Veluwemeer. Ga er samen of met het hele gezin op uit en geniet van het groen van de natuur en de frisse buitenlucht.  Kom een krantje lezen en een kopje koffie drinken in ons restaurant, verken de Veluwe of bezoek het gezellige centrum van Putten, dat je op loopafstand vindt. Ook gezinnen met jonge kids vermaken zich!Vertier voor jong en oud. De jongste gasten kunnen meehelpen met dieren voeren in de dierenweide en vermaken zich met het Fun & Entertainment programma. De oudere kids gaan de strijd aan met tafeltennis, voetbal of basketbal. Jumpen op de airtrampoline of hangen aan de kabelbaan. Iedereen vermaakt zich vanaf het eerste moment.
Meer info en boeken! ➤


Waar ga jij deze vakantie naar toe?

Liefs Judith

Dit vind je misschien ook interessant

Log In