Vier je kinderfeestje in Terschuur

Het leukste en leerzaamste kinderfeestje vier je in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum!

Tijdens de route met de 160 ambachten zijn 2 speurtochten te maken. Verdeel de kinderen van je feestje in 2 (of 3) groepen en ga met je groepje op pad om zo veel mogelijk goede antwoorden te vinden! Duik in de wereld van die 160 oude ambachten en beroepen en kijk hoe onze opa’s en oma’s leefde in een wereld zonder elektriciteit, internet en andere handige machines. Ook zijn er vaak ambachten ‘live’ te zien bij ons, dan vertelt een vrijwilliger heel veel leuke weetjes over dat ambacht én kan je gelijk zien hoe het vroeger allemaal werkte.

TIP: Indien mogelijk, neem je opa of oma dan gelijk mee als ‘groepsleider’ van je groepje en hoor zo nog meer verhalen van vroeger.

Sluit je feestje af in het Speelgoed gedeelte van het museum of in het Oude Hollandse Spellen plein in het buiten museum. Hier kun je nog lekker spelen met z’n allen of ontdekken welk oud speelgoed er allemaal tentoon gesteld staat. Een Kinderfeestje in het museum is uit te breiden met bijvoorbeeld ranja, chips, patat met een snack, poffertjes of een ijsje. Of verras het winnende team met een mix van oud Hollandse snoepjes.

Reserveren is slim maar geen must.

Wil je meer informatie over het Oude Ambachten & Speelgoed? Klik dan hier!