Coole erop uit tips voor ouders en kids in de meivakantie

Leuke activiteiten en kampen tijdens de meivakantie 2023 in en om Haarlem!!

De meivakantie in 2023 is weer begonnen! Een vakantie die voor sommige kinderen een week duurt en voor anderen maar liefst twee weken, met hopelijk een heerlijk zonnetje in de lucht. Vanwege corona heeft de regering afgeraden om komende meivakantie met vakantie naar het buitenland te gaan. Er worden nu hele leuke kampen en activiteiten georganiseerd voor kinderen in de meivakantie. Ze hoeven zich dus niet te vervelen, want wij hebben de tips voor jullie verzameld, dus geef je maar gauw op!

Wanneer begint de meivakantie in 2023?

Voor de meivakantie 2023 is jouw school gesloten in de onderstaande periode. Scholen kunnen de meivakantie met een week uitbreiden. Controleer daarom ook de schoolgids van jouw school.

Meivakantie in het basisonderwijs

 • regio Noord: 29 april t/m 7 mei 2023
 • regio Midden: 29 april t/m 7 mei 2023
 • regio Zuid: 29 april t/m 7 mei 2023

------

Ga direct naar:

---

Theatervoorstellingen voor het hele gezin in de meivakantie!

De meivakantie is een fijne vakantie om eropuit te trekken met elkaar. Wij houden zelf erg van de prachtige voorjaarskleuren die we buiten overal zien. En er is weer zoveel leuks te doen dit jaar! Zo zijn er in deze schoolvakantie speciale kinderactiviteiten georganiseerd in veel musea, theaters in de omgeving Haarlem.

Leuke kindervoorstellingen in de Schuur!

Grappige voorstellingen voor het hele gezin in Kennemer Theater in Beverwijk

Familie meezing kerstconcert in Philharmonie in Haarlem

---


Leuke binnenactiviteiten en indoor uitjes in de meivakantie

Het weer kan nog weleens tegenzitten in de meivakantie, en om je huis nou om te toveren tot een indoor speeltuin, daar worden de meeste ouders niet gelukkig van. Het wordt tijd dat we weer los mogen gaan en lekker alle energie eruit kunnen gooien, want er zijn hele leuke activiteiten en uitjes; wij hebben er een paar voor jullie opgezocht:


Leuke kindervoorstellingen in de Schuur in Haarlem

Alle leuke theatervoorstellingen voor kinderen vind je in de agenda van De Schuur in Haarlem. Wat hebben ze toch mooi theatervoorstellingen, Kinderfilms, dansvoorstellingen en nog veel meer:

 • Op zondag 24 april om 15:00 staat de voorstelling Ik ben er even niet (8+) op de agenda. De voorstelling gaat over de druk die jonge mensen kunnen voelen om te moeten voldoen, om steeds mooier, sterker en beter te zijn dan ze zich voelen. In een bonte mix van fysiek theater, dans en muziek brengt regisseur Moniek Merkx een ode aan de dromers en outsiders. ► klik hier voor meer info!
 • Op zondag 1 mei om 15:00 staat de voorstelling Anders is een hele normale Zweedse voornaam (6+) op de agenda. Alles proberen ze omgekeerd of anders te doen, met als gevolg grappige taferelen en vreemde beelden, zelfbedachte uitvindingen en slapstick-ongelukken. Ze ontdekken leukere manieren om de dingen te doen maar komen er gaandeweg ook achter dat het soms best handig is om je te houden aan wat we nou eenmaal hebben afgesproken. ► klik hier voor meer info!

 • Op maandag 2 mei om 11:30 en 15:00 staat de voorstelling BullyBully (3+) op de agenda. Wat hebben een peuter en een gemiddelde wereldleider met elkaar gemeen? Zou die president soms ook een driftbui krijgen in het gangpad van de supermarkt? Of gillen totdat hij krijgt wat hij wil? Laat een dreumes speechen en een volwassen man in pak onzin brabbelen. ► klik hier voor meer info!
 • Op dinsdag 3 mei om 15:00 staat de voorstelling Metamorfosen (8+) op de agenda. In De Metamorfosen, een eeuwenoud verhaal van Ovidius, rollen goden en mensen over elkaar heen. Ze vechten en zoenen, pesten en gluren. Er vloeit bloed, er vloeien tranen. Maar wat heeft dat met ons te maken? ► klik hier voor meer info!
 • Op vrijdag 6 mei om 19:30 staat de voorstelling De brieven van Mia (9+) op de agenda. Op een dag vindt de elfjarige Syrische Laila een stapel oude brieven op de zolder van de 91-jarige Joodse Isa Cohen. Voor ze het weten zitten Laila en meneer Cohen middenin een spannende speurtocht naar het lot van Mia, de briefschrijfster. ► klik hier voor meer info!
 • Op zondag 8 mei om 15:00 staat de voorstelling Supernormaal (5+) op de agenda. Wat is normaal? Is de juf die begint te dansen tijdens de les normaal? Of de stoere vader die bij elk liedje tranen met tuiten huilt? En is het eigenlijk bij jou thuis normaal? Naar het poëzie prentenboek van Ted van Lieshout. ► klik hier voor meer info!

LEGO vakantie dagen bij Young Engineers Haarlem 

Young Engineers vakantiedagen draaien om de wereld van wetenschap en bouwkunde. Naast het bouwen van dieren, auto’s, pretpark attracties en andere geweldige modellen met LEGO® stenen, gaan we ook spelletjes doen, buiten spelen voor wat frisse lucht en vooral veel plezier maken. Net als de rest van de activiteiten van Young Engineers, brengen ook onze LEGO dagen zowel plezier als kennis.


Hutten bouwen bij Palènpa Park

Hutten bouwen, wie vindt dat niet prachtig. Maar hoe bouw je nu een hut die stevig en stabiel is?  In Palènpa Park in Nieuw-Vennep kun je fantastische hutten bouwen. Je krijgt je eigen bouwkavel met voldoende ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om drie hutten en een toren te bouwen. Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Vier hier je verjaardagsfeestje of beleef een bijzonder dagje uit met je gezin! Ook voor schoolreisjes, klassenuitjes en BSO-uitstapjes biedt Palènpa Park gegarandeerd buitenspeelplezier ► klik hier voor meer info!


Kidsdagen bij Snowworld

De SnowWorld KidsDag betekent heel de dag sneeuw en FUN voor kinderen van 5 t/m 12 jaar! De Fundagen zijn volledig verzorgde dagen vol sport, spel & plezier. De KidsDag staat geheel in het teken van (winter)sport, spel en plezier! ►Geef je hier op voor de hele week plezier!


Voorstelling: Annie (6+) exclusief in DeLaMar in Amsterdam

Deze wereldberoemde musical, bekend van hits als Tomorrow en It’s a hard knock life, inspireerde generaties kinderen en volwassenen. En nu is Annie voor 3,5 week weer even terug, exclusief in DeLaMar! Beleef het levensverhaal van deze roodharige heldin als stoer meisje van nu, dat opgroeit in het weeshuis van de gemene Miss Hannigan (Lucretia van der Vloot). Samen met de andere weeskinderen komt Annie in opstand tegen Miss Hannigan en probeert ze haar echte ouders terug te vinden. Maar wanneer miljardair Oliver Warbucks (Tjebbo Gerritsma) Annie besluit te helpen in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending…

 

Naar het museum met kinderen in de meivakantie

Veel van deze kindermusea hebben speciaal voor kinderen een museum speurtocht, een speciale tentoonstelling, een rondleiding voor kinderen of een familierondleiding, een kinderatelier waar ze zelf aan de slag kunnen en leuke workshops kunnen volgen. Zo is een museum héél erg leuk voor peuters, kleuters, jonge kinderen en oudere kinderen! In de voorjaarsvakantie hebben deze musea zeker een leuk programma:

Lekker vrijzwemmen bij Zwembad Sportcentrum De Waterkanten in Lisse

Extra vrijzwemmen in de meivakantie van 24 april tot en met 8 mei. Behalve op Koningsdag, 27 april, dan is het zwembad gesloten. Het zwembad is op doordeweekse dagen van 12.00 - 15.00 uur geopend (vanaf 13.00 uur het wedstrijdbad). Ook ligt de 12-meter lange stormbaan op dinsdag en vrijdag vanaf 13.30 uur in het wedstrijdbad.

De opblaasbare attractie met allerlei hindernissen en obstakels maakt het tot een uitdaging om aan de overkant te komen. Kom jij snel en zonder in het water te vallen aan de overkant?


Bloemencorso in Haarlem en Heemstede

Zodra de tulpenvelden in bloei staan is het tijd voor hét voorjaarsfeest in Nederland: ‘Het Bloemencorso van de Bollenstreek‘. Elk jaar is dit Bloemencorso het hoogtepunt van de lente in Nederland. In 2022 gaat het 75ste Bloemencorso rijden op zaterdag 23 april. Dan rijdt het Bloemencorso Bollenstreek van Noordwijk naar Haarlem. Meer dan een miljoen mensen genieten van de jaarlijkse parade langs de kant of op een van de officiële bloemencorso tribunes.


Speurtocht spel in Haarlem

Een speurtocht is super leuk om samen te doen met de kinderen. Lekker met je gezin dwalen door een stad, op zoek naar aanwijzingen. Want wie speurt ontdekt meer! Heel Holland Speurt heeft heel veel soorten speurtochten, waarvan er een aantal speciaal geschikt zijn voor gezinnen:

 • Detectivespel familie (8+)
 • Stadsspeurtocht (10+)

Nu bestellen met korting!


Theater 2+: Brandweerman Sam: De Verloren Piratenschat in Kennemer Theater

Van redden krijgt Brandweerman Sam nooit genoeg, dus komt het populaire kinderidool weer met een spiksplinternieuw vlammend verhaal naar het theater. Met zijn trouwe brandweerwagen Jupiter, brandweerjeep Venus, reddingsboot Neptunes en al zijn vrienden beleeft Sam ook ditmaal een spannend avontuur.Na afloop van de voorstelling komen de acteurs naar de foyer voor een meet & greet.


Uitvinden bij Uitvindersclub van Talentcentrum Volta in Haarlem

De Uitvindersclub is een soort wetenschap- en techniek- en creaclub speciaal voor kinderen. Ze komen spelenderwijs in contact met wetenschap, techniek of knutselen en leren tegelijkertijd werken met materialen en gereedschappen. Kinderen kiezen altijd zelf hun project en gaan het dan zelf maken. Dit doen ze in een overzichtelijke werkplaats met heel veel verschillende materialen en gereedschappen.  Je kunt 1x meedoen of meerdere keren... wat jij wilt! ► klik hier voor meer info!


Waar en wanneer is er Kermis in de omgeving Haarlem

Het duurde eventjes, maar vanaf dinsdag 12 april tot en met zondag 1 mei kan jong en oud weer zwieren en zwaaien op de kermis! De Grote Markt en Zaanenlaan staan dan weer vol met kleurrijke attracties en kraampjes met lekkernijen. Wij vertellen alles wat je moet weten over de Haarlemse kermis 2022.


Koningsdag

Na twee karige Koningsdagen is het eindelijk weer tijd voor een écht feest. Maar nu dient de volgende belangrijke vraag zich aan: wat voor weer wordt het op 27 april? Volgens de eerste voorspellingen van Weeronline komt de temperatuur waarschijnlijk rond 15 graden uit. 

Bekijk hier het overzicht van alle activiteiten in de omgeving Haarlem, Haarlemmermeer, Beverwijk en de Bollenstreek


Kabouters in de omgeving

Misschien ben je ze al stiekem een paar tegen gekomen, maar wist je al dat er op verschillende plekken in en om Haarlem kabouters en kaboutersporen te zien zijn? Soms zie je alleen een kabouterdeurtje. Soms zie je ineens een groepje kabouters of zelfs een heel dorp vol. Wij van Go-Kids zijn dol op deze kleine wezentjes. Daarom zijn wij maar eens voor jullie op onderzoek uitgegaan. Want waar zitten nu al die kabouterplekken en kabouterpaden in de buurt?

Vind hier de kabouters!


Skeeleren in het recreatiegebied Spaarnwoude 

In recreatiegebied Buitenhuizen is een speciale skeelerroute uitgestippeld. Volg de blauwe stippen die op het wegdek zijn geverfd. Een prettige afsluiting van de blauwe skateroute is Informatieboerderij Zorgvrij, waar je nog heerlijk kan spelen en de geiten kan aaien. Ook is het pannenkoekenrestaurant open voor een heerlijk ijsje of kopje koffie.

Check hier de route!


 

Log In