Zwemmen, naar de speeltuin, een trampolinepark, lasergamen, high-tea, of gewoon een gezellig thema feestje thuis. Kun jij wel kiezen? Of je nu nog een kinderfeestje hebt in te halen of de volgende al weer aan het plannen bent, in deze Go-kids kinderfeestje special vind je heel veel tips voor de tofste kinderfeestjes op de Veluwe in Gelderland.

Een verjaardag om nooit te vergeten

Elk jaar wil je kind weer graag zijn kinderfeestje vieren. En natuurlijk moet er ook nog getrakteerd worden op school. Al ken ik ondertussen heel veel leuke plekjes om de tofste kinderfeestjes te vieren. Ik vind het toch elk jaar wel weer een heel gedoe. Weer een nieuwe traktatie bedenken, weer een dag plannen voor een feestje. Maar met deze tips wordt het wel een stuk makkelijker. Wij hebben in deze kinderfeestjes special alles echt lekker overzichtelijk voor je op een rij gezet. Zo kun je niets vergeten.

Veel leesplezier!


Trakteren op school

Een kinderfeestje organiseren begint natuurlijk al met trakteren op school. De een kijkt er al weken naar uit, echt op zoek naar de tofste traktaties en spendeert uren aan voorbereiding. De ander rent snel de avond van te voren nog even naar de winkel in de hoop dat er nog een geweldig idee voor een traktatie in de schappen ligt.

Wij schreven een leuke blog waarmee je dit jaar in ieder geval voorbereid bent. Nu aan jou nog de keuze hoeveel werk je er van gaat maken ;) 
>> Kijk: Handige tips!


Hoeveel kinderen nodig je uit voor een kinderfeestje?

Dat is de eerste vraag die veel ouders zich stellen. Want het is best een lastige vraag omdat het antwoord per gezin en per jarige job anders is. Heel veel ouders hanteren de vuistregel: “Er mogen zoveel kinderen komen als de leeftijd van de jarige job”. Op zich is dat een mooi uitgangspunt. Dus als jullie zoon of dochter 7 jaar wordt, dan mag het 7 vriendjes of vriendinnetjes uitnodigen op zijn of haar verjaardagsfeestje. Maar het is niet altijd zo simpel…….

In een aantal gevallen kun je beter van deze vuistregel afzien of hem wat ombuigen. Check de oranje button!
>> De beste tips!


Kinderfeestjes op de Veluwe

Wij hebben heel veel leuke kinderfeestjes op de website staan. Zo kan je lekker de natuur in, zijn er veel creatieve kinderfeestjes, kunnen kinderen een sportief feestje vieren of op avontuur gaan. Wat voor soort feestje heeft jouw kind in gedachten?

» Creatieve kinderfeestjes «

 

Als jouw kind erg creatief is gaat hij zich zeker vermaken tijdens een van de creatieve feestjes op de Veluwe. Knutselen, koken of bakken, heerlijk je eigen fantasie en expressie kwijt kunnen.

Creatieve kinderfeestjes op de Veluwe

High tea, koken, bakken en smullen

De lekkerste pizza’s zijn de zelf gemaakte! Pimp je eigen lievelingspizza tijdens een Pizza Party Event. Bijvoorbeeld bij Events op de Veluwe in Voorthuizen, hier kun je ook je eigen snoephuisje versieren tijdens een smulfeestje. Of geniet van je eigen gemaakte pizza in Epe bij RCN de Jagerstee. Of smul hier van de lekkerste poffertjes of cupcakes.
Houd je meer van Pannenkoeken? Kom dan met je feestje langs bij de Pannenkoekenhuis de Honingpot in Epe. Daar bakken ze echt de lekkerste pannenkoeken die jij weer mag versieren. Woon je dichterbij Vaassen, Nunspeet of Wezep kijk dan eens bij de kinderfeestjes van de Boskabouter. Naast pannenkoeken hebben ze hier ook pizza's, high ranja en kun je je feestje aanvullen met leuke activiteiten en speurtochten.
Kinderen zijn sowieso dol op lekkere hapjes. Een High Tea in Voorthuizen of een High Tea in Epe is dan ook echt altijd een groot succes. 

Knutselen

Knutselen tijdens een kinderfeestje is het leukst wanneer je iets maakt wat je mee naar huis kunt nemen en waar je (thuis) wat aan hebt. Bij Knutselen met Michelle in Apeldoorn komt dat zeker goed.

Wist je trouwens dat je bij Monkey Town Apeldoorn je kinderfeestje ook kunt uitbreiden met een High Tea? En Cake versieren bij Heggies Speelschuur is ook echt een aanrader tijdens je feestje!

>> Nog meer creatieve tips!

» Met je kinderfeestje op avontuur «

 

Deze kinderfeestjes zijn alleen voor echte stoere jongens en meiden. Lekker op avontuur, ga schatzoeken rond oude gebouwen of heerlijk de natuur in.

De leukste Kinderfeestjes op de Veluwe in Gelderland

Vissen

Bij Gezinspark 't Smallert in Emst kun je een visfeestje vieren. Spannend, educatief en vooral een feestje dat je nooit meer zal vergeten!

Klimmen

Ben jij niet bang voor hoogtes? Klim dan samen met je vriendjes de bomen in bij Klimbos Ermelo of Klimbos Veluwe in Apeldoorn.
Met wat jongere kinderen is een wandeling onder de bomen in Epe langs het kruimelpad een echte aanrader, speel allerlei spelletjes waarmee je stickers kunt verdienen voor een leuke verrassing.
En bij Monkey Town Apeldoorn kun je binnen klimmen op de Fun Climb. Alleen voor de echte waaghalzen! Spring van een platform op 5 meter hoog of klim naar 7 meter hoogte.

Overleven

Kinderen houden van avontuurlijke feestjes in de natuur. Stoer en spannend. In Voorthuizen kun je komen boogschieten. En bij Bezoekerscentrum Nunspeet vier je de meest avontuurlijkste kinderfeestjes:

  • stoere kabouterpaden
  • GPS schatzoeken
  • vuurtje stoken
  • boogschieten

Van A naar B

Quad rijden  samen met je vriendjes of vriendinnetjes is trouwens pas echt stoer. Racen over het parcour, wie rijdt de snelste rondes? Houdt je het liever wat rustig? Bij de Koperen Ezel in Epe kun je rondjes  rijden op een ezel of rond lopen langs ontzettend veel leuke dieren. Super leuk zo'n mini-dierentuin.

Schatzoeken

Op zoek naar spanning. Ga dan met een archeoloog en met behulp van kaarten op stap. Zoek de schat bij Museum Elburg. In de stad zijn allemaal sporen te vinden die leiden naar de schat. Vind jij de schat? 

Ontsnappen

Een escaperoom is niet alleen spannend, maar betekent ook nog eens super veel lol. Bij Kok Experience in Harderwijk heb je keuze uit twee gave escaperooms: De Haven en The Oscar. Samen raadsels oplossen zorgt voor veel verbinding. Super leuk om met je vrienden te doen dus. Voor jonge kinderen is Escaperoom de Boerderij in Terschuur een echte uitdaging. Bij Monkey Town Apeldoorn hebben ze een speciale nieuwe Jungle-Kids Escaperoom. En in Bussloo heb je keuze uit maar liefst 3 escaperooms. Ook in Elburg vind je leuke escaperooms en escaperoutes. Keuze genoeg.

Digitale wereld

De techniek wordt steeds interessanter. En onze kinderen groeien helemaal op met al die gave snufjes en gadgets. Dus wat dacht je van een digitale escaperoom. In Voorthuizen speel je een heel toffe game in de X-Box. Een hele gave ruimte met touchscreens en afluisterapparatuur. En in Harderwijk kun je een nieuw universum vol verrassingen en uitdagingen ontdekken. Virtual Reality (VR): Een ware uitdaging en sensatie. 

Pretpark

En mocht je iets verder weg willen rijden. De avontuurlijkste locatie om je verjaardag te vieren is toch wel in Avonturenpark Hellendoorn. De jarige neemt zijn vrienden mee op avontuur: een ritje in de Oldtimers, waterpret in de Wildwaterval en spanning in de achtbaan Balagos.

>> Check alle avonturen!

» Thuis en thema feestjes zijn hot! «

 

thuis feestjes draaiboek

Thuisfeestjes

En met Confetti per Mail heel simpel voor jou en SUPER TOF voor je kinderen. 
De feestgangers worden bij Confetti per Mail door een speciale website meegenomen in het thema en hun doel voor het feest. Ze zitten niet continue achter de pc, maar komen steeds even terug op de website voor informatie over de volgende stap. Zo hoef jij als begeleider niet te entertainen en ze niet aan te sturen: ze zitten zelf aan de knoppen. Ontvang een compleet draaiboek voor een te gek feestje thuis.

Springkussen

Wil je thuis nog iets extra's doen. Bij 't Smallert in Emst verhuren ze ook springkussens.

Themafeest

Vooral jonge kinderen vinden het fantastisch om een kinderfeestje in een thema te vieren. Bij Bezoekerscentrum Nunspeet hebben ze super leuke thema feestjes voor je klaar staan. Wat dacht je van:

  • kabouterfeestje
  • heksenfeestje
  • magisch feestje
  • boswachtersfeestje

Of vier je verjaardag op een sprookjeskasteel en laat je kinderen als prins, prinses, ridder of jonkvrouw via geheime trapjes naar de zolders van kasteel Cannenbuch klimmen.

>> Nog meer feestjes in stijl!

» Actieve en sportieve kinderfeestjes «

 

Zijn jouw feestvierders wel toe aan een beetje actie. Houden jouw kinderen van actieve en sportieve kinderfeestjes? Dan zit je hier op de Veluwe wel goed. Er zijn zoveel feestjes waarbij de kinderen zich heerlijk kunnen uitleven en jij vanaf een afstandje kunt toekijken en genieten van al die rode gezichtjes van inspanning en plezier.

Actieve en sportieve kinderfeestjes op de Veluwe in Gelderland

Speeltuin

Een binnenspeeltuin is altijd een succes. Gelukkig zijn er op de Veluwe hier ook veel van te vinden. In Harderwijk vind je de grootste binnenspeeltuin van de Veluwe, bij Kok Experience raken de kinderen niet snel uitgespeeld. Je kunt hier zelfs ook naar buiten. Een rondje met de Kok-Express trein maakt het feest helemaal compleet. Bij Speelboerderij de HappyFarm in Terschuur kun je ook binnen en buiten spelen. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de dieren en de kinderen gaan de Happyhopper zeker geweldig vinden. Bij Heggies Speelschuur in Emst hoort patat eten tijdens je kinderfeestje er ook echt bij. Gewoon zonder bord op tafel! Heerlijk die verbaasde gezichten. Wat ook ontzettend leuk is is Monkey Town in Apeldoorn. Daar krijg je bij een kinderfeestje altijd een gratis rondje lasergamen cadeau. Te gek toch!

Buitenspelen kan bijna altijd. Zelfs als er regen voorspeld is. Want in Nederland zijn de buitjes meestal maar van korte duur. Het is sowieso rond de 240 dagen per jaar helemaal droog. Wellicht wel handig om altijd bijpassende kleding aan te hebben. En vies worden is geen probleem toch?

Bij gezinspark 't Smallert in Emst valt altijd een hoop te beleven. Ontdek de speeltuin of vermaak je met vissen vangen op de vijvers. Er is voor iedereen wel wat leuks te doen. Heb je thuis iets te vieren? Ze verhuren bij 't Smallert ook springkussens.
In Epe vind je Speel- en doeparadijs de Koperen Ezel. Hier kunnen kinderen naar hartelust klauteren en klimmen, springen op de springkussens en skelteren op de skelterbaan. En mocht het toch even regenen, dan is er ook nog een kleine binnenspeeltuin of ga even knuffelen met de dieren.
Bij vakantiepark de Jagerstee in Epe hebben ze een leuke speeltuin met skelterbaan en trampolines. Voor kinderfeestjes hebben ze speciale arrangementen of kom gewoon lekker vrij spelen en wat lekkers eten in de brasserie.

Klimbos

Als je echt actief op pad wilt maak dan een wandeling tussen de boomtoppen van de Veluwe. Klim #debomenin bij Klimbos Ermelo of Klimbos Veluwe in Apeldoorn. Je kunt zelf mee de bomen in, maar door het veiligheidssysteem kun je ook prima op de grond blijven. Er is begeleiding genoeg.

Lasergame hal

Lasergamen is de grootste hit bij ons. Achter elkaar aan rennen, je stiekem verstoppen en dan aanvallen maar. Wat een lol hebben wij daarmee gehad. Bij Kok Experience in Harderwijk hebben ze verstopplekjes genoeg in hun lasergamehal. Maar ook in Epe kun je bij vakantiepark RCN de Jagerstee een te gek lasergame feestje vieren. Bij Multi-actviteiten centrum Bussloo is er een speciale lasergame ruimte ingericht vol special effects zoals lichtshows, spiegels, geluid, bewegende delen en rook. 

Bowlingbaan

Strike! Yes, ik ben dol op bowlen. Bij Events op de Veluwe in Voorthuizen hebben ze zelfs een speciaal Go-Kids arrangement. Een uurtje bowlen met voor- of achteraf een patatje met een snack naar keuze, onbeperkt ranja en een cadeautje. En natuurlijk mag de discoverlichting ook niet ontbreken. 

Trampolinepark

Een van de meest intensiefste kinderfeestjes is trampoline springen. Heerlijk stuiteren van de ene naar de andere trampoline en je daarna in een grote blokken kuil laten vallen. Heerlijk toch? Trampolinepark FunZone in Apeldoorn is helemaal voorbereid op een leuk kinderfeestje. Na een uitleg over veiligheid en alle spel mogelijkheden kun je gaan genieten. Of kom in Apeldoorn trampoline springen bij Street Jump. Hier mag je ook gratis gebruik van het Airpark: een super groot mega springkussen met verschillende obstakels. En bij elk feestje hoort een potje gratis lasergamen in de Lasergame Arena.

Zwembad

In Putten vier je je kinderfeestje natuurlijk in het subtropische zwembad. Zeker met de wildwaterbaan is succes verzekerd. 

Golfbaan

Een super leuke tip is om met je kinderen in het bos een eigen golfbaan te gaan maken. Dit is echt heel erg leuk om te doen. Misschien is het wel slim om eerst op een echte baan te gaan spelen. Dan weet je natuurlijk een beetje hoe de leukste banen werken. Dus kom met je kinderfeestje lekker sportief een balletje slaan op de golfbaan. Ga bijvoorbeeld minigolfen in Ermelo bij recreatiepark de Paalberg. Of leef je uit op de minigolf USA baan bij multi-activiteiten centrum Pitch & Putt in Bussloo. Als je kinderen wat ouder zijn is een potje Pitch & Putt ook een echte uitdaging net als voetgolfen
Wil je het echt spannend maken dan ga je glowgolfen, de baan in Bussloo heeft echt leuke special effects.

>> Check alle sportieve feestjes!

» Culturele en filmfeestjes «

 

Culturele uitjes zoals een museumbezoek of lekker onderuit gezakt op een heerlijke stoel een film kijken is echt een perfecte tip voor een niet alledaags kinderfeestje.

Bioscoop

Bekijk de nieuwste film tijdens jouw kinderfeestje bij Kok CinemaxX in Harderwijk. Wordt feestelijk ontvangen in de bioscoop, krijg de mooiste plekken in de zaal, een cadeautje en kijk samen met je vriendjes en vriendinnetjes naar de nieuwste film! En daarnaast kun je nog onbeperkt spelen in het speelparadijs.

Museum

Vier je verjaardag op een sprookjeskasteel, bijvoorbeeld bij het mooie kasteel Cannenburch in Vaassen. Daar mogen de kinderen zich verkleden als ridder of jonkvrouw en gaan jullie via geheime trapjes naar de zolders van het kasteel. Houden jou kinderen van het leger, neem dan eens een kijkje bij Stichting Historische Collectie Korps Nationale Reserve in Harskamp.  Of als je iets verder wilt rijden ga dan naar het Miltair Museum in Soest. Wij vierden hier vorig jaar een feestje. Echt een hele beleving

Bij Museum Elburg ligt een schat verborgen. In de stad zijn allemaal sporen te vinden die leiden naar de schat. Ga met de archeoloog op stap en volg zijn aanwijzingen op. Zo kom je langs vele monumenten en geheime plekken. Op het eind vind je, met behulp van de kaart(en) en de archeoloog, de schat!

In Terschuur loop je de leukste speurtochten in het Oude Ambachten en Speelgoed Museum. Verdeel de kinderen van je feestje in kleine groepjes en ga met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk goede antwoorden te vinden over de geschiedenis van Nederland. Neem opa of oma mee naar je kinderfeestje. Ze kunnen vast heel veel vertellen aan de kinderen.

>> Check ze allemaal!


Springkussen verhuur

Heb je een kinderfeestje, buurtfeest, opening  of iets te vieren met je sportclub? Huur eens een springkussen! Altijd een succes want de kinderen zijn er mooi zoet mee. En kinderen blij betekent ouders blij. Gezinspark 't Smallert heeft springkussens te huur. 

>> Reserveer snel!


De leukste cadeautjes

 Kinderfeestjes op de Veluwe in Gelderland

 

Fijne verjaardag!

Liefs Judith

 Kinderfeestjes op de Veluwe in Gelderland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

*** 

 

Kinderfeestjesspecial 2022: de leukste kinderfeestjes op de Veluwe

Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Voorthuizen, Barneveld, Elburg, Epe, Terschuur, Garderen, Uddel, Emst, Heerde, Hoenderloo, Apeldoorn, Ugchelen, Elspeet, 't Harde, Vierhouten en Vaassen