KOUD! Kasteel Heeswijk in wintertijd

Bezoek deze vakantie de winterexpo Koud! In de lang vervlogen winters van oude kastelen, stonden de bewoners voor een uitdaging waar we ons vandaag de dag nauwelijks iets bij kunnen voorstellen: hoe om te gaan met de bittere kou. IJsbloemen op de ramen, overwinteren in het stadshuis, wollen onderkleding en dikke gewaden, priksleeën op de bevroren slotgrachten … Een fascinerende blik op de manier waarop kasteelbewoners vroeger de winterse kou trotseerden.

Leuk voor jong en oud speurtocht Drakie zoekt warmte!

Geniet van de details en ontdek hoe onze voorouders hun huizen vulden met warmte en gezelligheid tijdens koude winters. Jonge kasteelbezoekers gaan op zoektocht met een ijzig coole speurtocht: Drakie zoekt warmte! Drakie is de weg kwijt in het kasteel en heeft het ijskoud. Het was koud en donker in het kasteel. Drakie ziet blauw van de kou. Op zijn zoektocht naar de warmste plek van het kasteel verandert Drakie langzaam van kleur …

speurtocht, kasteel heeswijk, kerstvakantie, uitje, gezinsuitje, eropuit

Kom luisteren naar de Verhalenketel – Drakie’s sauna

Ook de Verhalenketel is terug met een nieuw verhaal 'Drakie’s sauna' op donderdag 15 en zondag 18 februari. De kok van het kasteel krijgt bezoek van een marskramer. Die marskramer komt  een heel groot blauwgekleurd ei brengen. Hij legt het ei in een kistje bij de oven in de kasteelkeuken.

Het ei komt uit. Door dat rare beestje wordt het lekker warm in de keuken. Het personeel van het kasteel komt zich opwarmen en kennis maken met …. de uitvinder van de sauna.

verhalenverteller, kasteel heeswijk, uitje, eropuit, kerst

Deze winterexpositie is in samenwerking met de Meierijsche Museumboerderij Heeswijk-Dinther.

Meer info!

Wil jij voor elke schoolvakantie inspiratie in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in voor onze tips!