Paleizen, kastelen en landhuizen in Gelderland

Prins, prinses, baron of barones? Laat je meevoeren in de fantasiewereld van je kind en ontdek samen de prachtige kastelen, paleizen en landhuizen van Gelderland

Kastelen in Gelderland

Wist je dat Gelderland één van de provincies is met de meeste kastelen? En veel locaties hebben speciale kinderactiviteiten waardoor dit een leuk uitje is voor jong én oud.

1. Kasteel Cannenburch in Vaassen

Kasteel Cannenburch laat je een vorstelijke middag beleven. Ontdek het museum via een audiotour, ontmoet de kasteel bewoners of geniet van het prachtige park.

>> Meer weten?

2. Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een leuke en mooie plek om met kinderen te bezoeken. Een imposant kasteel waar echte ridders en jonkvrouwen hebben gewoond spreekt tot de verbeelding van veel kinderen. Regelmatig worden er leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd en ook een speurtocht door het kasteel is erg leuk! 

>> Meer weten?

3. Kasteel en Park Rosendael

Kasteel Rosendael is een prachtig kasteel in Rosendaal, vlakbij Arnhem. Voor kinderen is het park eromheen een echte aanrader. In het waterrijke park bevinden zich de beroemde 'bedriegertjes'. In de bodem zitten fonteintjes verborgen die onverwacht aan- en uitgaan en je zo kunnen natspuiten! Maar er is hier nog veel meer te beleven! 

 

Paleizen in Gelderland

Prinsen en prinsessen genieten hier van de magische wereld uit hun fantasie die eindelijk werkelijkheid wordt. De prachtige balzalen, al dat glimmende servies, de mooie tuinen en de paardenstallen. Een droomplaatje waarin je kind maar al te graag de hoofdrol wil spelen.

1. Paleis Het Loo

Voor kinderen is Paleis Het Loo een heerlijk dagje uit: buitenspelen en leren over tuinen en koninklijke beroepen. Bezoek het Kinderatelier in de stallen en kom van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect! Spelen als een prinses of prins in Speelpaleis Het Loo. Klimmen en klauteren, rijden op het paard, glijden van de glijbaan en maak een ritje in de koninklijke koets. Het kan hier allemaal.

>> Meer weten?

 

Paleis Het Loo in Apeldoorn

 

Landhuizen in Gelderland

Ervaar de grandeur van een statige villa of historisch landhuis. Een woning met een verhaal, op een plek met een verhaal. Waan je voor even landheer of barones. En dat in een prachtige omgeving. Wie zou hier niet willen wonen? Kom ook ronddwalen op de mooiste landgoederen. 

1. Huis Verwolde in Laren

Huis Verwolde is een edelmanshuis in Laren (Gld). Het is mooi gelegen op landgoed Verwolde en voor kinderen worden leuke activiteiten georganiseerd. Ga op stap met de gouvernante of koop een boerenknapzak bij de museumwinkel waarmee kinderen de natuur van Verwolde kunnen ontdekken.

>> Meer weten?

Huis Verwolde in Laren

 

Meer leuke tips?

Ben je op zoek naar meer leuke uitjes in de regio? Kijk dan op de websites van de verschillende regio's!

Log In