Museumcafé Thuys is heel kindvriendelijk!
Schotersingel 2, 2021 GE Haarlem

Het Dolhuys in Haarlem is een museum over de geest. Interessant en zeer geschikt voor kinderen, nu ze een kinderroute hebben en een kindertentoonstelling en het museumcafé ‘Thuys’ is heel kindvriendelijk! In Thuys kunt je heerlijk lunchen en borrelen. En in de zomer op één van de aantrekkelijkste terrassen in Haarlem-Noord hangen. 

Thuys is een heerlijk licht cafe en modern ingericht. Er is een hele mooie speelhoek met genoeg speelgoed en boekjes voor iedereen. En ook de menu kaart is gericht op kinderen. Wat fijn, je kan gewoon een appel in partjes bestellen. 

Smullen in het museumcafé

In museumcafé Thuys in Haarlem ben je van harte welkom voor een goede kop koffie, Thuysgemaakte lunch of zoete verwennerijen. Ook hebben ze heerlijke bruchboxen samengesteld. Waar wacht je nog op? Kom gezellig langs!

Ze zijn altijd op zoek naar creatieve manieren om verbonden te blijven met publiek. En na anderhalf jaar te zijn gesloten vanwege een grootschalige verbouwing stond ook museumcafé Thuys te popelen om weer open te gaan. Nadat de lockdown roet in het eten had gegooid, zijn ze inmiddels eindelijk weer open!

Leuk uitje voor kinderen in Haarlem

Wil je er een uitje van maken, vraag dan naar de speluitleen en speel een potje cricket of badminton in de groene omgeving van de Bolwerken of prikkel je geest met de quote-tentoonstelling op de ramen van de kapel.

Ze zijn momenteel geopend van woensdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00. Je kunt weer lekker binnen zitten en bij mooi weer kan je op het terras aanschuiven. Tot snel!

Thuys, inspired by Ron Blaauw

Het museumcafé is gevestigd in het oudste deel van het gebouw, de kapel. Met het terugbrengen van de kapel in originele staat heeft het café een ware metamorfose ondergaan. Onder het hoge houten plafond, met deels originele balken en de lichte inrichting is het een heerlijke plek om na te praten over de veelzijdigheid van de geest. In de zomermaanden is het op ons terras heerlijk vertoeven, een verborgen pareltje in de stad waar je volledig onthaast van de alledaagse drukte.

Je bent van harte welkom voor een goede kop koffie, Thuysgemaakte lunch of een borrel met lekkere hapjes. Wij werken bij Thuys zoveel mogelijk met biologische, duurzame streekproducten en lokale leveranciers die zich verbinden aan re-integratieprojecten.

Om ook in het café aan te sluiten bij hun missie is een samenwerking aangegaan met het Ron Blaauw College van chef-kok Ron Blaauw. Samen met zijn team wordt het museumcafé uitgebouwd tot een sociale onderneming waar reïntegratie plekken worden gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast werken ze met een team van vrijwilligers. Dit maakt Thuys tot zoveel meer dan een sfeervol café, het is een bijzondere ontmoetingsplek waar iedereen welkom is! En met jouw bestelling steun je deze mooie missie.

  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor