Vier de zomer met het Rijksmuseum: doe mee met de zomerworkshops in en om het Rijksmuseum of volg samen met het gezin een van de leuke familierondleidingen.

Zomerworshops in en om het Rijksmuseum in Amsterdam 

Het Rijksmuseum is open! Wel met een nieuwe manier van doen en laten. Zo ontvang je bij een ticket voor het Rijksmuseum gratis een familiegids. Je kunt deze bij binnenkomst ophalen en terugstappen in de tijd. Met de familierondleiding voor 4 personen kun je mee op ontdekkingsreis.

Dagelijkse kinderworkshops met elke week een ander thema

Je kunt ook dagelijks aansluiten bij de verschillende kinderworkshops die plaats vinden tussen 13.30 en 15.30 uur. Iedere week een ander thema! Het museum is elke dag geopend en t/m 18 jaar gratis, reserveer wel een starttijd. 

3 t/m 9 aug: Ets de natuur

In de tuin maak je schetsen van de bloemen en planten. Daarna ga je aan de slag met een wel heel bijzondere techniek. Je tekening ga je direct in een plaatje krassen en afdrukken. Zo deed Rembrandt dat ook! Met de etspers kan je meerdere afdrukken maken. Je gaat naar huis met een échte zelfgemaakte ‘drogenaald ets’.

10 t/m 16 aug: Zelf verf maken!

Verf wordt gemaakt door twee dingen te mengen: korreltjes kleuren (pigment), en iets om er een smeerbaar papje van te maken. Bijvoorbeeld olie, of een ei. Leer alles over waar verf vandaan komt maar vooral: hoe het gemaakt wordt. Maak je eigen verf, en ga daarmee een kunstwerk schilderen.

Buiten Tekenen in de tuin van het Rijksmuseum 

Kom in de zomervakantie naar de tuin van het Rijksmuseum en schuif aan achter een van de schildersezels. Iedereen is dagelijks tussen 11.00 en 16.15 uur welkom, van jong tot oud.

De tuin is alleen toegankelijk met een geldig ticket voor dit programma. Met dit ticket kun je gedurende 45 minuten komen tekenen bij een van de schildersezels.

Het is niet mogelijk om kinderen te begeleiden zonder zelf een reservering te hebben.

Materialen zijn aanwezig.

Lees alles over de zomervakantie in het Rijksmuseum!

Meer tips voor je gezin?
Vraag onze gratis mails met KidsTips aan!

GRATIS KidsTips!