Leuke activiteiten met Pasen voor kinderen en de gehele familie in regio Zwolle

Pasen is een perfect moment voor een leuk gezinsuitje. Aangezien Pasen ook echte lente feestdagen zijn, hebben wij zoveel mogelijk leuke activiteiten uitgezocht. Wij hebben niet alleen de kindvriendelijke plekken opgezocht, maar ook de restaurants die paasbrunches, paasontbijten of lunches aanbieden of toffe plekken waar je een paasknutsel kan maken. Het Paasweekend betekent ook opening van het recreatieseizoen en veel bedrijven openen dan voor eht eerst in het jaar hun deuren weer.  Kortom je hoeft je niet te vervelen, met dit overzicht.

Flierefluiter pasen

Paasevent de Flierefluiter

Dit jaar hebben ze een paasevent bij de Flierefluiter. Zo zijn er meer dan 100 schattige kuikentjes geboren. Je kunt eieren zoeken, met de paashaas op de foto. Er zijn meer ponyritjes mogelijk en je kunt gratis met de huifkar mee. En je kunt natuurlijk eindeloos spelen en boerenfratsen uithalen.

Paasbrunch en Paasbuffet bij restaurant 't Binnenhof

Op zowel 1e als 2e paasdag kun je genieten van een Paasbrunch of Paasbuffet in kindvriendelijk Restaurant ‘t Binnenhof in Paasloo. Gezellig samen met familie of vrienden, uitgebreid eten en er diverse activiteiten voor de kinderen, zoals eieren zoeken en schilderen, kinderanimatie. Er is een speeltuin en speelzolder. 

paasbrunch reimink

Restaurant Reimink

Op beide Paasdagen organiseert Restaurant Reimink een paasbrunch, maar er kan nog alleen maar voor de 2e Paasdag gereserveerd worden.

Paasbrunch bij Lokate restaurant

Het magische Pannenkoekenrestaurant Lokate biedt tijdens Pasen Paasbrunches aan, maar er is ook kinderentertainment.

Paasbrunch Boscafé Lemeler Esch 

Geniet op eerste en tweede paasdag van een uitgebreide paasbrunch in het gezellige Boscafé in Lemele. Ideaal te combineren met een leuke wandeling over de Lemelerberg.

wanna waffle

Wanna Waffle

Ook dit jaar kun je op 1e Paasdag bij Wanna Waffle in Zwolle uitstekend terecht voor een paasbrunch of een high tea.  Een wafel is meer dan in een zoete variant te krijgen. Je kunt ook lekker hartige wafels bestellen, dus ideaal voor jong en oud en de keuze is reuze. 

Paasinspiratie in het Bakkerijmuseum 

Met Pasen op Goede Vrijdag, zaterdag en 2e Paasdag kun je in het Bakkerijmuseum in Hattem paasinspiratie op doen.  De kinderen gaan in het museum als echte bakkers heerlijke paashazen te bakken. Daarna gaan zij met een spannende speurtocht door het museum op zoek naar paaseieren.

Ook bakker Fred laat zien dat een Paasbrunch niet ingewikkeld hoeft te zijn. Broodhaantjes, Paashazen en vogelnestjes vormen een inspiratiebron tijdens de humoristische broodshow. Laat u verrassen door de rijke geschiedenis van brood en banket.

Pathé Zwolle

Heerlijk samen met de Pasen naar de film. Tijdens het Paasweekend biedt Pathé kids  leuke films aan. Er is keuze genoeg voor jong en oud. Denk bijvoorbeeld aan Kung Fu Panda 4 of Luca. Een kinderticket is er al vanaf €7,50! Kijk hier voor het complete filmaanbod en agenda.

Landstede Hammers

Op zondag 31 maart is er weer een thuiswedstrijd  van Landstede Hammers. Uiteraard is er weer een Go-Kids hal waar kids heerlijk kunnen kleuren, eigen potje basketbal kunnen spelen en ze kunnen lekker klimmen en klauteren op het luchtkussen. Met Pasen zijn er extra paasactiviteiten, zoals paaseieren en gouden ei zoeken, paasknutselen, de paashaas is er natuurlijk ook.

pasen zuivelmuseum

Pasen in het Zuivelmuseum

Het Zuivelmuseum in Wapenveld opent dit jaar tijdens Pasen voor het eerst haar deuren weer. Er zijn weer allerlei leuke extra activiteiten te doen en het thema is 'boter, kaas en eieren'. En natuurlijk kun je op 2e Paasdag naar paaseieren zoeken. 

pasen pantropica

Pantropica

Pantropica ( Orchideeën Hoeve) in Flevoland heeft met Pasen  leuke paasactiviteiten.  Kom in het paasweekend, van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april, naar het mooiste junglepark van Europa en beleef een onvergetelijke dag! Schuif aan bij de nieuwe jungleshow  in het Jungletheater, leef je uit in de waterrijke speeltuin en geniet met de hele familie van de lente in de jungle. En tik je ook een eitje tijdens het Pantropica ontbijt?

Paasvuren

Een echte oosterse traditie mag natuurlijk niet ontbreken met Pasen en dat zijn natuurlijk de Paasvuren.

Door jaren van droogte, corona en steeds meer regels van de gemeenten en het milieu aspect staan de Paasvuren onder druk. We hebben de locaties op een rijtje gezet, maar check wel goed vooraf of het paasvuur wel doorgaat. 

Paasevent Academiehuis 

Geniet van een heerlijk Paasbuffet op de 2e Paasdag  in het Academiehuis in Zwolle. Laat je na de brunch leiden door de boeiende geschiedenis van het gebouw met een audiotour, of bewonder het adembenemende uitzicht vanaf het dak. Laat de kinderen Zwolle van boven zien! Verder is veel vermaak voor kids.

dinoland pasen

Dinoland Zwolle

Vanaf Goede Vrijdag zijn de deuren van Dinoland weer geopend. Tijdens het paasweekend is Dinoland alle dagen geopend van 10.00 tot 17.30 uur. 

Beerze rangers bij de Beerze Bulten

Beleef het avontuur in de bossen van Beerze met het Beerze Rangers Avonturenpad! Haal je speurroute met knapzak bij de Beerze Bulten en maak na afloop een stop op het Vakantiepark voor een lekker drankje en of om te spelen.

Paaseieren zoeken in Julianatoren

Kom op 24 maart of in het Paasweekend van 29 maart t/m 1 april paaseieren zoeken met Jul & Julia bij kinderpretpark de Julianatoren. De paashaas heeft hééééél veel paaseieren verstopt in het Julianatoren-bos. 

Paasbrunch & Paaseieren zoeken

Veel restaurants hebben de deuren met Pasen wagenwijd open en bieden gezellige Paasbrunches en kinderactiviteiten aan. Denk bijv. aan: Kas van Kaat,  Puik Ommen, Bistro de Stadshoeve, d'Olde Dreiput, Wolventuin, van der Valk Zwolle, Grote Kabouterbos en Vreugdehhoeve 

Hiawatha actief

Wil je met Pasen iets actiefs doen in Zwolle en of Dalfsen. Bekijk dan eens het aanbod van Hiawatha Actief. Zo kun je geocaching doen, in een reuzenkano stappen, in een Eendje rijden, combitocht met kano en kickbike maken. En binnenkort is er nog meer actief aanbod op Go-Kids te vinden.

Netl

Maak met je familie een flinke wandeling, ga op ontdekking in het Avontuurlijk Speellandschap en klets lekker bij in het Paviljoen van Netl. Ook dit jaar verzorgen ze op 1e en 2e Paasdag weer een supermooie paasbrunch. Dit uitje is goed te combineren met de tulpenroute in Flevoland.

pasen Go-Kids

Er zijn nog meer leuke activiteiten in het Paasweekend te doen. Check regelmatig  onze agenda voor de laatste updates.

Agenda Go-Kids regio Zwolle =>

We wensen je alvast een Vrolijk Pasen!