Het is weer (zo ongeveer) terrasjesweer! Het zonnetje schijnt en je wilt met jouw kindje in de wandelwagen heerlijk neerstrijken op het terras voor een lekker hapje en drankje, maar waar vind je een prettig terras waar ook je baby heerlijk in de buggy kan blijven liggen? Restaurants waar je prima terecht kunt met zo'n sta in de weg en je je niet ongemakkelijk hoeft te voelen, als je baby heel hard begint te huilen. Wij hebben tips in de omgeving Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk en Beverwijk; zeker ook handig om bij af te spreken met je vrienden of vriendinnen die ook kinderen hebben...

Terrassen in Beverwijk: ook leuk voor kinderen

Met de hele familie lunchen, avondeten of op het terras terwijl de kinderen zich in een speeltuin of kinderkamer vermaken? Waar dit allemaal kan in Beverwijk vertellen wij je hier:

Brasserie Grand-Café De Smaeckkamer

Brasserie De Smaeckkamer in Beverwijk is opgezet vanuit de gedachte dat het er leuk moet zijn voor groot en klein. Dus hebben ze niet alleen plek om te eten, maar ook om te spelen met een geweldige Kinderkamer! De kids kunnen niet alleen binnen spelen, maar ook buiten! Daar is een heerlijke natuurspeeltuin van 300 m2, waar ze fijn kunnen spelen met water, lekker schommelen of glijden van de glijbaan... klimmen op het stoere fort of spelen in het zand...en vergeet de geweldige buitenkeuken niet! Wat een feestje voor de kids om te gaan eten bij De Smaeckkamer!

Fantastische menukaart!

Restaurant Bleij in Heemskerk

Al vanaf de eerste zonnestralen kun je bij Bleij genieten van het ruime en gezellige terras. Neem je de kids mee, dan vermaken zij zich gegarandeerd in de speelhoek of grote speeltuin buiten, grenzend aan het terras. Waar het zomers trouwens ontzettend goed toeven is!

Lekker eten en spelen!

Terrassen met kinderspeeltuin in de omgeving van Bloemendaal

De mooie dagen staan weer voor de deur. Geniet van heerlijk buiten eten op het terras van één van deze kindvriendelijke restaurants in Bloemendaal:

Klimmen en klauteren in een hele gave speeltuin bij restaurant Gestrand

In het Eat & Play gedeelte heeft Camping de Lakens een hele gave speeltuin bij restaurant Gestrand.
Samen spelen met water, klimmen in de uitkijktoren of tokkelen van de kabelbaan. Vanaf restaurant Gestrand kun jij jouw kinderen zien spelen onder het genot van een hapje of drankje. De speeltuin is voor iedereen die van gezelligheid houden. Dus niet alleen voor camping gasten!

Met voetjes in het zand

Trampolinepark Bloemendaal aan Zee

Dit oldskool speelparadijs begon vijftig jaar geleden met een paar trampolines en een rekstok. Inmiddels staan er meerdere trampolines, gelijke leggers, slack-line en een rekstok. Groot, klein, jong, oud, professioneel, amateur, iedereen mag hier de trampoline op en springen tot zonsondergang!

Met voetjes in het zand

Kindvriendelijke lunch plekken in en om Haarlem

In Haarlem zijn zoveel leuke plekken voor lunch en diner die kindvriendelijk zijn. Het liefst ploffen wij elke dag neer op een zonnig terras voor een smakelijk gerecht of zoeken een fijn restaurant op voor diner. Maar waar zijn de pareltjes van Haarlem, waar kinderen ook welkom zijn? Die zoeken we voor je op:

Het Veerkwartier

Bij deze plek aan de Veerplas kunnen kinderen echt los. Vrij spelen wordt gestimuleerd in deze omgeving, ideaal voor iets oudere kinderen die zichzelf kunnen vermaken. Achter het Veerkwartier is het natuurspeeleiland waar kinderen kunnen klauteren bouwen en rennen. Ook hier zijn regelmatig leuke kinderactiviteiten, dus check vooral de agenda. Er zijn spelletjes en kleurpotloden aanwezig. Parkeren is hier gratis.

Spelen en genieten

Museumcafé Thuys

Het Dolhuys in Haarlem is een museum over de geest. Interessant en zeer geschikt voor kinderen, nu ze een kinderroute hebben en een kindertentoonstelling en het museumcafé ‘Thuys’ is heel kindvriendelijk! In Thuys kunt je heerlijk lunchen en borrelen. En in de zomer op één van de aantrekkelijkste terrassen in Haarlem-Noord hangen. 

Combineer museum en terras

Tuincentrum De Oosteinde in Vijfhuizen en Hillegom

Heerlijk even genieten op het koffieterras van een drankje en een lekker hapje eten bij Tuincentrum de Oosteinde in zowel Vijfhuizen als Hillegom, terwijl de kids hun gang kunnen gaan bij de kinderboerderij met speelweide!

Heerlijk spelen

Lekker lunchen bij Meneer Frans in het centrum

Een ideale plek voor koffie, lunch of een taartje tijdens bijvoorbeeld een dagje shoppen. Met een heerlijke binnentuin, midden in het centrum! Hier kun je van vroeg in de lente tot laat in de herfst kunt genieten van koffie, ontbijt, lunch en/of uitgebreide borrel. Zelfs op regenachtige dagen zit je hier comfortabel onder grote parasols met terrasverwarming!

Heerlijk lunchen >

Kweekcafe bij de Kweektuin

Net in het Noorden van Haarlem, bij de Kweektuin, zit het Kweekcafe. Een heerlijke plek om even bij te komen. Er is een grote kas waarin kinderen alle kanten op kunnen. De grote speelhoek en genoeg tafels eromheen is ideaal. Op de kaart lunch, koffie en meer. Ook goede boterhammen en drinkbekers met sap voor kinderen. In de winter kan het er wel een beetje koud zijn, maar er is ook een kleiner verwarmd gedeelte. Buiten is de kinderboerderij, een Natuurspeeltuin en het park om lekker in buiten te spelen.

Hotspot in Haarlem: Stadstrand de Oerkap

Genieten van mooie zomerse dagen en je wilt niet de hele dag binnen zitten. Neem je emmertje en schepje mee en ga heerlijk naar Stadsstrand de Oerkap in Haarlem! Je hoeft niet ver te fietsen naar Zandvoort of Bloemendaal om het 'strand gevoel' te ervaren! Dit kleine knusse stadsstrandje grenst aan het spoor (naast de gevangenis) en is op loopafstand te bereiken vanaf Haarlem CS en het centrum. De sfeer bij de Oerkap is superrelaxt en leuk voor alle leeftijden. Overdag kunnen kinderen lekker spelen in het zand, terwijl ouders heerlijk ontspannen met een lekker drankje.

Theehuis De Haarlemmerhout

In De Haarlemmerhout staat dit schattige pannenkoekenhuisje. Het is hier knus en nostalgisch. Buiten is een lekker terras onder de bomen. Voor de kinderen zijn hier natuurlijk pannenkoeken, maar er staat veel meer op de kaart. Jong en oud komt aan zijn trekken. Er zijn kinderstoelen, tekeningen en kleurpotloden aanwezig. Leuk om te combineren met een bezoek aan de kinderboerderij in de Hout!

Coffee-star Bibliotheek Haarlem

Ben je hoogzwanger en of heb je nog kleine rondlopende kinderen, dan is dit de place to be. Het enorme terras geeft heel veel ruimte, maar je hoeft niet bang te zijn dat je de hele tijd achter je kind aan moet rennen, want het terras ligt aan de binnentuin van de bibliotheek in Haarlem-Centrum.

Kindvriendelijke terrassen in  Overveen

Lekker relaxen na een fijne strandwandeling of het bouwen van een groot zandkasteel? Check dan dit lijstje met de leukste kindvriendelijke strandtenten. Zo kom je tussen al die regenachtige buien door tóch in een zomerse stemming.

Paviljoen Het Witte Huis

Na een wandeling door de duinen, zwemmen bij Het Wed of een dagje strand is dit een goede uitvalsbasis. Bij Paviljoen Het Witte Huis kun je uiteraard genieten van vele lekkere pannenkoeken en poffertjes, maar er staan ook andere dingen op de kaart. De inrichting met steigerhouten banken is ruim en licht. Kinderen kunnen hier naar hartelust spelen, rennen en springen in de achtertuin met een enorm springkussen. In het restaurant zelf staat een kast gevuld met spelletjes, kleurplaten en puzzels.

Sfeervol pannenkoekenhuis!

Kraantje Lek

Kraantje Lek is een bijzondere en historische plek in de duinen tussen Zandvoort en Haarlem. Aan de voet van een hoog duin (leuk voor kids om vanaf te rennen) bij een holle boom (leuk om in te verstoppen). Eeuwen geleden liepen de Zandvoortse vissersvrouwen het Visserspad met de visvangst van hun mannen, om deze te verkopen op de markt in Haarlem. Onderweg namen ze een pauze bij Kraantje Lek. Voor velen uit de regio ook een nostalgische plek waar zij vroeger als kind al kwamen. En ook nu het dit jaar binnen en buiten is opgeknapt blijft het een heerlijke plek. Een mooie natuurlijke speeltuin met uiteraard een kraan en een pomp, voor de ouders heerlijke banken in de zon of in de schaduw en nog steeds heerlijke pannenkoeken!

Het Duincafé bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen met natuurspeeltuin

Iets verderop ligt het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Bij het Duincafé zit sinds kort een mooie natuurspeeltuin. In de speeltuin tref je naast klimhutten en waterpompen ook twee houten wisenten (soort bizons) aan, geïnspireerd op de echte die in het park rondlopen.

Lekker struinen

Het restaurant voor kinderen in de omgeving Vogelenzang

Restaurant de Vogelensangh

Op een van de mooiste plekjes van de regio, aan de rand van de waterleidingduinen en middenin de bollenstreek, ligt de Vogelensangh. Gastvrijheid, lekker eten en slapen zijn de ingrediënten voor een gezellig verblijf. Mensen en kinderen blij maken , dat is waar het bij hun om draait. Of je nou komt voor een onbijt, lunch, borrel of diner, bij restaurant Vogelensangh ben je altijd welkom.

Kindvriendelijke strandtenten in Zandvoort

Lekker relaxen na een fijne strandwandeling of het bouwen van een groot zandkasteel? Check dan dit lijstje met de leukste kindvriendelijke strandtenten. Zo kom je tussen al die regenachtige buien door tóch in een zomerse stemming.

Tijn Akersloot

Van zwembroek tot winterjas', zoals ze het zelf zeggen. Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open, maar mooi weer maakt het vakantiegevoel compleet. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza's uit de houtoven.

Beach restaurant Thalassa

Dit is echt de hang-out plek voor Zandvoortse peuters en kleuters. En natuurlijk ook voor alle kinderen die een dagje naar Zandvoort komen of hier op vakantie zijn. Bij strandtenten Thalassa, Ahoi of het Take-away barretje kun je wat lekkers halen, terwijl de kids zich prima vermaken.