Wel of niet erop uit?

De strengere maatregelen waren wel verwacht, maar ook wij hebben in spanning naar de persconferentie van 13 oktober gekeken. We hebben nu te maken met een halve lockdown en dat betekent dat het 'normale' leven weer wat beperkt wordt. Deze keer niet het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te blijven en de scholen blijven gelukkig nog gewoon open, maar toch wordt het nog maar beperkt mogelijk om er op uit te gaan. Maar moet je er nu wel of niet gebruik van maken? Wij hebben er ook flink over nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat we de lokale ondernemers die wel open mogen blijven, willen blijven steunen.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar verandert er niet zo veel, ze kunnen nog steeds naar school en sporten, maar dan zonder wedstrijden. Ook veel uitjes zijn voor kids nog toegankelijk. Denk aan de kinderboerderijen, binnenspeeltuinen, zwembaden, trampoline parken, bioscopen en theaters. De theaters zijn wel meer beperkt omdat ze nu nog maar 30 personen per zaal mogen toelaten. Hierdoor is het voor veel voorstellingen niet meer rendabel meer en de kans is groot dat er weer voorstellingen geannuleerd zullen worden. Heel vervelend voor jou als bezoeker, maar het moet nog wel uit kunnen voor een theater. Dat geldt ook voor een indoor speelparadijs. Bij hen geldt ook de regel van maximaal 30 personen, maar nu is daar de sluiting van de horeca nog bij gekomen. Voor een aantal bedrijven is het hierdoor niet meer mogelijk om open te blijven. Wij proberen je zoveel mogelijk op de hoogte te houden van wat wel en niet mogelijk is in jouw omgeving. 

Go-Kids steunt de ondernemers in de recreatiebranche

Als Go-Kids voorzien we (groot)ouders van leuke tips en ideeën voor kinderactiviteiten en om er op uit te gaan, maar we staan natuurlijk ook klaar voor ondernemers in de recreatiebranche en dat blijven we ook doen waar dat mogelijk is.  We blijven je dus voorzien van leuke tips en uitjes, maar we verzoeken je wel om alerter te zijn en vooraf te checken of er voor jouw uitje nieuwe maatregelen zijn en of het bedrijf nog volledig geopend is en wat de bezoekersaantallen zijn. Uiteraard reserveer je vooraf online en houd je je aan de algemene, maar ook bedrijfsspecifieke maatregelen. We willen natuurlijk allemaal dat alle bedrijven die ons plezier laten beleven zolang mogelijk 'normaal' open kunnen blijven. 

Wij gaan ons best doen om jullie op de hoogte te houden en te voorzien van tips over hoe je op verantwoorde wijze met je kinderen iets kunt ondernemen. En de lokale ondernemers hebben ons juist nu hard nodig. Van afhaal mogelijkheden tot verantwoord iets leuks doen met je kind, er is voor deze doelgroep nog veel mogelijk. 

De grootste verandering is natuurlijk de sluiting van de horeca en dan hebben we het niet alleen over de restaurants, maar ook de horeca van bijvoorbeeld een indoor speelparadijs of het museum. Deze zijn vanaf 15 oktober allemaal voor 4 weken gesloten. Het is ook nog mogelijk om naar de zogenaamde doorstroomlocaties te gaan. Denk hierbij aan de musea, attractie- en themaparken en dierentuinen. Voor deze bedrijven is er nu niks veranderd, behalve dan dat de horeca nu gesloten is! Vaak bieden ze eten en drinken to go aan, via een afhaalloket.

Leuke uitjes voor het laatste weekend van de herfstvakantie:

Sybrandy's Speelpark is dit weekend (zaterdag 17 en zondag 18 oktober) voor het laatst open in 2020, anders moeten je wachten tot het Paasweekend van 2021. De buren van De Hege Gerzen zijn dit weekend ook voor het laatst open, uiteraard alleen voor afhaal van koffie, ijs, patat en snacks via het loket, het terras is geslote. Verkeers- en attractiepark Duinen Zathe blijft tot 1 november, in de weekenden, open. Je kunt ook nog op Sanjes Safari in Veenwouden, dit speel- en dierenpark blijft

Kinderboerderij de Naturij is ook open! Kaartverkoop aan de kassa is niet meer mogelijk, alle bezoekers moeten online reserveren én je reserveert daarnaast ook nog een tijdslot voor de speelhal, als je daar gebruik van wilt maken!

De Monkeytown vestigingen in Franeker en Leeuwarden zijn gesloten, het indoor speelparadijs in Wolvega is wel open onder bepaalde voorwaarden. De overdekte binnen speeltuinen Ballorig Drachten en Heerenveen zijn ook open! De vestiging van Ballorig in Sneek is gesloten en ook het Speelbos in Joure heeft helaas haar deuren gesloten.

Bovenstaande uitjes zijn een aantal voorbeelden; er is in Friesland natuurlijk nog veel meer leuks te doen met de kinderen! Zoek gerust verder via de handige overzichten op de website: go-kids.nl/friesland/erop-uit Op dit moment proberen wij bij iedere locatie te vermelden of, en onder welke voorwaarden het bedrijf open is, hier wordt dus nog hard aan verder gewerkt! Staat er nog niet vermeld over die nieuwe corona maatregelen klik dan door naar de website of Facebookpagina van het bedrijf!

Uiteraard gelden overal de regels; houd de 1,5 meter afstand én blijf thuis bij klachten! 

Lees ook: