Beleef een vorstelijke dag in een kasteel, paleis of landhuis. Laat je meevoeren in de fantasiewereld van je kind en ontdek samen als prins, prinses, baron of barones de Gelderse trots?

  • Ontdek de mooiste kastelen 
  • Bezoek het bijzonder paleis 
  • Geniet van prachtige landhuizen

Kastelen in Gelderland

Wist je dat Gelderland één van de provincies is met de meeste kastelen? En veel locaties hebben speciale kinderactiviteiten waardoor dit een leuk uitje is voor jong én oud.

1. Kasteel Cannenburch in Vaassen

Kastelen in Gelderland voor kinderen - Kasteel Cannenburch

Kasteel Cannenburch laat je een vorstelijke middag beleven. Ontdek het museum via een audiotour, ontmoet de kasteel bewoners of geniet van het prachtige park.

>> Meer weten?

2. Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een leuke en mooie plek om met kinderen te bezoeken. Een imposant kasteel waar echte ridders en jonkvrouwen hebben gewoond spreekt tot de verbeelding van veel kinderen. Regelmatig worden er leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd en ook een speurtocht door het kasteel is erg leuk! 

>> Meer weten?

3. Kasteel en Park Rosendael

Kasteel Rosendael is een prachtig kasteel in Rosendaal, vlakbij Arnhem. Voor kinderen is het park eromheen een echte aanrader. In het waterrijke park bevinden zich de beroemde 'bedriegertjes'. In de bodem zitten fonteintjes verborgen die onverwacht aan- en uitgaan en je zo kunnen natspuiten! Maar er is hier nog veel meer te beleven! 

4. Slot Loevestein in Poederoijen

kasteel, slot loevestein, kinderen, uitje, gezinsuitje, erop uit

Dit kindvriendelijke kasteel in de Bommelerwaard is een super leuk uitje voor het hele gezin. In het kasteel, de voorburcht en het soldatendorp is voor iedereen van alles te beleven. Zo kom je dankzij leuke spellen meer te weten over kruit en wapens, en in de kelder kun je de ervaring van hoogwater voelen. Beleef het bij Slot Loevestein!

>> Meer weten?

5. Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden

Voor kinderen is er van alles te beleven in kasteel Ammersoyen. Ze zullen zich vergapen aan de schatkisten, plonsplees en de vele spannende luikjes en trappen. In verschillende ruimtes zijn er leerzame en leuke spelletjes te doen. Op de museumzolder kunnen ze voor archeoloog spelen en in de wapenkamer kunnen onderdelen van een harnas uitproberen.

>> Meer weten?

6. Kasteel Hernen in Hernen

Voor kinderen is Kasteel Hernen een fantastisch kasteel om te bezoeken. Een rondleiding door dit kasteel is heel speciaal, want je gaat op pad met de pratende lantaarn en onderweg geniet je van een spannende belevenis over de verdwenen toren van Hernen. De voorpret begint thuis al, want Kasteel Hernen heeft leuke knutsel- en kleuropdrachten voor thuis!

>> Meer weten?

7. Kasteel Doornenburg in Doornenburg

kasteel doornenburg, uitje, erop uit, gezinsuitje, Gelderland, kinderen

In dit familiekasteel kun je heerlijk een dagje vertoeven met je familie en kinderen. In de directe omgeving van Kasteel Doornenburg zijn er volop activiteiten zoals een speeltuin en prachtige wandel- en fietsroutes. Ook kun je na afloop in de herberg uitgebreid nagenieten met een lekker hapje en een drankje. 

>> Meer weten?

 

Het Paleis van Gelderland

Prinsen en prinsessen genieten hier van de magische wereld uit hun fantasie die eindelijk werkelijkheid wordt. De prachtige balzalen, al dat glimmende servies, de mooie tuinen en de paardenstallen. Een droomplaatje waarin je kind maar al te graag de hoofdrol wil spelen.

1. Paleis Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn

Voor kinderen is Paleis Het Loo een heerlijk dagje uit: buitenspelen en leren over tuinen en koninklijke beroepen. Bezoek het Kinderatelier in de stallen en kom van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect! Spelen als een prinses of prins in Speelpaleis Het Loo. Klimmen en klauteren, rijden op het paard, glijden van de glijbaan en maak een ritje in de koninklijke koets. Het kan hier allemaal.

>> Meer weten?

 

Landhuizen in Gelderland

Ervaar de grandeur van een statige villa of historisch landhuis. Een woning met een verhaal, op een plek met een verhaal. Waan je voor even landheer of barones. En dat in een prachtige omgeving. Wie zou hier niet willen wonen? Kom ook ronddwalen op de mooiste landgoederen. 

1. Huis Verwolde in Laren

Huis Verwolde in Laren

Huis Verwolde is een edelmanshuis in Laren (Gld). Het is mooi gelegen op landgoed Verwolde en voor kinderen worden leuke activiteiten georganiseerd. Ga op stap met de gouvernante of koop een boerenknapzak bij de museumwinkel waarmee kinderen de natuur van Verwolde kunnen ontdekken.

>> Meer weten?

 

Meer leuke tips?

Ben je op zoek naar meer leuke uitjes in de regio? Kijk dan op de websites van de verschillende regio's!

Log In