Gelderland is natuurlijk een super leuke provincie voor gezinsuitjes. Je kunt het op zo'n dagje uit zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Maar je betaalt natuurlijk liever niet teveel, er zijn echt genoeg mogelijkheden voor een low budget uitstapje met het hele gezin

Goedkope uitjes in Gelderland

Alles wordt steeds duurder, maar dit wil niet zeggen dat je er met je kinderen niet meer op uit kunt. Om het jullie iets gemakkelijker te maken hebben alle Go-Kids regio's in Gelderland de leukste goedkope* uitjes verzameld en deze kun je hieronder vinden.

Goedkope activiteiten in Gelderland

Er worden regelmatig leuke en goedkope activiteiten aangeboden in de buurt. Het zijn vaak de verborgen pareltjes in onze mooie provincie die een goedkoop dagje mogelijk maken.

Goedkoop eropuit met kinderen

Leuke betaalbare uitjes die het altijd goed bij kinderen. Wij verzamelden een mooi overzicht voor je.

  • Pluktuinen
  • Speeltuinen
  • Blotevoetenpaden
  • Kabouterpaden

1. Pluktuinen 

Pluktuinen zijn leuke betaalbare uitjes voor het hele gezin en je gaat nooit met lege handen naar huis! Daarnaast is het niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassen. Oftewel, echt een activiteit voor jullie samen. Bij sommige pluktuinen kun je de meest prachtige bloemen plukken, maar denk ook vooral aan fruitgaarden waar je appels, kersen, peren etc. zelf mag plukken. Extra leuk is dat je er naar aanleiding van jullie bezoek vaak een compleet dagprogramma van kunt maken, want hoe leuk is het om thuis een heerlijke taart/jam/moes te maken van jullie geplukte fruit? Of wat dacht je van het maken van een mooi boeket of bloemen kunstwerk? Een aantal leuke locaties om te bezoeken zijn:

Let op! Pluktuinen zijn doorgaans niet het gehele jaar open. Check altijd vooraf de website van de betreffende locatie om teleurstelling te voorkomen.

2. Speeltuinen

Veel natuurspeeltuinen zijn gratis te bezoeken, maar ook veel andere buitenspeeltuinen zijn vaak een betaalbare optie omdat er maar een kleine toegangsprijs wordt gevraagd. En wat is er nu leuker dan buitenspelen? Ontdek hier een aantal leuke speeltuinen die voor een lage entreeprijs te bezoeken zijn.

speeltuin, buitenspelen, eropuit, uitje, gezinsuitje

3. Blotevoetenpaden

Een blotevoetenpad is speciaal aangelegd om op blote voeten door de natuur te lopen. Super leuk om te doen met de kinderen! Wij hebben een aantal blotenvoetenpaden in Gelderland voor je op een rij gezet:

blotevoetenpad, uitje, gratis, betaalbaar, goedkoop, eropuit, gezinsuitje

4. Kabouterpaden

Een echte aanrader voor een uitje met jonge kinderen is het bezoeken van een Kabouterpad. Deze kabouterroutes zijn vaak korte en kindvriendelijke wandelroutes waar je samen op avontuur kunt. Tegen een kleine vergoeding (of soms zelfs gratis!) schaf je een speurtocht aan met leuke opdrachten onderweg. Kunnen jullie alle kabouters vinden?

kabouterpad, kabouterroute, wandelroute, kindvriendelijk, kabouter, wandelen, eropuit, doeboekje, uitje, gezinsuitje, jonge kinderen

Tip! Hebben jullie een favoriet gezinsuitje en willen jullie hier vaker naartoe? Check dan altijd of het voordeliger is om een abonnement te nemen. Koop je deze direct na een bezoek aan jullie uitstapje? Dan krijg je vaak de entreeprijs van dit bezoek terug. 

* Goedkoop is natuurlijk een relatief begrip! We kunnen niet in iemands portemonnee kijken en wat voor de één goedkoop is, is voor de ander nog onbetaalbaar. Hier zijn wij ons zeker van bewust, maar we hopen jullie toch op deze manier van een aantal leuke tips te kunnen voorzien. 

** Check voordat je op pad gaat altijd de website van de bestemming. Het kan zijn dat locaties duurder zijn geworden of dat voor bepaalde activiteiten extra moet worden betaald. Ook kunnen openingstijden veranderen, zeker in vakantieperiodes. 

Ben je op zoek naar gratis uitjes in de provincie Gelderland? Ook daar hebben we leuke tips en ideeën voor. 

Log In