Ineens niet meer naar school hoeven, niet bij opa en oma op bezoek, de sport is afgelast en als mama boodschappen gaat doen, mag er niemand meer mee. Daar is de juf op de computer! Ze legt het uit,  maar toch is het anders. Moet je ineens papa vragen hoe die breuken vermenigvuldigd moeten worden! Een verjaardag die niet groots gevierd mag worden; en de favoriete speeltuin is gesloten. En oh, wat misten ze hun vriendjes en vriendinnetjes. 

Kinderen hebben een hoop te verwerken gekregen sinds de uitbraak van het coronavirus. Een deel van de maatregelen is versoepeld, maar 'normaal' is het dagelijks leven nog niet te noemen.

Ook al mogen ze nu weer naar school en sporten, het is goed om eens echt even stil te staan bij de afgelopen periode. Wat vonden ze er nou eigenlijk van? Hoe hebben zij het ervaren? Om op een speelse manier met de kinderen in gesprek te gaan hierover, hebben we een gratis spel voor jullie. Een gratis download van Go-Kids De Corona-Memories. Deze kun je uitprinten, uitknippen en samen met de kinderen spelen.  

Corona-Memories

Vind dezelfde kaartjes en vind er wat van. 

Het Corona-Memories spel wordt gespeeld naar het idee van het ouderwetse Memory, maar dan met diepgang. Door de vragen die zijn toegevoegd aan de kaartjes, is het spel te spelen voor kinderen van ongeveer 6 t/m 12 jaar en hun ouders of verzorgers. Degene die een setje vindt, mag de vraag stellen aan een ander aan tafel. De vragen variëren van "Welk klasgenootje heb jij het ergst gemist" tot "Hoe vond jij de sfeer in huis?". Misschien is het spannend om sommige vragen aan elkaar te stellen, maar juist daarom is het ook fijn om precies die zaken te bespreken. Heb je een Kanskaart in je bezit? Dan kun je een vraag skippen. 

We wensen jullie veel goede gesprekken, nieuwe inzichten en vooral veel plezier! 

Download hier het gratis spel

 

Tip: Speel dit spel als je er echt even de tijd voor kunt nemen. Het leukste is om dit met je hele gezin te spelen. Speel je liever een kort / snel spelletje; haal er dan voordat je begint een paar setjes uit.