In regio Nijmegen is veel te doen voor kinderen en gezinnen tijdens de herfst en in het bijzonder in de herfstvakantie. Er zijn leuke activiteiten in o.a. Wijchen, Nijmegen, Overloon, Boxmeer, Hernen en Cuijk! 

Complete activiteitenagenda herfst Rijk van Nijmegen en Land van Cuijk: 

Hieronder vind je een kleine selectie van uitjes, evenementen en andere activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Voor een compleet overzicht van alle herfstactiviteiten kijk je in onze agenda. Uiteraard kun je ons ook volgens op Facebook en Instagram.

>> Agenda met overzicht herfstactiviteiten regio Nijmegen << 

Wat is er te doen in omgeving Nijmegen in de herfst(vakantie)?

  • Van vrijdag 12 tot en met zondag 21 oktober - dus tijdens de herfstvakantie - staat Circus Renz in Wijchen! Maar liefst 2 uur lang kun je genieten van de show; acrobaten, clowns, muziek, kamelen en natuurlijk de beroemde paardendressuren, je kijkt je ogen uit! Op donderdag en vrijdag is het familiedag. 

Ga naar: Circus Renz komt naar Wijchen

  • Het leukste filmfestival voor kinderen vindt in de herfstvakantie plaats bij LUX in Nijmegen. Tijdens Cinekid kijk je naar kinderfilms, kun je deelnemen aan activiteiten en knutselen en spelen in de multimedia-speeltuin: het Kidslab. Het thema is dit jaar ‘mediajungle’, dus veel films en activiteiten staan in het teken van dieren, de natuur, het bos of de zee. 

Ga naar: Agenda Cinekid bij LUX Nijmegen

  • In het Brabantse Overloon wordt op zondag 14 oktober een LEGO-evenement gehouden. Verschillende bouwers presenteren in De Pit hun zelf bedachte en gebouwde LEGO-creaties. Er is ook een bouwhoek waar je zelf aan de slag kunt met de populaire bouwsteentjes. Het begint om 10.00 uur, de entreeprijs bedraagt slechts € 2,- 

Ga naar: LEGO-evenement Bricktopia in De Pit in Overloon

  • Spring- en luchtkussens in alle soorten en maten vind je tijdens Crazy Spring Paradijs in Boxmeer. Deze herfstvakantie staan er weer tientallen opblaasbare attracties en ander vermaak opgesteld voor alle basisschoolkinderen. Er is ook een speciale peuterhoek! Geopend op 16 en 17 oktober

Ga naar: Crazy Springparadijs tijdens herfstvakantie in 't Hoogkoor in Boxmeer

  • Tijdens deze herfstvakantie zijn er bijna dagelijks leuke en spannende activiteiten bij Kasteel Hernen. Je kunt o.a. op zoek naar een schat, spioneren op de Wijchense kastelen, meedoen met een buitenspeurtocht, naar muzikaal verteltheater 'de Rode maan' en kaarsjes maken. In het weekend van 20 en 21 oktober is er een middeleeuws festijn

Ga naar: Agenda herfstvakantie Kasteel Hernen

  • Wil jij je creativiteit kwijt in de herfstvakantie? Meld je dan nog snel aan voor de workshop Graffiti spuiten op maandag 15 oktober in het atelier van Moris Graffiti in Wijchen! Ontwerp, teken en spuit je eigen kunstwerk wat je natuurlijk mee naar huis mag nemen zodat je het een mooi plekje kunt geven! 

Ga naar: Workshop Graffiti spuiten vanaf 8 jaar bij Moris Graffiti in Wijchen

  • Zijn je kinderen hard gegroeid of zitten de gaten in de kleding door het spelen en vallen? Tijd voor nieuwe kleding! Goede en mooie kinderkleding hoeft niet altijd nieuw te zijn en tweedehands is vaak een goed en goedkoop alternatief. Check ons overzicht met kinderkleding- en speelgoedbeurzen in de regio! 

Ga naar: Blog: Kinderkledingbeurzen en speelgoedbeurzen in Nijmegen en omgeving

  • Regelmatig organiseert Dianes Fashionin Wijchen leuke, gezellige en leerzame workshops waatrbij je werkt met een naaimachine. In de herfstvakantie kun je op vrijdag 19 oktober een unicorn kussen maken en op zaterdag 20 oktober je eigen vilten tas. Kijk voor meer info in onze agenda en schrijf je in! 

Ga naar: Maak je eigen Unicorn kussen bij Dianes Fashion in Wijchen en/of Maak je eigen vilten tas bij Dianes Fashion in Wijchen

  • Bij 't Hoogkoor in Boxmeer kun je in de herfstvakantie deelnemen aan de Zwem4daagse, op 20 en 21 oktober wordt het Halloween Kids Event gehouden en op vrijdag 26 oktober is er Halloween discozwemmen. Het Leisure Center is natuurlijk ook open voor een uurtje bowlen of glowgolf! 

Ga naar: Agenda herfstvakantie 't Hoogkoor en Leisure Center Boxmeer

  • Breng in de herfstvakantie een bezoek aan Museum Het Valkhof! In het museum komt 5000 jaar geschiedenis in Nijmegen en omgeving bij elkaar. In het Archeolab ervaar je zelf hoe het leven van de Romeinen eruit zag en je leert dat de Romeinen nog steeds een grote invloed hebben op ons dagelijks leven!

Ga naar: Museum Het Valkhof in Nijmegen

  • Eerst knutselen en daarna pannenkoeken eten, een leuke en lekker combinatie! Het kan in de herfstvakantie bij Pannenkoekhuis De 7 Dwergen in Sint Agatha (Cuijk) i.s.m. Knutselclub bij van Jansen. Op donderdag 18 oktober bestaat de creatieve activiteit uit het versieren van een Squishy en op vrijdag 19 oktober ga je een Halloween pompoen uithollen en snijden.

Ga naar: Squishy versieren & pannenkoek eten in Cuijk / Sint Agatha en/of Halloween pompoen snijden & pannenkoek eten in Cuijk / Sint Agatha

Jouw herfsttips in onze agenda?

Heb je nog tips voor ons die niet in dit overzicht of in onze agenda staan? Mail ze dan naar nijmegen@go-kids.nl