Vier Moederdag met het hele gezin!

Trippelende voetjes op de trap, gerommel in de keuken, verstopte cadeautjes, zenuwachtige kindjes….jaaa het is Moederdag!
Kinderen zijn er vaak al dagen druk mee. Op school of de opvang wordt in het grootste geheim gewerkt aan een cadeautje voor mama. De klas is verboden toegang voor moeders. En pas op dat je niet per ongeluk naar binnen loopt…dan krijg je een boete! Heerlijk die voorpret.

Verras je moeder op Moederdag.

Mama´s zijn snel tevreden. Niks is mooier dan de zelf geknutselde cadeaus en het zelfgemaakte ontbijt. Croissantjes, jus d'orange, kopje koffie/thee… genieten!
De dag maak je extra leuk door er lekker op uit te gaan. Geef een beleving cadeau aan je moeder of oma, want ook zij hebben Moederdag. In de regio zijn genoeg gezellige Moederdag brunches, high tea´s , en diners te vinden! Of ga er een dagje gezellig met het hele gezin op uit! 

Hieronder wat tips!

Geniet van een ontspannen moment bij Tof Kokie in het centrum van ´s Hertogenbosch! Als je (jonge) kinderen heb, hoef je je vanaf nu dus niet langer af te vragen wat de handigste of leukste plek is om heen te gaan met z’n allen, want Tof Koekie is helemaal op die behoeftes afgestemd. Terwijl je kleintje lekker op de kussens ligt of met het zachte speelgoed speelt, kan jij even rustig genieten van je cappuccino of latte met een vers stuk taart. Zijn je kinderen al iets groter? Dan kunnen ze zich uitleven in de speelhoek. Die ligt vol met boeken en puzzels. Ook kunnen je kinderen zelf een stuk papier van de tekenrol scheuren om een kunstwerk te maken. Kunnen je kinderen niet goed stilzitten? Geen probleem, bij Tof Koekie mogen ze gewoon lekker rondlopen. Of met krijtjes op de speciale krijtmuur tekenen!

Ben jij op zoek naar een restaurant waar je heerlijk kan eten en waar de kinderen lekker kunnen spelen? Kijk dan eens bij Bierbrouwerij Oijen. De naam doet vermoeden dat het een plek is voor alleen volwassenen, maar niets is minder waar. Met een grote air-trampoline, schommels, speelweide, voetbalveld, NIEUWE zandbak én een heerlijke kinderkaart is Bierbrouwerij Oijen ook zeker geschikt om met het hele gezin naartoe te gaan. Tijdens de koudere dagen is er voor de kinderen ’t Speelzolderke. Lekker binnen spelen, zoals gamen, knutselen, lekker relaxen, filmpje kijken en puzzelen. Geniet ondertussen zelf van een heerlijke borrelplank, een lekker speciaal biertje of wijntje, en geniet ervan hoe de kids zich vermaken. Speciaal voor Moederdag kun je genieten van een heerlijke Moederdagbrunch! Kortom, wil je eens écht lekker uit eten en wil je zeker weten dat jouw kinderen staan te springen op het moment dat jullie vertellen dat ze van tafel mogen? Ga dan naar Bierbrouwerij Oijen! Op mooie dagen tevens ook heel goed te combineren met een heerlijke wandeling langs de Maas! 

Op zoek naar een leuke en originele activiteit op Moederdag? Breng dan een bezoekje aan Kamelenmelkerij Smits in Berlicum! Boek een te gekke Kamelensafari en leer alles over deze unieke dieren. Door middel van een presentatie en een rondleiding krijg je meer te weten over het leven van de kameel, over het ontstaan van de kamelenmelkerij en over de kamelenmelk. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten met de kamelen, zoals het trainen van de jonge kamelen, kalfjes de fles geven en de echte waaghalzen kunnen op een kameel zitten. Tot slot worden er pannenkoeken gebakken van kamelenmelk en uiteraard wordt er kamelenmelk geproefd. Een leuk uitje voor het hele gezin! 

Geen zin om van te voren plannen te hoeven maken? Dan kun je altijd nog lekker met z'n allen de natuur in en genieten van een heerlijke wandeling door de natuur! Staatsbosbeheer heeft de mooiste routes in regio Den Bosch voor je op een rijtje gezet. Wandel door het bos of neem een langere fietsroute langs de mooiste plekjes! Met wel vier natuurgebieden in de regio (Overlaat, Groene Woud, Maashorst en de Bommelerwaard) is er genoeg moois te ontdekken. Extra tip: in de Bommelerwaard worden regelmatig mooie struintochten georganiseerd. In het moederdagweekend kun je met het hele gezin op zaterdag 11 mei deelnemen aan de Jonge Dieren struintocht. De gids vertelt alles over hoe jonge dieren opgroeien in het rivierengebied. Oftewel, een wandeling over moeders en kinderen en dat in het weekend van Moederdag...

Helaas geen tijd om samen op pad te gaan, maar ben je nog wel op zoek naar een origineel cadeau? Denk dan aan Handmade by Anneke. Hier kun je de mooiste persoonlijke cadeau's bestellen, geheel naar wens. Anneke bedrukt en graveert verschillende producten waardoor jij een uniek cadeau kunt geven!

Ook een leuke cadeautip is een waardebon van Mama Doet, want dan geef je een super leuke ervaring cadeau. Met deze cadeaubon kan je moeder zelf uitzoeken wat ze wil doen. Een creatieve workshop, een lekkere workshop, een praktische workshop of misschien zelfs een zakelijke workshop? Kortom: genoeg te kiezen en genoeg te doen bij Mama Doet in Rosmalen. 

 

Wat je ook doet of wat je ook geeft, vergeet niet die hele dikke knuffel en kus om je mama te bedanken voor alle goede zorgen en haar oneindige liefde!

Log In