Ieder schooljaar biedt het Rijksmuseum allerlei verschillende creatieve workshops en cursussen aan voor kinderen. Ook toegankelijk met de stadspas! Al deze workshops en cursussen vinden plaats in de Teekenschool, aan de Hobbemastraat 25.

Vakantieworkshops in de Teekenschool

Open Atelier - 4 uur durende workshop in de vakanties! 
In het Open Atelier leren kinderen op een andere manier naar kunst te kijken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je een kunstwerk op z'n kop bekijkt? De activiteit start in het museum waar de kinderen hun favoriete kunstwerk uit mogen kiezen. Vervolgens mogen ze zelf bepalen hoe ze dit kunstwerk na willen maken. Tekenen, schilderen of monoprint? Het kan en mag allemaal! 

Deze workshop kan in de herfstvakantie, voorjaarsvakantie en meivakantie dagelijks worden gevolgd van 13.00 - 17.00 uur. 

Workshop Bouw je eigen scheepje

Tijdens de workshop 'Bouw je eigen scheepje' mogen de kinderen zich laten inspireren door de schepen in het Rijksmuseum om vervolgens zelf een eigen schip te bouwen. Een oorlogsschip of handelsschip? Dat mag je helemaal zelf bepalen! En hoe zorgde men ervoor dat schepen bleven drijven? Dat leer je allemaal tijdens deze workshop. Na afloop van de workshop mag je het schip mee naar huis nemen. 

Deze workshop kan in de herfstvakantie, voorjaarsvakantie en meivakantie dagelijks worden gevolgd van 14.00 - 16.00 uur. 

Online tutorials van de Teekenschool

Wil je liever niet fysiek naar de Teekenschool, maar wel graag meedoen met de online lessen van het Rijksmuseum? Dat kan via de online Tutorials van Rijksmuseum Creative: lessen van de docenten die je thuis vanuit je woon- of slaapkamer kunt volgen. 

De Teekenschool van het Rijksmuseum

De Teekenschool is een van de leukste schoolen van de hele wereld. Hier kun je veel dingen leren én beleven. De Teekenschool is te vinden in de museumtuin op slechts 100 meter afstand bij de hoofdingang van het Rijksmuseum vandaan. Cursussen van de Teekenschool beginnen jaarlijks in september en januari. 

Kijk voor het actuele cursusaanbod op de website van het Rijksmuseum.

De leukste uitjes en feestjes
in de regio Amsterdam
gratis in je mailbox?

Aanmelden Go-KidsTips