Ben je voor deze zomer op zoek naar een fijne en kindvriendelijke bestemming met veel ruimte en prachtige natuur? Zoek dan niet verder en kom naar de Veluwe! De Veluwe heeft maar liefst twee nationale parken en heeft volop mogelijkheden voor de het hele gezin. Gegarandeerd een top verblijf en wel hierom:

1. Buitenlucht

Op de Veluwe kun je eindeloos genieten van de buitenlucht, de frisse buitenlucht! Er zijn onwijs veel plekken waar je heerlijk kunt wandelen, zoals Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park de Hoge Veluwe, de Posbank, Ginkelse Heide en Kootwijkerzand.

2. Rondrennen

Waar je thuis wellicht moet oppassen hoef je je op de Veluwe geen zorgen te maken. Want op de Veluwe kun je zoveel rondrennen als je zelf wilt. Hoe fijn is dat? Op de Veluwe is er zoveel natuur dat je kids heerlijk kunnen uitrazen. 

3. Klimmen

Op de Veluwe kun je klimmen, heel veel klimmen! Bijvoorbeeld bij Klimbos Veluwe in Apeldoorn of Klimbos Ermelo. Er zijn verschillende parcours, zodat zowel jong als oud kan genieten van alle hoogtes.

4. Blotevoeten

Trek je schoenen uit en geniet van de natuur! Modder tussen je tenen, grasprietjes die kriebelen die onder je voeten en het zachte zand. Kinderen vinden het heerlijk! Bekijk hier de 5 leukste blotevoetenpaden!

5. Indoor speel activiteiten

Regen? Ook dan is er genoeg te doen en te beleven op de Veluwe! Zo kun je trampoline springen bij Krazy Kangaroo of Street Jump in Apeldoorn, maar kun je ook met je kids naar Monkey Town in Apeldoorn.

6. Kindvriendelijk overnachten

Op de Veluwe zijn veel kindvriendelijke bestemmingen om te overnachten. Landal heeft bijvoorbeeld al 8 parken op de Veluwe! Maar ook Europarcs Resort Veluwemeer in Nunspeet is een onwijs mooie plek om met je kids heen te gaan. En wat dacht je van een familiebungalow helemaal ingericht voor kids? Dan moet je zeker bij Recreatiepark De Boshoek zijn in Voorthuizen!

7. Zwemmen

Op mooie of regenachtige dagen een duik nemen? Ook dan zit je op de Veluwe goed. De Veluwe heeft veel plekken waar je heerlijk kunt zwemmen! Bosbad Putten is een heerlijk zwembad en opent binnenkort haar wildwaterbaan. Ook Zwembad de Koekoek is een fijn en kleinschalig zwembad, wat fijn is voor jong en oud!

8. Geen prikkels

Daag jezelf uit en leg alle mobiele telefoons, ipads en alles wat elektronisch is weg. Op de Veluwe is genoeg te zien en te beleven om je zonder telefoon te vermaken. En zeg nou zelf, even geen telefoon... dat klinkt toch heerlijk?

9. Herinneringen aan de Veluwe

Ben je vroeger als kind naar de Veluwe geweest? Neem dan je kids ook mee naar de Veluwe en neem ze mee naar de plekken waar jij de leukste herinneringen hebt beleeft!

10. Wild spotten

Ga je wandelen? Dan heb je onderweg volop kans om wild te spotten. Er loopt van alles rond op de Veluwe, zoals edelherten, reeën, Schotse Hooglanders en wilde zwijnen.

Ik hoop je snel te zien op de prachtige Veluwe!

Liefs,
Lisanne