Zomervakantie!

Tips voor leuke uitjes in de regio 

Zes weken vrij! Voor regio zuid begint de vakantie morgen, regio midden moet nog even geduld hebben. Even bijkomen van alle drukte van school en genieten van het (hopelijk) mooie weer. Er is weer van alles te doen deze vakantie. Musea organiseren vaak extra activiteiten, er zijn leuke dingen te doen in de natuur en lekker zwemmen is natuurlijk ook heerlijk. Maar ook in bijvoorbeeld het kasteel en het filmtheater zijn leuke dingen te doen. Kortom voor ieder wat wils! 

Veel leesplezier en een fijne vakantie! 

 

 

Marechausseemuseum

In de zomervakantie kan je bij dit museum elke dag meedoen aan de workshop “Verleg je grenzen”. Tijdens deze workshop leer je van alles wat te maken heeft met het werk van de marechaussee, bijvoorbeeld op Schiphol bij de grenscontrole of in de haven van Hoek van Holland. En ze hebben meer leuke activiteiten in de vakantie!
Ontdek dit museum
 

Spelen in de natuur

In de bossen van Staatsbosbeheer is van alles te beleven. Met mooi weer kan je lekker zwemmen bij recreatieplas Lingebos. In Renkum heb je naast het informatiecentrum een leuke waterspeelplaats en kan je het kabouterpad lopen. In Wolfheze kan je op excursie met een natuurgids!  
Beleef een heerlijk dagje in de natuur!
 

Poppen en treinen bij het Kijk- en Luistermuseum

De hele zomer lang is hier een leuke tentoonstelling van treinen en poppen. Kinderen zijn van harte welkom om niet alleen te komen kijken naar het speelgoed van vroeger, maar ook om zelf aan de slag te gaan met treinen en poppen. Je kunt zelfs je machinistendiploma halen!
Ga terug in de tijd bij dit museum
 

Maak je eigen waterspuwer!

In het Nederlands Watermuseum maak je deze zomer je eigen waterspuwer van bioplastic! Je maakt en test hem bij het museum. Daarna mag de spuwer mee naar huis, waar je hem op je regenpijp kan plaatsen om het regen-water af te koppelen.
Meer weten?
 

Zwemmen! 

Tijdens de zomervakantie is het natuurlijk heerlijk om lekker buiten te zwemmen. In de regio zijn heel veel leuke zwemplassen en buitenzwembaden te vinden! In dit handige overzicht vind je ze allemaal op een rij! Veel zwemplezier! 
 
Lekker zwemmen!
 

Festival Zomerbries

In Hartje Ede, op het Oude Kerkplein vindt op 6 juli voor de vierde keer het gratis Festival  ZomerBries plaats. Een festival waarin internationale (straat)theatervoorstellingen worden opgevoerd en publiek wordt vermaakt met indrukwekkende acts. 
Ja ik kom!

Kasteel Doorwerth

In de vakantie is de agenda goed gevuld bij Kasteel Doorwerth. Ontmoet de vroegere bewoners van het kasteel, help mee met kasteelse klusjes of bezoek de bijen. Grootouders mogen op maandag hun kleinkinderen gratis meenemen naar het kasteel! 
Bekijk de agenda
 

De Wije Werelt

De Wije Werelt is een heerlijke plek op de Veluwe om vakantie te vieren. Wij zijn er onlangs geweest en hebben hier een leuke blog over geschreven. Je kan je hier ook als daggast heel goed vermaken! Bij de Houtzagerij kan je heerlijk eten terwijl de kinderen lekker spelen! 
Neem een kijkje!
 

Speeltuinen

In de regio zijn heel veel leuke terrassen met een speeltuin. Ideaal bij mooi weer! Bij het 3D café bij GeoFort heb je een heel gave speeltuin en waterspeelplaats! Ook bij Fruitpark Ochten kan je heerlijk eten terwijl de kinderen zich vermaken in de leuke speeltuin! 
Kom ook spelen!

Stayokay

Stayokay in Arnhem is een leuke locatie om als gezin te overnachten. Er zijn familiekamers en veel attracties zijn dichtbij. Bij het boeken van een kamer krijgen de kinderen een gratis ijsje en ouders wat te drinken. Wel even de deal uitprinten! Er zijn nog kamers beschikbaar in de vakantie!
Kom slapen!
 

Openluchttheater

Ede heeft een prachtig openluchttheater. Hier zijn regelmatig leuke voorstellingen te zien voor kinderen zoals Dolfinarium en Boer Boris. Ook zijn er deze zomer roofvogeldemonstraties te zien in het openluchttheater. leuk voor de hele familie! 
 
Ga je mee?
 

Naar het zwembad

Is het weer even wat minder of zwem je gewoon liever binnen? Zwembad Doelum in Renkum en Sport en Recreatiecentrum 't Gastland in Rhenen zijn regelmatig open voor vrijzwemmen! En in Rhenen kan je ook lekker komen bowlen
Binnenzwembaden
 

Naar de film bij Focus Filmtheater in Arnhem

In de vakantie zijn er leuke films te zien bij Focus. Bijvoorbeeld Mijn bijzonder rare week met Tess. Ook de film Huisdiergeheimen 2 wordt getoond. Ga je op zondag naar de film? Dan kan je het combineren met een ontbijt bij Focus l Eten + Drinken
Gezellig samen naar de film!
 
 

Cultura

Bij Cultura in Ede is deze zomer weer van alles te doen. Je kan picknicken in het theater, zelf vliegers maken of meedoen aan één van de gratis creatieve workshops. Tijdens de vakantiemusicalweek kan je in vier dagen een echte musical maken. Dit jaar is het de musical van de Kleine Zeemeermin!
Ja ik doe mee!
 

GeoFort

Kom deze zomer naar GeoFort! Op het spannende forteiland is er binnen en buiten van alles te beleven. Met coole bunkers, een waterspeelplaats en volop Minecraft. Doe leuke (water)proefjes in het GeoLab, vind je weg door het Minecraftdoolhof en leef je uit in de Vleermuisspeurtuin. 
Ontdek dit gave museum!
 

Fruitpark Ochten

Bij het Fruitpark is alles te vinden voor een heerlijk dagje uit. Je kan wandelen door het park met de vele fruitbomen. Als het fruit rijp is mag je wat plukken om lekker op te eten. Maar je hebt hier ook een leuk blotevoetenpad, een speeltuin en een kinderboerderij. Lees in deze blog alles over een dagje Fruitpark. 
 
Neem een kijkje bij het Fruitpark
 
Er is nog veel meer te doen! Check de agenda voor meer leuke activiteiten!