De leukste tips op de Veluwe in de meivakantie

Wij zijn begonnen met updaten, nog even geduld! Kom snel nog eens terug! 

Lees verder na deze tips

Eropuit in de Meivakantie op de Veluwe, wij maakten een overzicht met super veel leuke uitjes. De leukste uitjes van de Veluwe speciaal voor kinderen

 

Meivakantie

op de Veluwe

 

Wat ga jij doen vandaag?

De meivakantie is altijd een mega volle vakantie. Met Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Voor kinderen worden er veel leuke activiteiten georganiseerd en het weer lijkt ook nog eens mee te werken. Tijd voor heel veel leuke tips dus! Kijk, lees, sla op voor later of kom nog eens terug. 

Een dagje naar het museum ➤

Film en theater voor kinderen ➤

Spannende speurtochten & escaperooms ➤

Klimmen, klauteren en springen ➤

Samen actief eropuit ➤

Kindvriendelijke restaurants ➤

Kampen of op vakantie ➤


Eropuit agenda Veluwe met kinderen

Meivakantie op de Veluwe in Gelderland
Check vooral ook regelmatig even onze agenda. Daar staat zoveel bijzonders in, onze leukste tips: 

Erpouit in de Meivakantie op de Veluwe


 

Meivakantie museumdagje

 

Paleis Het Loo 

Paleis Het Loo meivakantie
Bij de meivakantie met Koningsdag hoort natuurlijk een dagje Paleis Het Loo. Wandel als een echte koning (of koningin) door het Paleis. Tip: Vol één van de drie audioverhalen in het museum. Het verhaal Thuis bij de Oranjes is speciaal voor kinderen. Tijdens de audiotour lijkt het Paleis wel tot leven te komen.
Kom ook luisteren naar een van de interessante vertelpodia in de tuinen. En ben jij ooit al wel eens op het dak van een paleis geweest? 
Koninklijk genieten ! ➤


Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur

Meivakantie bij het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum
Voor kinderen is het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum een ware ontdekkingsreis door het verleden! Weet jij hoe het vroeger ging op school? Of hoe jouw opa en oma de was deden? Je beleeft zelf hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.
ook buiten valt genoeg te beleven bij het Oud Hollands Spellenplein. Ooit gehoord van  steltlopen, zaklopen, hoefijzerwerpen of spijkerbroek hangen? Je leert wat het is en het kan hier allemaal! 
Kom spelen! ➤


Kasteel Cannenburch in Vaassen

Kasteel Cannenburch meivakantie Veluwe
Kasteel Cannenburch laat je een vorstelijke middag beleven. Ontdek het museum in Vaassen via een audiotour, geniet van het prachtige kasteelpark met een lente speurtocht of blotevoetenwandeling. Of doe mee met de verborgen trappentour.
Zoveel leuks! ➤


Museum Elburg

Museum Elburg Meivakantie Veluwe
Bij de winkel van Museum Elburg zijn heel veel leuke cadeau artikelen te verkrijgen. Bijvoorbeeld voor moederdag. Ook haal je hier je een hele toffe fotopuzzeltocht. Met de fotopuzzeltocht loop je door de stad Elburg. Onderweg kom je langs allerlei mooie plekjes en panden. Op de foto’s zie je belangrijke gebouwen en krijg je hier vragen over. Bezoek het museum, wandel een spannende speurtocht en meer.
Nieuwsgierig? ➤


Bezoekerscentrum Nunspeet

Meivakantie op de Veluwe
Het bezoekerscentrum in Nunspeet is geen museum om de hele dag rond te lopen. Maar wel super leuk om even een rondje te maken door de expositie ruimte. Voor slechts € 2,50 zijn je kinderen hier wel een tijdje zoet. Naast de expositie van Nederland waterland, vind je ook veel opgezette dieren van de Veluwe. Zoals het hert, wilde zwijn en de wolf. En daarna kun je natuurlijk het grootste natuurmuseum van Nederland in: lekker wandelen op onze prachtige Veluwe.
Heerlijk eropuit! ➤


CODA museum in Apeldoorn

CODA in de meivakantie op de Veluwe
Deze vakantie zijn er weer super leuke activiteiten bij CODA Apeldoorn. Lekker creatief aan de slag of met je neus de boeken in. Ik vind het zelf in ieder geval altijd heerlijk om aan een nieuwe boek te beginnen in de vakantie. Kom ook een nieuw boek lenen in de bibliotheek. Wist je dat kinderen en jongeren tot 17 jaar gratis lenen? Vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht bij CODA museum Apeldoorn. Experimenteer er bijvoorbeeld op los in het CODA Atelier.

CODA Apeldoorn agenda tips:


Historisch museum Harskamp

Museum Harskamp op de Veluwe in de meivakantie
In de meivakantie gaan wij graag naar een museum die iets te maken heeft met de tweede wereld oorlog of het leger. Kinderen vinden het altijd ontzettend interessant om iets te leren over de geschiedenis van ons land. Bijvoorbeeld het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.
Legervoertuigen en soldatenuniformen hebben altijd een enorme aantrekkingskracht. Ook dicht bij huis zijn er interessante musea over de oorlog. Ga eens naar het histirisch museum in Harskamp en verwonder je over de vrijwillige militairen.
Kom kijken! ➤


Museums in de meivakantie op de Veluwe


<< Terug naar overzicht!

 

Film en theater ♬ 

in de meivakantie

 

Middeleeuws Festijn Kasteel Cannenburch

Middeleeuws Festijn theater meivakantie Veluwe
Onder het toeziend oog van veldheer Marten van Rossem (bouwheer van kasteel Cannenburch) wordt van 4 tot 5 mei een groot belegeringskampement opgebouwd. In totaal vinden er 250 Nederlandse, Belgische en Duitse “Middeleeuwers” twee dagen onderdak in het kasteelpark van Cannenburch. Zij laten op een historisch verantwoorde wijze zien hoe in die tijd geleefd werd. Alle bewoners zijn graag bereid om zijn of haar rol in de Middeleeuwen toe te lichten.
Kom je ook? ➤


Naar de bios in de meivakantie bij Kok CinemaxX

...
Of check één van de andere leuke films te zien bij Kok CinemaxX in Harderwijk. Er draaien deze vakantie weer heel veel leuke films.
Check hier! ➤


De youtube hit van 2024: Cas in de Klas


Ook in 2024 heeft Cas de Ranger ons weer heel veel interessants te vertellen. Volg zijn toffe filmpjes op youtube. Gevaarlijke insecten, insecten onder de grond en nog veel meer leuks.
Check alle afleveringen! ➤


Films en seriesFilms en series


<< Terug naar overzicht!

 

Spannende 

speurtochten & escaperooms

 

X-Cube: Digitale escaperoom

Meivakantie Veluwe
Speciaal voor de wat oudere kinderen. Lukt het jullie om met je eigen team in 30 minuten een meesterspionnen actie uit te voeren? Kunnen jullie een topscore behalen?
Durf jij het aan? ➤

Escaperoute in Elburg

Museum Elburg Escaperoute meivakantie Veluwe
Red Het Verloren Verhaal van Gelderland. Bij het oude klooster van Museum Elburg kun je een spannende escaperoute spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Museum Elburg.
Ben jij slim genoeg? ➤


Escaperoom Harderwijk

Escaperoom in de meivakantie
Door de mogelijkheid voor de speciale kinder verhaallijn zijn de escaperooms van Kok Experience al geschikt vanaf 6 of 8 jaar. Werk samen om elk mysterie te ontrafelen, los puzzels en breinbrekers op en ontsnap binnen de tijd! Want elke minuut telt vanaf het moment dat jullie de escape room instappen.  De escape rooms “De Haven” (vanaf 6 jaar) en “The Oscar” (vanaf 8 jaar). 
Deze is gaaf! ➤


Escaperoom De Boerderij Terschuur

Escaperoom De Boerderij in Terschuur in de meivakantie op de Veluwe
Deze escaperoom in Terschuur is geschikt voor alle kinderen die kunnen lezen. Kraak het spel, er kunnen ongeveer 4 á 5 kinderen met één begeleider de escaperoom binnen gaan. Hoe snel sta jij weer buiten?
Ontsnap jij op tijd? ➤


Lente Speurtocht Kasteel Cannenburch

Lente Speurtocht Kasteel Cannenburch Vaassen meivakantie Veluwe
Ga speuren bij Kasteel Cannenburch, wandel een toffe Lente Speurtocht door het kasteelpark van Vaassen. Als het echt lekker weer is, kun je ook prima het blotevoetenpad met je kinderen lopen in het kasteelpark. Of doe mee met de verborgen trappentour.
Heerlijke speurtocht! ➤


Waterspeurtocht op de Hoge Veluwe

 

https://go-kids.nl/veluwe/agenda/waterspeurtocht-kids-park-de-hoge-veluwe-or-ontdek-het-water


Boerenescaperoom in Voorthuizen

Boerenescaperoom op de Veluwe in de meivakantie
Hoe snel ontsnap jij tijdens een gezellige dag met gezin of familie uit de Escape room in Voorthuizen? Ga de uitdaging aan om de snelste tijd neer te zetten om te ontsnappen uit de Boeren Escape room. Proef de sfeer van het boerenleven bij Boer Gijs. Binnen in de hooimijt heeft zich wat afgespeeld. Tijdens de introductie vertelt Boer Gijs het verhaal en heb je een uur de tijd om het mysterie op te lossen en te ontsnappen.
Wat een mysterie! ➤


Nog meer leuke wandel- en speurtips:

  • Wandel en speur toffe routes door het bos met de Nature Games
  • Speel een spannende Escapetour midden in het centrum van Apeldoorn of Harderwijk
  • De leukste wandelplekken op de Veluwe
  • Wandel het kabouterpad bij bezoekerscentrum Nunspeet.

<< Terug naar overzicht!

 

Klimmen, klauteren en springen

 

Lekker buiten spelen

Meivakantie Veluwe
De kanovijver in Ermelo gaat weer open en starten met leuke activiteiten zoals de Koningsspelen Afterparty voor kinderen. Dus wat ga jij doen na de koningsspelen op school?
Kom spelen! ➤


Voor mega veel fun: Kok Experience

Meivakantie in Harderwijk
Kies voor een spectaculair dagje weg en bezoek een van de toffe activiteiten bij Kok Experience. Er is hier zoveel leuks te doen voor kinderen. Samen met vriendjes lasergamen, een virtuele wereld ontdekken, ontsnappen uit een escaperoom of heerlijk spelen in het speelparadijs
Compleet dagje uit! ➤


Speelboerderij de Happyfarm in Terschuur

Speelboerderij de Happyfarm in Terschuur Buiten spelen in de meivakantie op de Veluwe
Geniet van een heerlijk middagje bij Speelboerderij de Happyfarm in Terschuur. Binnen klimmen en klauteren of lekker buiten spelen. Met mooi weer kun je zelfs een ritje met de pony's maken. In de meivakantie extra geopend.
Kom relaxed genieten! ➤


Binnen en buiten spelen bij Heggies Speelschuur

Heggies Speelschuur in de meivakantie op de Veluwe
Kom klauteren en glijden van de glijbaan bij Heggies Speelschuur in Emst. Ze zijn alle dagen van de week geopend. Kom spelen in de ballenbak, klimmen in de power tower, klauteren door het speeltoestel, glijden van de glijbaan en rodelen van de rodelbaan? Buitenspelen kan natuurlijk ook! Als je een jaarabonnement aanschaft kun je het hele jaar extra voordelig komen spelen.
Dat wil ik! ➤


Klimbos Ermelo is vernieuwd

Klimbos Veluwe in de meivakantie
Kom lekker klimmen tussen al dat nieuwe groen: Klimbos Ermelo heeft 9 gave klimparcoursen en dus voor iedereen een uitdaging. Het nieuwste parcour The Falcon is 12 meter hoog en begint met een 70 meter lange zipline over het terras, de weg en de parkeerplaats!
Zo gaaf! ➤


#debomenin bij Klimbos Veluwe in Apeldoorn

Klimbos Veluwe in Apeldoorn
Op de Veluwe in het mooie park Berg en Bos vind je het enige klimbos van Apeldoorn: Klimbos Nederland. Klim de bomen in en beleef waanzinnige avonturen midden in de natuur. Het klimbos is gelegen in een écht bos, waarbij ze niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20 m. ben je van harte welkom om te komen klimmen. 
Durf jij? ➤


FunZone in Apeldoorn

Trampoline springen meivakantie actief uitje in Apeldoorn op de Veluwe
Klauter als een aapje over het gave kracht parcour, alleen of samen met je vrienden. En kom trampoline springen in één van de grootste indoor trampolineparken van Nederland. Leef je uit in de verschillende area’s en laat je coolste tricks zien! 
Jump, jump! ➤


 

Meivakantie op de Veluwe


<< Terug naar overzicht!

 

 

Meivakantie 

samen actief eropuit

 

Multi Fun Bussloo

Muli Fun in Bussloo meivakantie
De tofste uitjes beleef je bij Multi Fun Bussloo. Binnen of buiten, gezellig en sportief, hier is altijd genoeg te doen voor iedereen. Met zijn tweeën op een E-chopper, een potje voetgolf of minigolf met vrienden of glowgolfen met het hele gezin. En er is nog zoveel meer.
Wat kies jij? ➤ 


Waterpret bij Bosbad Putten

Bosbad Putten opent buitendeuren van buitenzwembad op de Veluwe
Op maandag 1 mei gaat het buitenbad weer open van Bosbad Putten. Kom lekker zwemmen en natuurlijk ook genieten van de wildwaterbaan. Vergeet niet van te voren te reserveren, aan de kassa is er geen kaartverkoop. 
Meer weten? ➤


Events op de Veluwe

Events op de Veluwe in de meivakantie!
Of je nu van plan bent om een familie uitje te plannen met je eigen gezin of met de hele familie een leuke dag wilt hebben, bij Events op de Veluwe vind je altijd de beste activiteiten en spellen voor een dag vol plezier voor jong en oud! 
Wat ga jij doen? ➤


Het grote Lentefestijn

Meivakantie op de Veluwe
Kinderpretpark Julianatoren is weer open en start met een geweldig leuk evenement met toffe nieuwe shows: ‘Het Grote Lentefestijn’. Het kinderpretpark is omgetoverd tot een kleurrijke lentewereld. Jullie kunnen genieten van de levendige kleuren, vreugde en mooie bloemen. Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin en Jul & Julia hebben hun beste voorjaars kostuum aangetrokken en staan te popelen van ongeduld om je weer te verwelkomen. 
Kom genieten! ➤


Meivakantie keuze stress?

Meivakantie in Apeldoorn
Keuzestress, nergens voor nodig! Wij namen onlangs een kijkje bij ZERO55 in Apeldoorn. We vertelden jullie eerder al over ons dagje bowlen en lasergamen. Een super toffe combi. Eerst met elkaar de strijd aan in de gave lasertag area. En daarna nog gezellig een balletje rollen. 
Maar er is hier nog veel meer leuks. Wij zijn ook wezen karten. Echt een stoer uitje en zeker ook een aanrader!
Toe aan een uitdaging? ➤


Speelparadijs en mini dierentuin op de Veluwe

Kinderboerderij de Koperen Ezel meivakantie Veluwe
Ontdek de mini dierentuin van kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe. Kom knuffelen met de ezels en schapen in de wei. En leef je daarna uit in de speeltuin of op de skelters.
Echt genieten! ➤


Lammetjesdagen bij de Flierefluiter

Meivakantie 2023 op de Veluwe
Het is Lente en er zijn super veel lieve lammetjes geboren bij de Flierefluiter. Kom je kijken? Op 1 mei om 13.30 uur worden de schapen geschoren. En op 2, 3 en 4 mei zijn er toffe demonstarties. Super leuk om te zien. Ook kun je schmincken, geitjes voeren en een rondje met de fuifkar. 
Zo lief! ➤


Dierenpark Amersfoort


Tijdens de meivakantie is er iets bijzonders aan de hand in DierenPark Amersfoort... Bezoek het Poep-lab en ervaar, ruik en ontdek alles over poep! Houd al je zintuigen (vooral je neus) paraat. Tijdens Poep & ZOO leer je veel over de uitwerpselen van dieren én jezelf. Hoe gezond is jouw poep?
Nu met 30% KORTING! ➤


Nog meer leuke buiten tips:

Meivakantie dieren uitjes


<< Terug naar overzicht!

 

♥  Kindvriendelijke ♥ 

restaurants op de Veluwe

 

Uit eten met kinderen in de meivakantie

Uit eten in de meivakantie op de Veluwe
Altijd een goed idee. Bekijk onze lekkerste restaurants en reserveer een tafeltje bij:

De lekkerste restaurants! ➤


<< Terug naar overzicht!

 

☆ Zomerkampen en vakanties ☆ 

 

De tofste zomerkampen

Meivakantie op de Veluwe
Wil jij jouw kind ook de tijd van zijn of haar leven geven? Zoek dan samen een van onze super toffe kampen uit. Wij verzamelen de leukste vakantiekampen, zomerkampen, dagkampen, sportkampen, paardenkampen, musicalkampen en meer voor je! In de regio Veluwe, Stedendriehoek, de Achterhoek en Gelderland of gewoon heel stoer iets verder weg. Er zijn in heel Nederland zoveel leuke kampen voor kinderen. Dit lijken ons de allerleukste!
Let's go! ➤


Vakantieplannen maken doe je in de lente

Meivakantie met kinderen op de Veluwe in Gelderland
De vakantieparken verwachten ook dit jaar weer topdrukte! Iedereen smacht naar vakantie, rust en gezelligheid met het gezin of familie! De boekingen voor Nederlandse bestemmingen gaan al weer hard. En zeg nou zelf... Nederland is natuurlijk ook een prachtig land om op vakantie te gaan. Lees hieronder onze tips voor een heerlijke en onbezorgde vakantie met kids! En wees er snel bij.. want vol is echt vol!
Op vakantie in Gelderland! ➤



☆ Meivakantie ☆

 

Geniet van deze meivakantie, lekker samen op pad. Ontdek nieuwe pareltjes in onze regio en geef iemand eens zomaar spontaan een complimentje. Daar wordt iedereen vrolijk van.

Heb je heel veel leuke tips opgedaan voor de meivakantie en wil je ook voor je volgende vrije dag niets meer missen?
Schrijf je dan hier in als VIP member ➤

Liefs Judith

Meivakantie Veluwe

Log In