Amsterdam barst van de activiteiten voor gezinnen en kinderen. Van culturele instellingen tot speelparadijzen en van attracties tot sportclubs. Helaas is het niet voor ieder gezin mogelijk om deze attracties te bezoeken en niet voor alle kinderen om zich aan te sluiten bij een sportclub of -vereniging.  Om iedere inwoner van Amsterdam toch deze kans te geven, heeft Gemeente Amsterdam de Stadspas ontwikkeld: een pas die gezinnen met een laag inkomen de mogelijkheid biedt om gratis of met korting deel te nemen aan activiteiten, musea, theater of sporten. 

10 x Club- of sportactiviteiten in Amsterdam met stadspas-korting 

In september en januari starten veel (sport)clubs en verenigingen met een nieuwe lessenreeks. Rond die tijd geven wij ook altijd wat tips om weer een nieuwe club uit te zoeken. In deze blog lichten we graag een aantal ClubTips uit waar stadspashouders met korting aan deel kunnen nemen. 

1. De Teekenschool - het Rijksmuseum 

De Teekenschool is onderdeel van het Rijksmuseum en biedt ieder jaar tal van verschillende creatieve workshops en cursussen, zoals: Bouw je eigen Scheepje (6-8 jaar), Ontdek de Natuur (8-12 jaar), Maak je eigen stopmotion (8-12 jaar),  Kindercursus druktechnieken (6-8 jaar), Materialen van de meester (6 tot 8 jaar). 

Workshop Stopmotion - Teekenschool

Bekijk het volledige actuele aanbod van de Teekenschool 

2. Amsterdamse Jeugdtheaterschool 

Op verschillende locaties in Amsterdam vind je de Amsterdamse Jeugdtheaterschool, een school waar kinderen vanaf 8 jaar al kunnen leren acteren. Er worden korte en lange cursussen gegeven door docenten die afkomstig zijn uit de theaterwereld. De Amsterdamse Jeugdtheaterschool bestaat al 30 jaar en persoonlijke aandacht, spelplezier en leskwaliteit staat voorop in de theaterlessen. 

Amsterdamse jeugdtheaterschool

Lees meer over de mogelijkheden van de Amsterdamse Jeugdtheaterschool

3. OBA maakplaats 021 

De Maakplaats 021 bestaat nog maar kort, maar is al een enorm succes! Maakplaats 021 is een samenwerkingsverband tussen de Openbare Bibliotheek Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en Waag en leert kinderen op jonge leeftijd werken aan de 21st century skills. De kinderen gaan hierbij aan de slag met 3D-printers, programmeren, robots en nog veel meer. 

Maakplaats 021 - amsterdam OBA

Ontdek een Maakplaats bij jou in de buurt! 

4. Meervaart Jong - Theater de Meervaart 

Voorheen bekend als 4West, tegenwoordig Meervaart Jong. Je kunt lessen volgen in freerunning, dans, muziek, beeldende kunst en theater in Westerpark, Osdorp, Slotermeer, Geuzenveld en Slotervaart. 

Meervaart Jong Theter de Meervaart

Lees meer over Meervaart Jong.

5. Klimhal Amsterdam 

Bij Klimhal Amsterdam kunnen kinderen van 5 tot 16 jaar leren klimmen. Er is een klauterclub voor de kleinere kinderen en een kinder klimclub voor kinderen vanaf 8 jaar. Natuurlijk wordt daarbij onderscheid gemaakt tussen beginners, gevorderden en de selectie. Extra leuk: eens per maand mogen de ouders zelf mee klimmen met de kinderen.

Klimhal Amsterdam

Ontdek het Klimaanbod van Klimhal Amsterdam

6. Monkey Moves: apeleuke multisport!

Monkey Moves blijft toch te leuk voor worden. Het is sporten voor kinderen en maar liefst 11 verschillende soorten sport! Elk seizoen leren de kids alles over de 11 populairste sporten van ons land, maar onder begeleiding van vaste docenten en natuurlijk met terugkerende gezichten in de lessen. 

Monkey Moves

Benieuwd naar een Monkey Moves bij jou in de buurt? 

7. WOW Amsterdam 

Op zoek naar een bijzondere activiteit ter bevordering van de ontwikkeling van je kind? Dan ben je bij WOW Amsterdam aan het juiste adres. Vanaf 15 maanden kunnen je kids bij Natalie van WOW Amsterdam aan het lessenprogramma van Baby Sensory, Toddler Sense of Mini Professors. De kans om spelenderwijs en met fijne muziek de ontwikkeling van je kind te stimuleren. 

WOW Amsterdam: Baby Sensory, Toddler Sense & Mini Professors

Lees alles over de verschillende programma's van WOW Amsterdam. 

8. Laat je zien, laat je horen 

Laat je zien, Laat je horen is een initiatief van Muziekschool Amsterdam Noord, DAT!School en Noordje waarbij kinderen aan de slag gaan met muziek, kunst en theater. Hopelijk begint er gauw weer een nieuwe lessenronde. Houd de agenda in de gaten! 

Laat je zien, Laat je horen - stadspas

9. Sport4kidz

Bij Sport4kidz in Amsterdam Oost vind je de vetste sporten voor kinderen: van ouderwets apenkooien tot nieuwjaarssportdagen en van instuifprogramma's tot outdoor- en watersporten. Ook dit is een agenda om goed in de gaten te houden voor alle actuele activiteiten. 

Sport4Kidz

10. Bouwgabbers 

En last but not least: Bouwgabbers. Een plek in Amsterdam waar kinderen leren bouwen, creëren en programmeren met LEGO. Ze bieden verschillende workshops aan voor alle leeftijden. Er zijn losse workshops te volgen of bijvoorbeeld deelnemen aan een van de vakantiekampen. 

Bouwgabbers

Ontdek wat je bij Bouwgabbers allemaal kunt doen en leren! 

De stadspas maakt clubs voor iedereen toegankelijk! 

En dit is nog maar een kleine greep uit het aanbod van de Stadspas. Ben je benieuwd of je in aanmerking komt of van welke voordelen je nog meer kunt genieten? Kijk dan even op de website van de Stadspas.

Woon je in Amstelveen? Dan kun je wellicht een beroep doen op de Amstelveenpas!