Wat ga jij doen in de herfstvakantie 2023?

De leukste tips voor een hele gezellige herfstvakantie week!

Het is weer (bijna) herfstvakantie! De bladeren beginnen weer van de bomen te vallen en de kinderen hebben hun eerste schoolweken er weer opzitten! Tijd om daar weer een weekje bij te komen tijdens de herfstvakantie en eropuit te gaan in de regio Utrecht & Amersfoort! Wij hebben naast de uitjes uit deze blog nog meer activiteiten in onze agenda staan voor de herfstvakantie (én daarna!). Je kunt ons ook vinden op Facebook en Instagram. Volg jij ons daar ook al? Dat vinden wij leuk.
Veel plezier en fijne herfstvakantie!

Herfstvakantietip!

Lego bouwdagen

Kom tijdens de herfstvakantie lekker bouwen, spelen, ontdekken, experimenteren en leren met technisch Lego®. Is je kind geïnteresseerd in bouwen, maar vindt het ook leuk om te leren wat er gebouwd is, hoe de machine werkt, wat de techniek erachter is? Wat is een robot, wat is het verschil tussen mensen en een robot, hoe werken sensoren en nog veel meer! Bij de Lego bouwdagen van e2 Young Engineers kom je het allemaal te weten. Er zijn bouwdagen op maandag 16 en woensdag 18 oktober 2023.

Inschrijven >

Lego-Bouwdagen-Young-Engineers

De uitjes in de herfstvakantie

30 % korting op DinoAdventures in DierenPark Amersfoort

In de herfstvakantie (15 oktober t/m 30 oktober 2022) beleef je een onvergetelijk avontuur tijdens de DinoAdventures. Stap in de tijdmachine en maak een reis van miljoenen jaren terug in de tijd. Ontdek alles over de dinotijdperken, sta oog in oog met reusachtige dino’s en pas op voor de gevaren die toen op de loer lagen! Met de speciale kortingscode boek je een ticket met maar liefst 30% korting! Natuurlijk maak je de dag compleet met een bezoek aan alle dieren in DierenPark Amersfoort.

30% korting op DinoAdventures >

DinoAdventures DierenPark Amersfoort

Play-in Utrecht

Er is zoveel te doen bij Play-in in Utrecht. Boek een van de toffe activiteiten voor het hele gezin. En houdt je kind van dagkampen? Ga dan lekker een dag spelen, klimmen en jumpen tijdens de OKKIEdag bij Play-in Utrecht waarbij de kids gebruik mogen maken van verschillende Play-in faciliteiten!

Pretfabriek Woerden

Dit najaar is de Pretfabriek omgetoverd tot een heuse waterwereld! Durf jij te komen spelen tussen alle spetterende waterdieren? Boek dan snel kaartjes voor de Pretfabriek! In de vakantie en in het weekend zijn er tijdsloten, dus reserveer je plekje om teleurstelling te voorkomen. Ook leuk om te combineren met een Silent Disco, Gooien met Verf of Golf in the dark!

Waterwereld in Pretfabriek >

Waterwereld Pretfabriek Woerden

Batenstein Woerden & H2O Harmelen

Woerdensport bestaat uit verschillende zwembaden. Zwembad Batenstein in Woerden is lekker overzichtelijk en prettig zwemmen. Het heeft een recreatie bad met 'Turbo Dukkie' glijbaan. 
Bij lekker weer kun je ook nog in de buitenspeeltuin met midgetgolfbaan terecht!
Ook bij H2O Harmelen is het goed vertoeven en worden er extra activiteiten aangeboden in de herfstvakantie. 

Speurtocht: De barons beestenboel in Kasteel de Haar

De beestenboel van de baron is verstopt in het kasteel! Help je in de herfstvakantie mee om de dieren op te sporen, zodat ze weer naar buiten kunnen? De speurtocht is gratis verkrijgbaar bij een kasteelkaartje. 

De barons beestenboel


Nationaal Militair Museum

Ga jij mee op ontdekkingsreis in de herfstvakantie in Nationaal Militair Museum in Soesterberg? Ga je op spannende lasergamemissie Operatie Woodland, speuren in het museum, meerijden in een militair voertuig of luitsteren naar het verhaal van een veteraan? Het kan allemaal als je op ontdekkingsreis gaat in het Nationaal Militair Museum in de herfstvakantie. De activiteiten vinden plaats in het museum is van 14 tot en met 29 oktober 2023 en het museum is ook op maandag geopend. 

Ga op ontdekkingsreis >

Ontdekkingsreis Nationaal Militair Museum


Naar buiten!

En wat is er leuker dan genieten van een mooi bos in de herfst. Vallende bladeren, diertjes en paddenstoelen zoeken. Natuurlijk kun je er ook veel mooie kastanjes en dennenappels vinden! Gebruik hiervoor onze natuurbingo. Wij hebben de mooiste wandelroutes van Staatsbosbeheer, de leukste speeltuinen en speelbossen op een rijtje gezet voor veel herfstplezier! 

Dierenuitjes in het hele land!

Zijn je kinderen gek op dieren? Wij hebben twee leuke blogs voor je klaar staan met leuke uitjes tips in het hele land! De dierenuitjes blog hebben we gemaakt in verband met dierendag. En we hebben er een toffe winactie bij, doe jij al mee?

Win kaartjes voor DierenPark Amersfoort 

Kindertheaterspecial 

Wat zijn de leukste jeugdvoorstellingen in de Nederlandse theaters in het seizoen 2023/2024? Superleuke kinder musicals en andere shows voor uiteenlopende leeftijden... wij hebben er weer een heel stel voor je op een rij gezet in onze nieuwe Theater Special.

Theaterspecial >

Kindertheaterspecial

Kindertheater De Toverknol Utrecht

Nog tot en met 15 november kun je bij Kindertheater de Toverknol in Utrecht genieten van de voorstelling Roodkapje. Geniet van het verhaal terwijl de kinderen verkleed naar de voorstelling kijken. 

Roodkapje tickets >


Binnen spelen, gamen of jumpen

Als het weer wat slechter is, willen de kinderen nog steeds hun energie kwijt. Dan vermaken ze zich vaak erg goed bij een van onze favoriete aanbieders van binnenactiviteiten. Gamen, spelen of jumpen is altijd een goed idee!
Ouders kunnen genieten van een heerlijke kop koffie, terwijl de kinderen zich uren vermaken. 

Spelen-en-jumpen

Eropuit, ook buiten de regio

Vanuit onze centraal gelegen regio, ben je ook snel op andere leuke plekken in de regio's naast ons. 

Boerenfratsen Flierefluiter Raalte

In de agenda voor najaar 2023

Concertagenda TivoliVredenburg

Het seizoen is weer begonnen. TivoliVredenburg Utrecht heeft een mooi familieprogramma samengesteld. Van Kinderen voor Kinderen, tot my first festival en decemberliedjes, er is voor ieder wat wils. Bekijk snel de agenda en boek kaartjes voor je favoriete concert!

Bekijk de volledige agenda en boek je favoriete concert >

TivoliVredenburg

Jaarlijkse Koeiemart Woerden

Traditioneel is ook dit jaar weer de Koeiemart in Woerden. Hét evenement in het najaar op 25 oktober 2023. De avond voor de koeiemart is er altijd de Nacht van Woerden, waarbij de wielrenners door de binnenstad racen. Ook is er kermis en is de poffertjeskraam geopend!

Poppen- en Berendokter 

In het Oude Ambachten en speelgoedmuseum in Terschuur kun je op 25 oktober 2023 terecht om je liefste pop of beer weer helemaal op te laten knappen. 

Poppen- en berendokter >

Sinterklaas komt naar Nederland

Op 18 november 2023 komt Sinterklaas weer in het land. Het Sinterklaasjournaal begint de week vooraf weer en ook de verschillende intochten zijn weer gepland. Om de Sinterklaasstress bij de kinderen wat te verminderen, hebben wij de gratis printable aftel- en schoenzetkalender weer voor jullie klaar staan.

Download de printables >

Aftelkalenders sinterklaas

Kinderfeestje?

Heb je binnenkort een kinderfeestje? Leuk! Wij hebben veel tips voor kinderfeestjes, zowel thuis als op locatie. 

Slijmfeestje Suzzen Soest

Stem op het ANWB leukste uitje!

ANWB roept iedereen op een stem uit te brengen op hun favoriete uitje, zowel in een provincie als landelijk. Dat kan nog tot en met 29 oktober 2023.

Breng je stem uit! >

Fijne herfstvakantie