Oh, denneboom
Oh, denneboom
Wat zijn je takken wonderschoon 
 

Niet alleen de kerstboom en de vele lampjes waarmee me ons huis omtoveren tot een waar Winter Wonder Paradijs zijn wonderschoon, ook onze agenda lijkt momenteel wel uit een sprookjesboek te komen. En dat komt door de vele kerstactiviteiten die op de planning staan. Er wordt dit jaar ontzettend veel georganiseerd voor kinderen en gezinnen om alvast in de kerststemming te komen. Wij hebben de leukste kerstuitjes met kinderen in regio Den Bosch en regio Nijmegen voor jullie verzameld. Je kunt ze hieronder, op volgorde van datum, vinden. Ontdek onze top 16 kerstuitjes met kinderen!

Lees verder na deze tips

Dit vind je misschien ook interessant

Kasteel Hernen
Meer weten

Kasteel Hernen

Dorpsstraat 40, Hernen

In de omgeving van Wijchen ligt Hernen. Een dorpje met een afwisselend en waterrijk buitengebied. Er ... bekijk

 
Kasteel Ammersoyen
Meer weten

Kasteel Ammersoyen

Kasteellaan 1, Ammerzoden

WAUW! Wat een indrukwekkend kasteel! Ammersoyen is 700 jaar oud, het kasteel heeft vier torens, een ... bekijk

 
Jumpsquare Veghel
Meer weten

Jumpsquare Veghel

Poort van Veghel 4994, Veghel

Op zoek naar een lekker actief uitje met de kinderen? Wat dacht je van… heerlijk jumpen in één van d... bekijk

 
Billybird Park Hemelrijk in Volkel
Meer weten

Billybird Park Hemelrijk in Volkel

Zeelandsedijk 334a, Volkel

Billybird Park Hemelrijk BillyBird Park Hemelrijk is een recreatiepark met een aantal buiten speelge... bekijk

 
Kasteel Heeswijk
Meer weten

Kasteel Heeswijk

Kasteel 4, Heeswijk-Dinther

Op ontdekkingstocht door Kasteel Heeswijk 1000 jaar geschiedenis, weet jij hoeveel dat is? Voor kind... bekijk

 
Alpacafarm Vorstenbosch
Meer weten

Alpacafarm Vorstenbosch

Leeghandseweg 12, Vorstenbosch

Genieten tussen de alpaca's met het hele gezin! Bij Alpacafarm Vorstenbosch kun je op een laagdrempe... bekijk

 
Bij Kato - Boerderij Beleving
Meer weten

Bij Kato - Boerderij Beleving

Houtsestraat 26, Sint-Oedenrode

Zijn jullie op zoek naar een leuk uitje met de kinderen? Kijk, speel en beleef op boerderij met de K... bekijk

 
Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek
Meer weten

Natuurcentrum en stadsboerderij De Elzenhoek

Anna van Schuurmanstraat 602, Oss

Op kinderboerderij De Elzenhoek is van alles te beleven voor jong en oud! Kinderen mogen ravotten in ... bekijk

 
Theater De Lievekamp
Meer weten

Theater De Lievekamp

Raadhuislaan 14, Oss

Hét theater voor Oss en regio, dat is theater De Lievekamp. Al ruim 50 jaar bouwen ze aan hun reputa... bekijk

 
Museumpark Orientalis
Meer weten

Museumpark Orientalis

Profetenlaan 2, Heilig Landstichting

In Museumpark Orientalis waan je je in een andere wereld. Je ontdekt de kleurrijke wereld van versch... bekijk

 

Ga er de komende weken op uit met je kind(eren) en kom helemaal in de kerstsfeer tijdens jullie bezoek aan een kerstmarkt, wintermarkt, lichtjesroute, kerststellenroute, Dickens Festijn, lampionoptocht, kerstshow, kerstcircus, santa run of een van de andere kerstactiviteiten die onze regio rijk is!

1. Alpaca Winter Wonderland in Vorstenbosch

10 november 2023 t/m 7 januari 2024

Alpacafarm Vorstenbosch is deze kerstvakantie volledig in kerstsferen! De alpaca’s staan er op hun best bij en je wordt omgeven door gezellige lichtjes. Tijdens deze gehele periode bieden ze hun heerlijke kerst high tea aan in de Alpacabar. In de Alpacalounge bij de alpaca’s kun je niet alleen zaterdag en zondag middag genieten van de pizza proeverij, maar tot en met 5 januari ook op de vrijdagavond. Kennis maken met de alpaca’s kan in deze periode ook uitstekend tijdens verschillende activiteiten zoals een Alpaca Wandeling of Meet & Greet. 

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, alpacafarm vorstenbosch, alpacaboerderij, winter wonderland

2. Kerststal in de Sint-Janskathedraal in 's Hertogenbosch

10 december 2023 t/m zondag 14 januari 2024

Ook dit jaar kun je weer genieten van de betoverende Kerststal in de Sint-Jan. Dompel jezelf onder in de warme sfeer van het kerstseizoen. Ontdek de magie van het kerstverhaal en deel de vreugde van deze prachtige traditie met jouw kinderen! 

kerststal, sint-jan, den bosch, kerstmis, kerstuitje, eropuit

3. Ontdek de "mooiste kerstboom van Gelderland" bij Kasteel Hernen

14 t/m 31 december 2023

Op 9 en 10 december hebben verschillende deelnemers een boom geadopteerd en versierd bij Kasteel Hernen met zelf meegebrachte decoraties en verlichting. Daarmee strijden zij om de titel "De mooiste kerstboom van Gelderland". Van 14 t/m 31 december 2023 (donderdag t/m zondag) kunnen bezoekers van kasteel Hernen genieten van alle creaties en een stem uitbrengen in drie categorieën. De prijsuitreiking  in het kasteel is op 28 december. De bomen blijven tot het eind van het jaar in het kasteel, daarna gaan ze terug in de grond.

kerstvakantie, kerst, kerstuitje, eropuit, gezinsuitje, kasteel hernen

4. Kerststal Bij Kato - Boerderijbeleving in Sint-Oedenrode

12 december tot/met 30 december 2023

Ook dit jaar kun je komen weer (zonde afspraak) de kerststal Bij Kato komen bewonderen. Er kan dit jaar ook een kleurplaat gemaakt worden waarop je zelf een mooie kerstwens kan zetten. Voor € 0,50 kan je een kaarsje aansteken bij de Kerststal. Wil je jullie bezoek nóg leuker maken? Bezoek Bij Kato dan tijdens een van de super leuke Kids dagen. Check de Bij Kato agenda voor een compleet overzicht!

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, bij kato kerststal

5. Kerstfeest bij kinderboerderij de Elzenhoek in Oss

15 december 2023

Geniet van de gezellige kerstsfeer op de boerderij met overal lichtjes, vuurkorven en sfeervolle kerstmuziek. Doe mee met het levende kerstverhaal, bak popcorn boven een vuurtje, rooster marshmallows, knutsel iets leuks voor kerst of maak ene ritje op de verlichte draaimolen. Natuurlijk zorgen ze ook voor allerlei warm lekkers om te eten en drinken!

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, kerstfeest op de elzenhoek, kinderboerderij, oss

6. Candlelight Shopping in Heusden

15 en 16 december 2023

Kom gezellig met hele gezin Kerstshoppen in vestingstad Heusden. Geniet tussen 15.00 en 22.00 uur van een heerlijke kerstsfeer. Ook dit jaar speelt er zich in het prachtige decor van Heusden Vesting iets moois af en dat het weer geweldig wordt, is zeker! Geniet dit jaar van nog meer kramen, foodtrucks, muziek en figuranten, alles geheel in kerstsfeer. Geniet van deze prachtige en bijzondere kerstmarkt!

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, Candlelight shopping heusden 

7. Feest van Licht bij Museumpark Heilig Land Stichting Orientalis

16 december 2023 t/m 7 januari 2024

Deze winter viert Museumpark Orientalis weer het prachtige Feest van Licht. Deze tijd is het museumpark echt een magische plek en staat het weer in de schijnwerpers – het perfecte decor voor een heel bijzondere (avond)wandeling. Bovendien kun je je onderweg veel activiteiten ontdekken die kerstmis in een nieuw perspectief zetten. Dit jaar presenteert Orientalis een vernieuwde lichtroute, aangevuld met theater, ambachtenmarkt, speurtochten en een meditatieve wandeling door het lichtlabyrint.

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, Feest van Licht bij Museumpark Orientalis

8. Lampionoptocht Docus de Das Avonturenpad in Schaijk

16 december 2023

Deze zaterdag kun je er met het hele gezin op uit en meelopen met de Lampionoptocht bij het Docus de Das Avonturenpad in Schaijk. Een super leuk avonduitje om helemaal in de kerstsfeer te komen.

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje,Lampionoptocht  Docus de Das Avonturenpad, Schaijk

9. Dickensfestijn Drunen

17 december 2023

Een knisperend vuur, sfeervol licht van oude straatlantaarns, de geur van glühwein, geroosterde kastanjes en het gezang van kerstliedjes. Geniet van het sfeervolle Dickensfestijn Drunen. Gedurende deze dag verandert het straatbeeld van Drunen in een levend negentiende eeuws tafereel. De Engelse stad van Charles Dickens herleeft in volle glorie. 

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, dickens festijn drunen

10. Kerstcircus Nijmegen

22 december 2023 t/m 7 januari 2024 

Deze kerstvakantie keert het Kerstcircus van de Familie Freiwald voor de 12e editie terug naar Nijmegen met het nieuwe programma: De Kerstdroom! Reis met het circus mee naar een droomwereld vol artiesten, dieren en sensaties. Betreed een betoverende wereld en laat je dromen uitkomen! Het mooist versierde kerstcircus van Nederland wacht op jou in Nijmegen met gloednieuwe, verwarmde tenten.

kerstuitje, eropuit kerst kinderen, uitje, gezinsuitje, kerstcircus, nijmegen

11. Meet&Greet met de Kerstman bij Jumsquare Veghel

22 december 2023

Kom jij op 22 december gezellig langs bij Jumpsquare Veghel om met de kerstman op de foto te gaan? Geniet van een super leuk actief uitje. Tussen 10:00 uur en 14:00 uur zal er een kerstman aanwezig zijn waar alle fanatieke jumpers mee op de foto mogen.

kerstuitje, uitje, eropuit, jumpsquare veghel

12. Kasteel Heeswijk in wintertijd

23 december 2023 t/m 7 januari 2024

In de lang vervlogen winters van oude kastelen, stonden de bewoners voor een uitdaging waar we ons vandaag de dag nauwelijks iets bij kunnen voorstellen: hoe om te gaan met de bittere kou. Deze kerstvakantie werpen ze bij Kasteel Heeswijk een blik op de fascinerende manieren waarop kasteelbewoners vroeger de winterse kou trotseerden. Jonge kasteelbezoekers mogen op zoektocht met een ijzig coole speurtocht: Drakie zoekt warmte! 

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, kasteel heeswijk in wintertijd

13. Kinderkerstweken bij BillyBird Park Hemelrijk in Volkel

23 december 2023 t/m 7 januari 2024

Kom genieten van jouw kerstvakantie in Winterland bij BillyBird Park Hemelrijk. Met o.a. een verwarmde tent, verhalenverteller, extra poppentheater voorstellingen, botsauto's en een knutselhoek krijg je echt een heerlijk winters gevoel. Natuurlijk kan iedereen ook gewoon lekker warm binnenspelen in Zeeroversland of de Ballenfabriek. En om het kerstgevoel helemaal compleet te maken hebben ze heerlijke horeca specials zoals Marshmallows, S’mores, crêpes en winterburgers. 

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, kasteel heeswijk in wintertijd

14. Kerstlichtjestocht Augustijnbos in Nijmegen

Op zaterdag 23 december komt het kerstverhaal tot leven in het Augustijnbos in Nijmegen. Met een tijdmachine ga je terug in de tijd naar het begin van onze jaartelling. Via een sfeervol verlicht pad met kaarsen en vuurkolven maak je een wandeling. Onderweg ontmoet je de wijzen, de herders en engelen.... en misschien ook een kindje in een kribbe.

kerstlichtjestocht, lichtjestocht, wandeling, kerst, uitje, eropuit, kinderen, nijmegen

15. De Titus & Fien Winterrevue 2 bij Theater De Lievekamp

26 december 2023 

Zet je schrap, want na het succes van de Titus & Fien Winterrevue in 2022, komen jouw groene vrienden nog één keer naar Theater De Lievekamp met een gloednieuwe show, de Titus & Fien Winterrevue De Finale. Natuurlijk zullen zij op het toneel verschijnen met de Oliebollenband, het Oliebollenballet en komen er naast gloednieuwe hilarische sketches ook oude hits voorbij. 

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, Titus & Fien Theater De Lievekamp

16. Lichtjesavonden bij Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden

27 december 2023 & 3 januari 2024

Ervaar de betoverende sfeer van Kasteel Ammersoyen tijdens de Lichtjesavonden, want dan wordt het kasteel verlicht door kaarsen en lampionnen. Een gezellig uitje voor het hele gezin!

Kerstmis, kerst, kinderactiviteit, eropuit, gezinsuitje, kerstsfeer, kerstuitje, kinderen, gezinsuitje, kasteel ammersoyen, lichtjesavonden

Deze top 16 is nog maar een kleine greep uit alle kerst uitjes. Check onze agenda en ontdek nog meer kerst tips voor jou en je gezin!

Zowel onze agenda als deze blog wordt regelmatig aangevuld met leuke tips. Ken jij of ben jij een leuke tip die niet mag ontbreken? Mail dan naar denbosch@go-kids.nl of nijmegen@go-kids.nl

 

Knuffelen met alpaca's tijdens de Kerstmarkt bij Alpacafarm Vorstenbosch

9 & 10 december 2023

Bezoek deze sfeervolle kerstmarkt op een alpacaboerderij. Alpacafarm Vorstenbosch organiseert op zaterdag 9 december en zondag 10 december voor de derde keer op rij een kerstmarkt op het luxe campingterrein. Daar vind je weer een nieuw aanbod met authentieke producten van lokale ondernemers. En naast een totaal aanbod van super zachte alpaca producten, vind je op de kerstmarkt ook diverse alpaca kerst artikelen. Je kunt zowel zaterdag als zondag genieten van live muziek. Ben je uitgekeken op de kerstmarkt, dan wachten 73 alpaca’s op een bezoekje van jou. Met een bekertje voer lok je ze naar het hek en kun je voelen hoe zacht ze zijn. De kerstmarkt is onderdeel van het Alpaca Winter Wonderland, waarbij Alpacafarm Vorstenbosch tot en met 7 januari geheel in kerstsferen te bezoeken is.

Dickens Festijn Druten

10 december 2023

Loop door de poorten en reis mee naar het oude Londen tijdens het Dickens Festijn in Druten. Op de markt staat een grote tent waar je gratis een knipkaart kunt halen en zo alle spelen die vroeger gespeeld werden zelf kunt doen. Zorg dat je om 11.00 uur klaar staat langs het parcours, want dan wordt de parade gehouden. Alle acteurs en iedereen die het leuk vindt om verkleed in Dickens stijl mee te lopen, wandelt onder begeleiding van doedelzakmuziek naar de ingang.

Log In