Uitjes voor kinderen die vanaf  1 juni geopend zijn.

Vanaf 2e pinksterdag kunnen we er weer wat meer op uit met de kinderen. Coronaproof uitjes noemen we dat bij Go-Kids.  We hebben een hele handige functie op de website.  Wij hebben een speciaal corona filter geïmplementeerd, die je helpt bij het zoeken. Wil je dus op zoek naar een coronaproof uitje waarbij je direct kunt zien wat de corona maatregelen van de locatie zijn, dan klik je op Go-Kids gewoon de filter optie 'met corona informatie' aan en je ziet alleen die uitjes waarvan de coronaproof maatregelen bekend zijn! 

Let op: Bij alles geldt; VEILIGHEID BOVEN ALLES. Houdt je aan de maatregelen, de 1,5 meter afstand en vermijdt drukte

Maar om het jullie dit pinksterweekend helemaal makkelijk te maken, hebben we er ook een blog van gemaakt!

Openluchtmuseum Ootmarsum

Vanaf 1 juni is het Openluchtmuseum Ootmarsum weer geopend! Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van vroeger. In een parkachtige omgeving geven 18 authentieke gebouwen je een beeld van het leven van vroeger. Het leven van boeren, 100 jaar geleden. Voor kinderen is er een speurtocht door het museum aan de hand van vragen op een Tablet. ze gaan op zoek naar QR codes.  Hebben ze een  QR code gevonden? Beantwoord dan de vraag om verder te kunnen gaan naar de volgende locatie op je tocht. 

Voor volledige informatie: https://openluchtmuseumootmarsum.nl/

De Museumfabriek Enschede

Dit familiemuseum laat je verwonderen over  sterren, planeten, de natuur, dieren, techniek, toekomst en zoveel meer. In De Museumfabriek is een spannende, nieuwe collectiepresentatie te zien: de Wunderkammer. In de Wunderkammer verwonder je je over wat de wereld te bieden heeft. Je ontdekt dat jouw botten verdacht veel op die van een mammoet lijken. Je tuurt door sterrenkijkers, recht de nacht in. Je stapt in een magisch witte wereld. Je bekijkt de misschien wel oudste puzzel van Europa, ontdekt hoe bijzonder de kever is en luistert (of huivert) naar Twentse sagen en legenden. 

Ontdek de nieuwste  Wunderkammer De IJzeren Eeuw van het museum. Deze Wunderkammer vertelt hoe de textielindustrie ontstond, hoe deze zich ontwikkelde en hoe het uiteindelijk leidde tot de hightech regio die Twente nu is.

Tickets dien je vooraf online te bestellen. Tip: de familiejaarkaart. Bezoek het museum met je hele gezin voor slechts €24,00. Bestel je tickets hier.

Zwembad Vondersweijde in Oldenzaal

In dit leuke, warme en overzichtelijk zwembad kunnen kids weer op woensdagmiddag komen zwemmen. Hier vermaken ze zich heerlijk mer onder andere een grote glijbaan, speelattributen in het water, het buitenbad met ruime ligweide en de diverse speelattributen.

Vanaf 3 juni kunnen kinderen elke woensdagmiddag komen zwemmen.  Dit geldt voor kinderen van  7 tot 12 jaar mits ze in het bezit zijn van een zwemdiploma.  Van 14:30 tot 16:30 uur. Ouders/verzorgers zijn niet toegestaan.  Kosten zijn 3,00 euro per persoon.

Speeltuin Morskieft in Reutum

De binnen en buiten speeltuin van de Morskieft zijn vanaf 1 juni weer geopend. In de grote buitenspeeltuin kunnen de kids zich heerlijk vermaken. Van kabelbaan tot wipwap en van glijbanen tot familieschommels! Plezier voor jong en oud! Ook met slecht weer is dit een geschikt dagje uit. Vanuit de speeltuin loop je zo de binnenspeeltuin in. Ook hier is het een feestje om te spelen. Trampolines, wipwappen, een spookhuis, bouwblokken en gave klimtoestellen. Binnen ligt er special zand zodat er veilig gespeeld kan worden.Er zijn een beperkt aantal bezoekers welkom dus het is noodzakelijk om vooraf te reserveren. Dat doe je via deze link.

Blacklight Midgetgolfbaan Morskieft in Reutum

Een 18 holes baan die door de blacklights worden aangelicht. Voor jong en oud is het een uitdaging om het balletje in zo weinig mogelijk slagen in de ‘hole’ te krijgen. Het thema van de Blacklight midgetgolfbaan is de onderwaterwereld en de jungle. En dat zie je direct als je binnen stapt aan de prachtige kleurrijke muurschilderingen.

Vanaf 1 juni is de Blacklight Midgetgolf weer geopend. Voor de Blacklight Midgetgolf geldt dat er om de 20 minuten gestart kan worden.

Het is daarom noodzakelijk om vooraf te reserveren. Dat kan via deze link. 

Escaperoom Morskieft in Reutum

Bij de Morskieft in Reutum hebben ze 3 escaperooms voor kinderen die vanaf 1 juni weer geopend zijn. Er is een Heelal kamer, een onbewoond eiland en De Gymzaal .Voor alle kamers geldt dat het avontuur een uur duurt. De kinderen beginnen met een introductiespel. Dan weten alle kinderen wat ze te wachten staat en wat de bedoeling is. Dan gaan de kids de kamer binnen (zonder begeleiding van de ouders) en gaat het avontuur beginnen. Lukt het binnen de tijd te ontsnappen? Dan wacht er buiten een leuk prijsje. Minimaal 2 kids, maximaal 5 kids. Vanaf 8 jaar. 

Je dient vooraf te reserveren. Dat kan via deze link. 

Zwemparadijs Aquadrome Enschede

Vanaf zondag 31 mei is het buitenbad van het Aquadrome weer open voor kinderen t/m 12 jaar! Met het mooie weer in het vooruitzicht is dit natuurlijk super fijn! Voor de ouders is er een privé plekje met parasol op de zonneweide rond het zwembad gecreëerd die je vooraf online reserveert. Kinderen die minimaal een A diploma hebben mogen zwemmen in het familiebad met glijbaan en het 25 meter sportbad. Kinderen zonder diploma kunnen gebruik maken van het peuterbad. Volgens de maatregels van het RIVM mogen ouders helaas niet mee het water in. Ook het afhaalloket aan de buitenkant van het AquacafÄ— is geopend voor een lekker ijsje of koud drankje, u kunt hier uitsluitend met pin betalen.

Voor meer informatie en om een plek te reserveren verwijzen we u naar de website van Sportaal.

Bioscoop Kinepolis Enschede

De bioscoop mag weer open! Waren er voor het Corona tijdperk nog wat films die je graag had willen zien met de kinderen? Goed nieuws! Een aantal van die films komen terug! 'Onward' en 'De Grote Slijmfilm' zijn bijvoorbeeld vanaf 1 juni weer te zien bij Kinepolis Enschede. Maar ook de nieuwe film 'Wickie en het Magische Zwaard' is per 1 juni te zien. Er zijn uiteraard wel een paar dingen anders dan anders. Er mogen maximaal 30 personen per zaal. Om ervoor te zorgen dat er niet teveel mensen in dezelfde ruimte aanwezig zijn draaien alle films op een andere tijd en is er geen pauze tussendoor. De shop in de bioscoop is dicht maar gelukkig kan je heerlijke combo's bestellen bij je ticket die dan klaar staan bij binnenkomst.

Tickets koop je vooraf via de website van Kinepolis. Klik op deze link.

Adventure Twente

Bij Adventure Twente op 't Rutbeek in Enschede kun je weer goud & edelstenen komen zoeken met je gezin. Volwassenen en kids kunnen op zoek naar goud en edelstenen. Met een echte goudpan en met behulp van water uit de sluisbox  spoel je het water weg zodat Goud & Edelstenen overblijven. Reserveren is verplicht. Dat kan via deze link. 

Avatarz 

Avatarz het klimbos in Deurningen is al sinds 16 mei weer geopend. Voor kinderen vanaf 6 jaar is er een speciaal kidz parcours met 30 hindernissen. Vanaf 10 jaar mogen kinderen alleen op het hoge parcours. Heel stoer, hoog in de bomen. Avontuurlijk en veilig. En denk je alles te hebben gehad dan wacht je nog een 200 meter lange kabelbaan. Onvergetelijk en supergaaf.  

Maatregelen: 

  • Reserveren vooraf is verplicht
  • Klimmen gaat per hele uren op het hoge parcour
  • Klimmen gaat per halve uren op het lage parcour
  • Er zijn maximaal 10 personen bij het startmoment
  • Ouders die niet zelf klimmen, mogen niet aanwezig zijn in het klimbos
  • Voor de overige maatregelen en een uitgebreide uitleg ervan,  en om te reserveren klik je hier.

Shortgolf; Sportief gezinsuitje

Shortgolf is een sportief gezinsuitje in Tubbergen, Shortgolf is ‘korter’ golfen.  De afstanden tussen de holes is korter. De kortere afstanden zorgen ervoor dat er meer tijd besteed wordt aan golfen en minder aan lopen. Je kiest zelf of je 9 holes of 18 holes speelt.

Een leuk gezinsuitje met kinderen vanaf 8 jaar.  De baan heeft voldoende ruimte om de Corona maatregelen te hanteren.  Shortgolf is een activiteit van Familierestaurant Troubadour in Tubbergen. Reserveren is verplicht en kan telefonisch: 0546-621378. Voor meer informatie kijk je op de website van Familierestaurant Troubadour. 

Escaperoom Hof te Langelo

In Haaksbergen kun met je gezin een spannend spel komen spelen. Woon je als gezin onder één dak, dan ben je van harte welkom. De Ecaperoom passen ze aan naar de verschillende leeftijden dus is leuk voor jonge of oudere gezinnen. Naast de Escaperoom kan je ook nog kiezen voor het GPS spel of de mini escaperoom (Kruiwagen). De locatie (een melkveehouderij) is sowieso al een uitje op zich.

Reserveren kan tijdelijk alleen telefonisch (06 42780002) of via het contact formulier op de website. Hier lees je ook meer over de maatregelen omtrent Corona. Klik hier om naar de website te gaan. 

Escaperoom

Speelboerderij de Flierefluiter in Raalte

De Flierefluiter in Raalte is gedeeltelijk geopend. Spelen in de buitenspeeltuin mag weer! De speeltuin is een heus speelparadijs voor kinderen. De kids kunnen heerlijk klimmen en klauteren in het avonturendorp, schommelen, trampoline springen, met de kabelbaan, voetballen, spelen met skelters en crossfietsen.

  • Alleen het buitenterrein is geopend 
  •  De horeca en de binnenspeeltuin inclusief het zitgedeelte blijven nu nog gesloten. (waarschijnlijk tot 1 juni)
  •  Houd 1,5 meter afstand tot elkaars huishouden. 
  •  Er gelden restricties m.b.t. het aantal personen in bepaalde gebouwen. Dit staat per gebouw aangegeven. 
  •  Reserveren is verplicht.
  • De buitenspeeltuin is geopend. 
  • Alle speeltoestellen inclusief de dierenweides en het zwembad zijn vrij toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar. 
  • De binnenspeelschuur, het zitgedeelte binnen en de horeca zijn tot nader bericht gesloten.

speeltuin geopend

Tuben bij Skicentrum Moser

Op 't Rutbeek in Enschede kun je tuben met je gezin. Bij tuben roetsj je lekker hard van de skihelling af in een rubberenband. Super cool! Tuben kan in het pinksterweekend van 12.00 - 17.00 uur op zaterdag, zondag én maandag.

Online reserveren s verplicht. https://skicentrummoser.nl/contact.html