Eropuit in de Meivakantie op de Veluwe, wij maakten een overzicht met super veel leuke uitjes. De leukste uitjes van de Veluwe speciaal voor kinderen. Vergeten jullie ook niet om regelmatig even in onze agenda te kijken. Er is zoveel leuks te doen.

» Meivakantie op de Veluwe «

 

Wat ga jij doen vandaag?

De meivakantie is altijd een mega volle vakantie. Met Koningsdag, dodenherdenking en Bevrijdingsdag. Voor kinderen worden er veel leuke activiteiten georganiseerd en het weer lijkt ook nog eens mee te werken. Tijd voor heel veel leuke tips dus! Kijk, lees, sla op voor later of kom nog eens terug. 

Een dagje naar het museum in de meivakantie

 

Paleis Het Loo is weer open

Paleis Het Loo meivakantie
Bij de meivakantie met Koningsdag hoort natuurlijk een dagje Paleis Het Loo. Wandel als een echte koning (of koningin) door het Paleis. Het Paleis is helemaal vernieuwd. Wij zijn al geweest en je moet zeker ook een keer langs komen om één van de drie audioverhalen te volgen in het museum. Het verhaal Thuis bij de Oranjes is speciaal voor kinderen. Tijdens de audiotour lijkt het Paleis wel tot leven te komen.
Kom ook luisteren naar een van de interessante vertelpodia in de tuinen. En ben jij ooit al wel eens op het dak van een paleis geweest? 
>> #Mooierdanooit !


Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur

Meivakantie Veluwe
In de lente leggen alle vogels een ei. Pasen is eigenlijk al voorbij, maar je kunt bij het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum nog tot eind april eieren komen zoeken. Zoek de grote eieren met letters erop en los de rebus op.
>> Kom speuren!


Kasteel Cannenburch in Vaassen

Kasteel Cannenburch meivakantie Veluwe
Kasteel Cannenburch laat je een vorstelijke middag beleven. Ontdek het museum in Vaassen via een audiotour, ontmoet de kasteel bewoners of geniet van het prachtige kasteelpark met een lente speurtocht of blotevoetenwandeling.
>> Zoveel leuks!


Museum Elburg

Museum Elburg Meivakantie Veluwe
Bij de winkel van Museum Elburg zijn heel veel leuke cadeau artikelen te verkrijgen. Bijvoorbeeld voor moederdag. Ook haal je hier je fotopuzzeltocht voor slechts € 1,25. Met de fotopuzzeltocht loop je door de stad Elburg. Onderweg kom je langs allerlei mooie plekjes en panden. Op de foto’s zie je belangrijke gebouwen en krijg je hier vragen over. 
Bezoek het museum, wandel een spannende speurtocht en meer.
>> Nieuwsgierig?


Bezoekerscentrum Nunspeet

Expositie bezoekerscentrum Nunspeet meivakantie Veluwe
Het bezoekerscentrum is geen museum om de hele dag rond te lopen. Maar wel super leuk om even een rondje te maken door de expositie ruimte. Voor slechts € 2,50 zijn je kinderen hier wel een tijdje zoet. Naast de expositie van Het Duistere dierenrijk, vind je ook veel opgezette dieren van de Veluwe. Zoals het hert, wilde zwijn en de wolf. En daarna kun je natuurlijk het grootste natuurmuseum van Nederland in: lekker wandelen op onze prachtige Veluwe.
>> Griezelig leuk!


CODA museum in Apeldoorn

CODA museum in de meivakantie 2022
Ik vind het altijd heerlijk om aan een nieuwe boek te beginnen in de vakantie. Kom ook een nieuw boek lenen in de bibliotheek. Wist je dat kinderen en jongeren tot 17 jaar gratis lenen?
Op 1 mei opent de nieuwe tentoonstelling Inside the outside. Een tentoonstelling die de relatie tussen mens en natuur onderzoekt door de lens van de camera. Vind wat je zoekt en laat je verrassen door dat wat je niet zocht bij CODA museum Apeldoorn. 
>> Meer weten?


Historisch museum Harskamp

Museum Harskamp op de Veluwe in de meivakantie
Kinderen vinden het altijd ontzettend interessant om iets te leren over de geschiedenis van ons land. Legervoertuigen en soldatenuniformen hebben altijd een enorme aantrekkingskracht. Kom met je kinderen naar dit museum en verwonder je over de vrijwillige militairen.
>> Kom kijken!


Nog meer musea tips:

 

Film en theater in de meivakantie

 

Doll-op Theater Terschuur

Theater in de meivakantie Veluwe
De poppenkast voorstellingen van Doll-op Theater zijn altijd een feest om mee te maken! Kijk op 30 april naar de speciale voorstellingen bij de poppenkast van het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum. Een poppenkasthow is voor kinderen altijd groot feest om naar te kijken. 
>> Meer weten?


Middeleeuws Festijn Kasteel Cannenburch

Middeleeuws Festijn theater meivakantie Veluwe
Onder het toeziend oog van veldheer Marten van Rossem (bouwheer van kasteel Cannenburch) wordt van 30 april tot 1 mei een groot belegeringskampement opgebouwd. In totaal vinden er 250 Nederlandse, Belgische en Duitse “Middeleeuwers” twee dagen onderdak in het kasteelpark van Cannenburch. Zij laten op een historisch verantwoorde wijze zien hoe in die tijd geleefd werd. Alle bewoners zijn graag bereid om zijn of haar rol in de Middeleeuwen toe te lichten.
>> Kom je ook?

 

Spannende speurtochten en escaperooms

 

Escaperoute in Elburg

Museum Elburg Escaperoute meivakantie Veluwe
Red Het Verloren Verhaal van Gelderland. In het oude klooster van Museum Elburg kun je een spannende escaperoute spelen. Met het spelen van deze erfgoedgame voorkom je dat het verhaal van Gelderland gewist wordt door het kraken van codes en het oplossen van puzzels. Houd je van raadsels en van het speuren naar verborgen aanwijzingen, breng dan snel een bezoek aan Museum Elburg.
>> Ben jij slim genoeg?


X-Cube: Je hebt 1 uur de tijd

Escaperoom Veluwe

Speciaal voor de wat oudere kinderen. Lukt het jullie om met je eigen team in 60 minuten een meesterspionnen actie uit te voeren? Kunnen jullie een topscore behalen?
>> Durf jij het aan?


Escaperoom De Boerderij Terschuur

Escaperoom De Boerderij in Terschuur in de meivakantie op de Veluwe

Deze escaperoom in Terschuur is geschikt voor alle kinderen die kunnen lezen. Kraak het spel, er kunnen ongeveer 4 á 5 kinderen met één begeleider de escaperoom binnen gaan. Hoe snel sta jij weer buiten?
>> Ontsnap jij op tijd?


Lente Speurtocht Kasteel Cannenburch

Lente Speurtocht Kasteel Cannenburch Vaassen meivakantie Veluwe

Ga speuren bij Kasteel Cannenburch, wandel een toffe Lente Speurtocht door het kasteelpark van Vaassen. Als het echt lekker weer is, kun je ook prima het blotevoetenpad met je kinderen lopen in het kasteelpark.

>> Heerlijke speurtocht!


Heel Holland speurt in Apeldoorn of Harderwijk

Speurtocht Veluwe
Heel Holland Speurt heeft heel veel soorten speurtochten, waarvan er een aantal speciaal geschikt zijn voor gezinnen:

 • Detectivespel familie (8+)
 • Stadsspeurtocht (10+)

Welke speurtocht ga jij uitproberen?
>> Nu met 10% korting!


Boerenescaperoom in Voorthuizen

Boerenescaperoom op de Veluwe in de meivakantie
Hoe snel ontsnap jij tijdens een gezellige dag met gezin of familie uit de Escape room in Voorthuizen? Ga de uitdaging aan om de snelste tijd neer te zetten om te ontsnappen uit de Boeren Escape room. Proef de sfeer van het boerenleven bij Boer Gijs. Binnen in de hooimijt heeft zich wat afgespeeld. Tijdens de introducetie vertelt Boer Gijs het verhaal en heb je een uur de tijd om het mysterie op te lossen en te ontsnappen.
>> Wat een mysterie!


Nog meer leuke wandel- en speurtips:

 • Op 6 mei is er een rondleiding/stadstour van CODA, heel geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar
 • Geocaching, heel tof om te doen. Een soort schatzoeken 2.0
 • Wandel en speur toffe routes door het bos met de Nature Games
 • Speel een spannende Escapetour midden in het centrum van Apeldoorn of Harderwijk
 • De leukste wandelplekken op de Veluwe
 • Wandel het kabouterpad bij bezoekerscentrum Nunspeet.

 

Klimmen en klauteren op de Veluwe

 

Klimmen bij de tofste binnenspeeltuin van Apeldoorn

Binnenspeeltuin meivakantie Veluwe
Ga klimmen en klauteren bij indoor Speelparadijs Monkey Town in Apeldoorn. Ze hebben nu ook nog eens een super toffe deal klaar staan. Vanaf 20 april tot en met 8 mei pak je heel veel voordeel met de aanschaf van een Tienrittenkaart.

 • Op de dag van aankoop krijg je per aangeschafte Tienrittenkaart één Slush Puppy cadeau. 
 • Op vertoon van een tienrittenkaart ontvang je 50% korting op Apenheul voor maximaal 1 kind. Deze actie loopt t/m 6 november 2022.
 • Bij Binky ontvang je per getoonde tienrittenkaart 50% korting op de entree. Binnen hetzelfde gezin krijgen maximaal twee volwassenen dezelfde korting. Deze actie loopt tot en met 30 oktober 2022.

>> Check die deal!


Speelboerderij de Happyfarm in Terschuur

Speelboerderij de Happyfarm in Terschuur Buiten spelen in de meivakantie op de Veluwe
Geniet van een heerlijk middagje bij Speelboerderij de Happyfarm in Terschuur. Binnen klimmen en klauteren of lekker buiten spelen. Met mooi weer kun je zelfs een ritje met de pony's maken. In de meivakantie extra geopened.
>> Kom relaxed genieten!


Binnen en buiten spelen bij Heggies Speelschuur

Heggies Speelschuur in de meivakantie op de Veluwe

Kom klauteren en glijden van de glijbaan bij Heggies Speelschuur in Emst. Ze zijn alle dagen van de week geopend. Kom spelen in de ballenbak, klimmen in de power tower, klauteren door het speeltoestel, glijden van de glijbaan en rodelen van de rodelbaan? Buitenspelen kan natuurlijk ook! Als je een jaarabonnement aanschaft kun je het hele jaar extra voordelig komen spelen.
>> Dat wil ik!


Ontdek de leukste klimbossen in Gelderland

In Gelderland vind je super leuke klimbossen. Een klimbos is leuk voor stoere jongens en meisjes. Ze moeten niet bang zijn om de hoogte in te gaan. Bij de meeste klimbossen heb je ook speciale junior parcours. Super leuk, omdat ze in alle rust veilig kunnen oefenen voor het grote werk voor als ze wat ouder zijn.


Klimbos Ermelo is weer open

Klimbos Veluwe in de meivakantie
Yes, het is weer zover. Het Klimbos is weer super veilig, opgeknapt en vernieuwd na die heftige storm. Wij zijn zo benieuwd. Het is echt super mooi geworden hebben we gehoord. Nog uitdagender dan hiervoor. En dat was al top!
>> Reserveer gauw een plekje!


#debomenin bij Klimbos Veluwe in Apeldoorn

Klimbos Veluwe in Apeldoorn
Op de Veluwe in het mooie park Berg en Bos vind je het enige klimbos van Apeldoorn: Klimbos Nederland. Klim de bomen in en beleef waanzinnige avonturen midden in de natuur. Het klimbos is gelegen in een écht bos, waarbij ze niet werken met klimpalen. Hierdoor krijg jij de beste klimervaring! Vanaf 6 jaar en een minimale lengte van 1.20 m. ben je van harte welkom om te komen klimmen. 
>> Klimbos Veluwe!


Nog meer leuke klimtips:

 

Actief dagje in de meivakantie

 

Lekker buiten spelen

Smallert buiten spelen in de meivakantie op de Veluwe

Het is prachtig weer deze meivakantie. Wij rijden altijd langs buitenspeelpark 't Smallert, de kinderen hebben hier ook wel eens een kinderfeestje en een schoolreisje gehad, maar ikzelf ben hier nog nooit geweest. We worden wel door vele volgers getipt, dus wij gaan binnenkort maar eens een kijkje nemen. Ze zijn dit in de vakantie elke dag geopend.

>> Ziet er toch leuk uit!


Street Jump Apeldoorn

Street Jump Trampoline park meivakantie Veluwe
Ontdek het nieuwe airpark van Street Jump Apeldoorn, kom springen op het luchtkussen en de trampolines. Deze meivakantie zijn ze van 23 april tot en met 8 mei elke dag geopend! 
>> Kom jumpen!


Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo

Multi-actviteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo meivakantie
De tofste uitjes beleef je bij Multi-activiteitencentrum Pitch&Putt in Bussloo. Binnen of buiten, gezellig en sportief, hier is altijd genoeg te doen voor iedereen. Met zijn tweeën op een E-chopper, een potje voetgolf met vrienden, minigolfen met je familie of glowgolfen met het hele gezin. En er is nog zoveel meer.
>> Wat kies jij? 


Waterpret bij Bosbad Putten

Bosbad Putten opent buitendeuren van buitenzwembad op de Veluwe

Op maandag 25 april gaat het buitenbad weer open van Bosbad Putten. Kom lekker zwemmen en natuurlijk ook genieten van de wildwaterbaan. Vergeet niet van te voren te reserveren als je zeker wilt weten dat er nog plek is. Op 5 mei is het openingsfeest met toffe stormbanen en spelletjes.
>> Meer weten?


Krazy Kangaroo in Apeldoorn

Trampoline springen meivakantie actief uitje in Apeldoorn op de Veluwe
Klauter als een aapje over het gave kracht parcour, alleen of samen met je vrienden. En kom trampoline springen in één van de grootste indoor trampolineparken van Nederland. Leef je uit in de verschillende area’s en laat je coolste tricks zien! 
>> Jump, jump!


Events op de Veluwe

Events op de Veluwe in de meivakantie!
Of je nu van plan bent om een familie uitje te plannen met je eigen gezin of met de hele familie een leuke dag wilt hebben, bij Events op de Veluwe vind je altijd de beste activiteiten en spellen voor een dag vol plezier voor jong en oud! 
>> Wat ga jij doen?


Nog meer actieve uitjes:

 

Lente uitjes op de boerderij

 

Speelparadijs en kinderboerderij de Koperen ezel in Epe

Kinderboerderij de Koperen Ezel meivakantie Veluwe

Ontdek de mini dierentuin van kinderboerderij de Koperen Ezel in Epe. Kom knuffelen met de ezels en schapen in de wei. En leef je daarna uit in de speeltuin of op de skelters.
>> Echt genieten!


Lammetjesdagen bij de Flierefluiter

Dierenuitjes op de Veluwe in de meivakantie
Het is Lente en er zijn super veel lieve lammetjes geboren bij de Flierefluiter. Kom je kijken? Op 2 mei om 14 uur worden de schapen geschoren. Super leuk om te zien.
>> Zo lief!


Nog meer leuke buiten tips:

Tuin

♥  Kindvriendelijke restaurants op de Veluwe ♥

 

Uit eten met kinderen in de meivakantie

Uit eten in de meivakantie op de Veluwe
Altijd een goed idee. Bekijk onze lekkerste restaurants en reserveer een tafeltje bij:

>> De lekkerste restaurants!

 

☆ De leukste zomerkampen ☆ 

 

Op zomerkamp met Vinea

Op kamp voor kinderen op de Veluwe
Wat dacht je van een tof zomerkamp voor jouw kind? Een Vinea Vakantiekamp staat voor gave activiteiten, superleuke leiding en de gekste avonturen. Zo leuk. Wij hebben ook een leuke korting voor je geregeld.
>> Reserveer met 20 euro korting!

 

♥  Kindvriendelijk overnachten in Gelderland ♥ 

 

Vakantieplannen maken doe je in de lente

De vakantieparken verwachten ook dit jaar weer topdrukte! Iedereen smacht naar vakantie, rust en gezelligheid met het gezin of familie! De boekingen voor Nederlandse bestemmingen gaan al weer hard. En zeg nou zelf... Nederland is natuurlijk ook een prachtig land om op vakantie te gaan. Lees hieronder onze tips voor een heerlijke en onbezorgde vakantie met kids! En wees er snel bij.. want vol is echt vol!
>> Op vakantie in Gelderland!

♥ Specials voor kinderen ♥

 

Lekkere hapjes voor Koningsdag

Koningsdag op de Veluwe in de meivakantie
Onze gastblogger Maureen Eising, schreef een leuke blog  over leuke en lekkere hapjes op Koningsdag. Leuke en lekkere tips voor een gezellig koningsfeestje. Alles in Nederlandse stijl. Dus ook nog leuk te maken voor 4 en 5 mei. 
>> De lekkerste hapjes!Dodenherdenking 4 mei 2022

Dodenherdenking voor kinderen Meivakantie Veluwe
Op 4 mei zijn we 2 minuten stil en op 5 mei vieren we dat we vrij zijn. Het zijn in Nederland twee belangrijke dagen. Het is belangrijk om stil te staan en te praten met je kinderen over deze dagen. Zeker nu in deze tijd met de oorlog in Oekraïne. Maar hoe doe je dat dan? Wat vertel je? En wat herdenken we dan precies? Wij hebben handige tips voor je!
>> Herdenken met kinderen!

 

☆ Uitagenda Veluwe met kinderen ☆


In onze agenda vind je heel veel leuke lente activiteiten. Plan een dagje weg of ga spontaan op pad. 

>> Check onze agenda! 

☆ Bijzonder data in de agenda van kinderen ☆

 

Nationale Molendag 14 en 15 mei 2022

Het is weer feest tijdens de Nationale Molendag 2022! Honderden molens openen hun deuren en draaien op 14 en 15 mei. Door het hele land zijn leuke activiteiten bij de molens, dus kijk snel wat er te beleven is bij jou in de buurt. Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar en daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Extra bijzonder dus om een molenaar te bezoeken. Ben jij de MolenQuizMaster van 2022? Of de beste molenfotograaf? Kijk lekker rond en doe mee!
>> Klik hier voor meer info!

 

☆ Lente op de Veluwe ☆

 

Geniet van deze meivakantie, lekker samen op pad. Ontdek nieuwe pareltjes in onze regio en geef iemand eens zomaar spontaan een complimentje. Daar wordt iedereen vrolijk van.

Liefs Judith

Meivakantie Veluwe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** 

 

Meivakantie 2022: de leukste uitjes op de Veluwe

Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Voorthuizen, Barneveld, Elburg, Epe, Terschuur, Garderen, Uddel, Heerde, Hoenderloo, Apeldoorn, Ugchelen, Elspeet, 't Harde, Vierhouten en Vaassen