Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn

Voor kinderen is Paleis Het Loo een heerlijk dagje uit: buitenspelen en leren over tuinen en koninklijke beroepen.

Paleis Het Loo in de zomer

In de zomervakantie is er voor kinderen elke dag iets bijzonders te doen.

Prinses- & Prinsessendagen Paleis Het Loo

20 juli t/m 29 augustus 2021
Kom in jouw mooiste outfit naar Paleis Het Loo voor een sprookjesachtige dag vol verrassingen! Kijk in onze agenda voor meer info!
 

Zomerdagen op Paleis Het Loo

17 juli t/m 29 augustus
Van vrijdag tot en met maandag organiseren ze de Zomerdagen. Een actief uitje voor het hele gezin. Sluit aan bij de Verhalen podia tijdens de speurroute door de tuinen en ontdek allerlei leuke weetjes. Neem ook je picknick(kleed) mee en zoek een lekker plekje in het gras!
 

>> Reserveer een lekkere picknick

Kinderatelier

5 juni t/m 30 augustus
6 t/m 19 september
Bezoek het Kinderatelier in de stallen en kom van alles te weten over het werk van de koetsier, de chauffeur, de tuinvrouw en de architect!
 
Paleis Het Loo -
 

Speelpaleis Het Loo

19 mei t/m 30 augustus
6 t/m 26 september

Spelen als een prinses of prins in Speelpaleis Het Loo. Klimmen en klauteren, rijden op het paard, glijden van de glijbaan en maak een ritje in de koninklijke koets.

Paleis Het Loo -

Paleistuin Het Loo

De paleistuin van Het Loo is de mooiste van Europa. De paleistuin werd in de 17e eeuw aangelegd. Een tuin met veel symmetrie, indrukwekkende fonteinen en exotische bloemen en planten. De paleistuin was bedoeld om bezoekers te imponeren. En dat lukt anno 2021 nog steeds.

Picknicken

19 mei t/m 26 september
In de Paleistuin kun je ook heerlijk picknicken. Reserveer een lunchbox en haal deze af op de dag van jouw bezoek. Neem een kleedje mee en zoek een mooi plekje in de paleistuinen!
 
Paleis Het Loo picknick
 

>> Reserveer een lekkere picknick

Vertelpodia

10 juli t/m 26 september
In de weekenden staan er in de Paleistuin en bij de stallen Vertelpodia. Op het Stallenplein vertellen ze alles over paarden, rijtuigen, auto’s en het bijzondere gebouw. In de tuinen hoor je verhalen over hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin flaneerden en zelfs spelletjes deden, welke bijzondere beelden en fonteinen in de tuin staan en hoeveel werk het is om de tuin zo mooi te houden.
 

Tuin speurtocht

Voor kinderen is er een leuke speurtocht door de tuinen. Je krijgt hem gratis mee bij de kassa en kunt zelf op onderzoek uit!

Paleis Het Loo - Apeldoorn
 

Kleurplaat Paleis Apeldoorn

Download ook de kleurplaat om alvast in de stemming te komen.

Paleis Het Loo

>> Download kleurplaat

Paleis Het Loo medio 2022 weer open

Na de zomer gaat Paleis Het Loo een aantal maanden dicht. Er is een fantastische restauratie gaande. En om de laatste puntjes op de i te zetten gaan ook de tuinen en stallen nog een paar maanden dicht.

Maar het gaat fantastisch worden, nog even geduld!

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Eigen eten toegestaan
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor