Werstkant 16 , 5258 TC Berlicum

Op zoek naar een leuk uitje voor het hele gezin? Bezoek Kamelenmelkerij Smits in Berlicum! 

Ben je benieuwd naar het leven van een kameel op de Kamelenmelkerij of wil je deze bijzondere dieren van dichtbij bewonderen en aaien? Kom dan naar een van de kamelensafari’s die worden gegeven om de zondag en in de schoolvakantie op maandag en vrijdag. 

Over Kamelenmelkerij Smits

Kamelenmelkerij Smits is een Nederlandse kamelenmelkerij gevestigd in het dorp Berlicum vlakbij ’s-Hertogenbosch. Het is de enige kamelenmelkerij van Europa en de melk van deze boerderij is de enige die legaal verkocht mag worden in de EU. De kamelen van het bedrijf zijn in feite dromedarissen, oftwel eenbultige kamelen. Er zijn al zo’n 85 dromedarissen waarvan er ongeveer 25 gemolken worden, dat levert in totaal wel zo’n 175 liter melk per dag op!

Wat te doen bij Kamelenmelkerij Smits

Naast de safari's die regelmatig worden verzorgd, kun je hier ook terecht voor georganiseerde rondleidingen en de Discovery Tour. Je kunt bij de kamelenmelkerij zelfs je kinderfeestje houden! Ook kun je tegenwoordig je bezoek uitbreiden met een lekkere lunch of diner in het restaurantvan de kamelenmelkerij. Ben je nog op zoek naar een originele locatie voor je vergadering? Ook hiervoor beschikt de kamelenmelkerij over een aantal leuke arrangementen. Wil je graag genieten van de Brabantse gastvrijheid in luxe? Boek dan ook een overnachting in de nieuwe B&B op de kamelenmelkerij.

Tegenover de B&B ligt een fantastisch bos vol met wandel-, fiets-, mountainbike- en ruiterpaden. In overleg kun je via de B&B een (elektrische) fiets, mountainbike of solex huren. Ook mooie routes zijn beschikbaar via de B&B. Je kunt zelfs met een huifkar de omgeving verkennen! Door de ligging van de melkerij is dit uitje ook zeer goed te combineren met een bezoekje aan Den Bosch. Oftewel er is genoeg te beleven voor jong en oud! 

  • Leeftijd 0 - 4
  • Leeftijd 5 - 8
  • Leeftijd 9 - 12
  • Horeca aanwezig
  • Indoor
  • Outdoor