Het is weer (zo ongeveer) terrasjesweer! Maar waar ga je naartoe als je een kinderwagen voor je uit duwt? Op welk terras strijk je dan neer voor een welverdiend momentje rust? Wij weten precies waar je een fijn terras kunt vinden en waar je baby heerlijk in de wandelwagen kan blijven liggen. Plekken waar je makkelijk terecht kunt met zo’n onhandige kar en waar je je niet hoeft te schamen als je baby begint te brullen. Ook handig als je met iemand afspreekt en je hebt kinderen mee. Hier onze tips in de omgeving Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk en Beverwijk:

Terrassen in Beverwijk: ook leuk voor kinderen

Met de hele familie lunchen, avondeten of op het terras terwijl de kinderen zich in een speeltuin of kinderkamer vermaken? Waar dit allemaal kan in Beverwijk vertellen wij je hier:

Brasserie Grand-Café De Smaeckkamer

Brasserie De Smaeckkamer in Beverwijk is opgezet vanuit de gedachte dat het er leuk moet zijn voor groot en klein. Dus hebben ze niet alleen plek om te eten, maar ook om te spelen met een geweldige Kinderkamer! De kids kunnen niet alleen binnen spelen, maar ook buiten! Daar is een heerlijke natuurspeeltuin van 300 m2, waar ze fijn kunnen spelen met water, lekker schommelen of glijden van de glijbaan... klimmen op het stoere fort of spelen in het zand... wat een feestje voor de kids om te gaan eten bij De Smaeckkamer!

Fantastische menukaart!

Terrassen met kinderspeeltuin in  de omgeving Bloemendaal

De mooie dagen staan weer voor de deur. Geniet van heerlijk buiten eten op het terras van één van deze kindvriendelijke restaurants in Bloemendaal:

Klimmen en klauteren in een hele gave speeltuin bij restaurant Gestrand

In het Eat & Play gedeelte heeft Camping de Lakens een hele gave speeltuin bij restaurant Gestrand.
Samen spelen met water, klimmen in de uitkijktoren of tokkelen van de kabelbaan. Vanaf restaurant Gestrand kun jij jouw kinderen zien spelen onder het genot van een hapje of drankje. De speeltuin is voor iedereen die van gezelligheid houden. Dus niet alleen voor camping gasten!

Met voetjes in het zand

Trampolinepark Bloemendaal aan Zee

Dit oldskool speelparadijs begon vijftig jaar geleden met een paar trampolines en een rekstok. Inmiddels staan er meerdere trampolines, gelijke leggers, ringen en een rekstok. Groot, klein, jong, oud, professioneel, amateur, iedereen mag hier de trampoline op en springen tot zonsondergang!

Kindvriendelijke lunch plekken in en om Haarlem

In Haarlem zijn zoveel leuke plekken voor lunch en diner die kindvriendelijk zijn. Het liefst ploffen wij elke dag neer op een zonnig terras voor een smakelijk gerecht of zoeken een fijn restaurant op voor diner. Maar waar zijn de pareltjes van Haarlem, waar kinderen ook welkom zijn? Die zoeken we voor je op:

Kweekcafe bij de Kweektuin

Net in het Noorden van Haarlem, bij de Kweektuin, zit het Kweekcafe. Een heerlijke plek om even bij te komen. Er is een grote kas waarin kinderen alle kanten op kunnen. De grote speelhoek en genoeg tafels eromheen is ideaal. Op de kaart lunch, koffie en meer. Ook goede boterhammen en drinkbekers met sap voor kinderen. In de winter kan het er wel een beetje koud zijn, maar er is ook een kleiner verwarmd gedeelte. Buiten is de kinderboerderij, een Natuurspeeltuin en het park om lekker in buiten te spelen.

Hotspot in Haarlem: Stadstrand de Oerkap

Genieten van mooie zomerse dagen en je wilt niet de hele dag binnen zitten. Neem je emmertje en schepje mee en ga heerlijk naar Stadsstrand de Oerkap in Haarlem! Je hoeft niet ver te fietsen naar Zandvoort of Bloemendaal om het 'strand gevoel' te ervaren! Dit kleine knusse stadsstrandje grenst aan het spoor (naast de gevangenis) en is op loopafstand te bereiken vanaf Haarlem CS en het centrum. De sfeer bij de Oerkap is superrelaxt en leuk voor alle leeftijden. Overdag kunnen kinderen lekker spelen in het zand, terwijl ouders heerlijk ontspannen met een lekker drankje.

Meneer Frans


Een onverwachte parel, midden in Haarlem. Neem de ingang aan het Klein Heiligland, dan hoef je niet te hannesen met drempels. Als je wurm slaapt, kun jij mooi even een blik werpen in de grote winkel Van Duivenboden, die onder andere spullen van Hay verkoopt. Het terras is prachtig, de broodjes zijn rijk belegd en je wandelt zo het centrum in.

Meer info ►

Theehuis De Haarlemmerhout

In De Haarlemmerhout staat dit schattige pannenkoekenhuisje. Het is hier knus en nostalgisch. Buiten is een lekker terras onder de bomen. Voor de kinderen zijn hier natuurlijk pannenkoeken, maar er staat veel meer op de kaart. Jong en oud komt aan zijn trekken. Er zijn kinderstoelen, tekeningen en kleurpotloden aanwezig. Leuk om te combineren met een bezoek aan de kinderboerderij in de Hout!

Heerlijke plek voor een pauze

Coffee-star Bibliotheek Haarlem

Ben je hoogzwanger en of heb je nog kleine rondlopende kinderen, dan is dit de place to be. Het enorme terras geeft heel veel ruimte, maar je hoeft niet bang te zijn dat je de hele tijd achter je kind aan moet rennen, want het terras ligt aan de binnentuin van de bibliotheek in Haarlem-Centrum.

In Haarlem-Centrum

Het Veerkwartier

Bij deze plek aan de Veerplas kunnen kinderen echt los. Vrij spelen wordt gestimuleerd in deze omgeving, ideaal voor iets oudere kinderen die zichzelf kunnen vermaken. Achter het Veerkwartier is het natuurspeeleiland waar kinderen kunnen klauteren bouwen en rennen. Ook hier zijn regelmatig leuke kinderactiviteiten, dus check vooral de agenda. Er zijn spelletjes en kleurpotloden aanwezig. Parkeren is hier gratis.

Rustig plekje

Kindvriendelijke terrassen in  Overveen

Lekker relaxen na een fijne strandwandeling of het bouwen van een groot zandkasteel? Check dan dit lijstje met de leukste kindvriendelijke strandtenten. Zo kom je tussen al die regenachtige buien door tóch in een zomerse stemming.

De Hemelse Pannenkoek

Na een wandeling door de duinen, zwemmen bij Het Wed of een dagje strand is dit een goede uitvalsbasis. Bij De Hemelse Pannenkoek kun je uiteraard genieten van vele lekkere pannenkoeken en poffertjes, maar er staan ook andere dingen op de kaart. De inrichting met steigerhouten banken is ruim en licht. Kinderen kunnen bij De Hemelse Pannenkoek naar hartelust spelen, rennen en springen in de achtertuin met een enorm springkussen. Liever een balletje slaan? Dat kan op de midgetgolfbaan! In het restaurant zelf staat een kast gevuld met spelletjes, kleurplaten en puzzels.

Sfeervol pannenkoekenhuis!

Kraantje Lek

Kraantje Lek is een bijzondere en historische plek in de duinen tussen Zandvoort en Haarlem. Aan de voet van een hoog duin (leuk voor kids om vanaf te rennen) bij een holle boom (leuk om in te verstoppen). Eeuwen geleden liepen de Zandvoortse vissersvrouwen het Visserspad met de visvangst van hun mannen, om deze te verkopen op de markt in Haarlem. Onderweg namen ze een pauze bij Kraantje Lek. Voor velen uit de regio ook een nostalgische plek waar zij vroeger als kind al kwamen. En ook nu het dit jaar binnen en buiten is opgeknapt blijft het een heerlijke plek. Een mooie natuurlijke speeltuin met uiteraard een kraan en een pomp, voor de ouders heerlijke banken in de zon of in de schaduw en nog steeds heerlijke pannenkoeken!

Lekker ontspannen!

Het Duincafé bij bezoekerscentrum De Kennemerduinen met natuurspeeltuin

Iets verderop ligt het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Bij het Duincafé zit sinds kort een mooie natuurspeeltuin. In de speeltuin tref je naast klimhutten en waterpompen ook twee houten wisenten (soort bizons) aan, geïnspireerd op de echte die in het park rondlopen.

Lekker struinen

Het restaurant voor kinderen in de omgeving Vogelenzang

Restaurant de Vogelensangh

Op een van de mooiste plekjes van de regio, aan de rand van de waterleidingduinen en middenin de bollenstreek, ligt de Vogelensangh. Gastvrijheid, lekker eten en slapen zijn de ingrediënten voor een gezellig verblijf. Mensen en kinderen blij maken , dat is waar het bij hun om draait. Of je nou komt voor een onbijt, lunch, borrel of diner, bij restaurant Vogelensangh ben je altijd welkom.

Aanrader!

Kindvriendelijke strandtenten in  Zandvoort

Lekker relaxen na een fijne strandwandeling of het bouwen van een groot zandkasteel? Check dan dit lijstje met de leukste kindvriendelijke strandtenten. Zo kom je tussen al die regenachtige buien door tóch in een zomerse stemming.

Tijn Akersloot

Van zwembroek tot winterjas', zoals ze het zelf zeggen. Tijn Akersloot in Zandvoort is het hele jaar open, maar mooi weer maakt het vakantiegevoel compleet. Het paviljoen is prachtig, je kunt er surfen of andere watersporten beoefenen en in het restaurant eet je pizza's uit de houtoven.

Met surf en sport!

Beach restaurant Thalassa

Dit is echt de hang-out plek voor Zandvoortse peuters en kleuters. En natuurlijk ook voor alle kinderen die een dagje naar Zandvoort komen of hier op vakantie zijn. Bij strandtenten Thalassa, Ahoi of het Take-away barretje kun je wat lekkers halen, terwijl de kids zich prima vermaken.

Check out!