Verwen je vader tijdens Vaderdag met een ontbijt, een uitje of een leuk cadeautje of knutselwerk

Op 20 juni vieren we weer Vaderdag. Heb jij al plannen gemaakt? Zeker in deze Corona periode kan het misschien wat lastiger zijn om iets te verzinnen. Voor veel uitjes moet je vooraf reserveren. Het is dus absoluut wel mogelijk om erop uit te gaan, maar plan het goed in van te voren! Check via ons Live Blog welke uitjes weer (beperkt) open zijn. 

De ochtend begin je vast met een lekker ontbijtje op bed. Wat dacht je van een lekker vers broodje met een eitje en lekkere koffie. Zet het op een dienblad, versier het hier en daar een beetje, succes gegarandeerd!
Natuurlijk kun je het ontbijt zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Bij ons gaan we regelmatig los met lekkere roerei, uitgebakken spek en verse broodjes. Wat uitgeperste jus 'd orange en vers fruit erbij en het perfecte ontbijtje is klaar. Of wat dacht je van mini pannenkoeken? De kinderen snoepen lekker mee op bed en de toon van een gezellige dag is gezet. 

 

Coronaproof eropuit 

Kindvriendelijke wandelroutes 
Trek lekker de bossen in. Er zijn vele mooie kindvriendelijke wandelroutes te vinden in de regio Utrecht en Amersfoort. Hier hebben we er alvast een aantal voor je verzameld.

Blote voeten paden, beleefroutes en speelbossen/speeltuinen 
Is het lekker weer? Probeer dan eens een blotevoetenpad, loop een beleefroute of bezoek met een lekkere picknickmand een speelbos. Wij hebben de leukste voor je hier verzameld. En de leukste speeltuinen van de regio vind je hier.

 

Cadeautjes

Natuurlijk zijn de knutsels van de kinderen de allerleukste cadeautjes, maar wellicht willen de kinderen ook een cadeautje kopen. Wij hebben wat tips voor jullie op een rijtje gezet!

Quality time boeken
Quality time is het mooiste wat je kind je cadeau kan geven. Hoe ga je deze tijd op een originele manier besteden. Dit zijn onze favoriete boeken boeken met tips om leuke dingen te doen, speciaal op gezinnen gericht. 

- Bucketlist voor ouders 
In dit boek vind je 250 gekke, grappige, unieke, maar soms ook heel serieuze opdrachten die je samen met je kind gedaan moet hebben.

- Wonderweekend van Sarah Davos
In dit boek staan 101 activiteiten die verrassend zijn voor binnen en buiten en waarin verwondering centraal staat. Ga samen aan de slag en beleef een onvergetelijke tijd met de hele familie.

Gadgets
Veel vaders zijn gek op gadgets. Daarom hebben wij er een paar voor jullie uitgekozen:

- Draadloze koptelefoon
Deze werken op bluetooth, ideaal voor uren ongestoorde muziekplezier! 

- Sporthorloge
Supermotiverend werkt een sporthorloge. Het houdt je hartslag, afstand en prestaties bij. Vaak in gebruik met een app op de telefoon. 
 

Kookboeken 
Houd je kind van koken en vinden jullie het leuk om samen te doen? In dit boek staan leuke, lekkere en kindvriendelijke recepten om samen te maken.

- Koken met Shane
Kennen jullie Shane Kluivert al? Met zijn populaire YouTube-kanaal "Koken met Shane' laat hij zien dat hij naast voetbalheld ook een echte keukenprins is. In dit boek vind je zijn 40 favoriete recepten. Lekker, snel, stap-voor-stap: jong én oud kunnen dit thuis makkelijk maken. 

- Heel Holland bakt - kinderbakboek
Wie heeft de series niet gevolgd? Bijna alle kinderen zijn dol op bakken en hoe leuk is het om dat samen met papa te doen? Samen bakken is gezellig en lekker. Met 50 recepten, van makkelijke koekjes tot supermooie verjaardagstaarten is er voor ieder wat wils! Papa's en kinderen klaar? Bakken maar!

Duurzame cadeau's 

- Dopper Insulated 
Iedereen kent ze wel, de handige drinkflessen waar je ook een bekertje van kan maken. Maar wist je dat je ze ook een variant voor warme dranken hebt? Ideaal voor een kop koffie of thee onderweg! Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten. 

- Herbruikbare boterhamzakjes van Keep Leaf
Vaders nemen tegenwoordig vaker hun eigen lunch mee naar het werk. Met deze duurzame zakjes verpak je je lunch hip en ben je ook nog verantwoord bezig! Ze kunnen gewoon worden afgewassen en kunnen zelfs in de (vaat)wasmachine.


Klassiekers
Natuurlijk zijn er ook genoeg vaders en opa's die van de klassieke cadeau's houden. 
Wat dacht je van een goed paar sokken of een leuk shirt of een korte broek?
Hier scoor je altijd mee!

Knutselen

Vind je het leuk om met de kinderen iets speciaals voor vaderdag te knutselen? Ook daar hebben we de beste tips voor. Lees ze in ons blog Knutselen voor vaderdag!


We hopen dat we jullie hebben geïnspireerd.
Heb jij nog tips? Leuk als je ze deelt met ons via Utrecht@go-kids.nl.

Fijne Vaderdag!